Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.19 Léto Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.19 Léto Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.19 Léto Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Prezentace je určena pro žáky 2. třídy. Slouží k vyvození učiva o létu. Žáci popíší činnosti dospělých a dětí.

2 VYBERTE LETNÍ MĚSÍCE: ŘÍJEN KVĚTEN ZÁŘÍ BŘEZEN DUBEN LEDEN PROSINEC ÚNOR LISTOPAD ČERVEN ČERVENEC SRPEN VE KTERÝCH MĚSÍCÍCH MÁTE PRÁZDNINY?

3 KDY PODLE KALENDÁŘE ZAČÍNÁ LÉTO? 21. ČERVNA 30. ČERVNA 28. BŘEZNA 24. PROSINCE 23. ZÁŘÍ1. DUBNA 21. ČERVENCE 1. ČERVNA - je nejdelší den a nejkratší noc – je to den LETNÍHO SLUNOVRATU.

4 CO NÁS V LÉTĚ ČEKÁ?

5 NA CO VŠECHNO SE TĚŠÍTE?

6 JAKÉ BÝVÁ V LÉTĚ POČASÍ? ALE PŘÍRODA NÁM PŘIPRAVUJE I NEMILÁ PŘEKVAPENÍ

7 NA ZAHRÁDKÁCH SE URODILO:

8 Zemědělci sklízejí obilí, my sbíráme houby. Můžeme také sbírat a sušit léčivé byliny. lípu břízu jetel hluchavku šípek

9 ● Léto začíná ___________ ● Léto začíná ___________. ● Den je _______ a noc ___________. ● Prázdniny máme v _____, _______. ● Jedeme na _________, __________. ● Počasí: Hřeje _____. Bývají _______. ● Po dešti se objevuje _______. ● Pochutnáváme si na ______,______, _________. OPAKUJEME

10 ● Léto začíná 21. června. nejdelšínejkratší ● Den je nejdelší a noc nejkratší. červenci srpnu ● Prázdniny máme v červenci a srpnu. dovolenou, na tábor,…. ● Jedeme na dovolenou, na tábor,…. sluncebouřky ● Počasí: Hřeje slunce. Bývají bouřky. duha ● Po dešti se objevuje duha. jahodách, třešních, hrášku,…. ● Pochutnáváme si na jahodách, třešních, hrášku,…..

11 POUŽITÉ ZDROJE: Obrázky z galerie Klipart Google/obrázky Vlastní zdroje autora AUTOR NEUVEDEN. www.kafe.cz [online]. [cit. 9.6.2013]. Dostupný na WWW: http://files.viaweb.cz/image/100/2012/servisni- clanky/houby/dodetailu00004263.jpg


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.19 Léto Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google