Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3569 Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3569 Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3569 Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název materiálu:VY_32_INOVACE_01-02_Kalendářní rok Autor:Mgr. Alice Frýželková Ročník:1.-3. Datum vytvoření:21. 3. 2014

2 Vzdělávací oblast:Člověk a jeho svět Tematická oblast:Čas Předmět:Prvouka Výstižný popis způsobu využití, metodické pokyny: Seznamuje s jednotlivými měsíci v roce, obsahuje obrázky charakteristické k danému měsíci. Umožňuje procvičovat měsíce v roce. Klíčová slova:Kalendářní rok, měsíce, roční období Druh učebního materiálu:prezentace

3 ŘÍJEN ZÁŘÍ PROSINEC ÚNOR BŘEZEN KVĚTEN DUBEN ČERVENSRPEN ČERVENEC LEDEN KALENDÁŘNÍ ROK LISTOPAD

4 V průběhu roku se pravidelně střídají čtyři roční období: PODZIM LÉTO JARO BŘEZEN DUBEN KVĚTENZÁŘÍ ŘÍJEN LISTOPAD ZIMA ČERVEN ČERVENEC SRPEN PROSINEC LEDEN ÚNOR

5 LEDEN 1. Ledna přichází nový rok. Zima ještě trvá, ale dny se už začínají pomalu prodlužovat. Říká se: Na Nový rok o slepičí krok. 6. ledna chodí Tři králové.

6 ÚNOR Únor bílý – pole sílí. To je sice pravda, ale zvířata mají hlad. Proto jim musíme v zimě pomáhat.

7 BŘEZEN 21. března začíná jaro. 21. březen je den jarní rovnodennosti. Ptáci se vracejí z teplých krajin. Příroda se probouzí k životu. Začínají kvést sněženky, bledule, fialky a petrklíče. Raší listy na stromech.

8 DUBEN K jaru patří Velikonoce. Jsou to svátky jara. Venku je tepleji, zvířata začínají vyvádět svá mláďata. V přírodě se všechno zelená.

9 KVĚTEN Říká se: květen barevný je květem. To znamená, že stromy i rostliny kvetou. Příroda láká děti k procházce, jízdě na kole nebo na kolečkových bruslích.

10 ČERVEN 21. června začíná léto. 21. červen je den letního slunovratu. Nastávají dlouhé slunné dny a krátké teplé noci. V červnu končí školní rok, děti dostávají vysvědčení.

11 ČERVENEC Červenec je prázdninový měsíc. Na zahradách zraje rybíz, třešně, višně a meruňky. Roste zelenina. Lidé se mohou koupat a užívat si sluníčka, jezdí na dovolenou.

12 SRPEN Srpen je dlouhý prázdninový měsíc. Na polích probíhají žně (sklizeň obilí). Zrají lesní plody. Po ránu bývá chladněji. Dny se začínají zkracovat.

13 23. září nastává podzim. 23. září je den podzimní rovnodennosti. Rostliny a zvířata se začínají připravovat na zimu. Sadaří sklízejí ovoce. Dětem v září začíná nový školní rok. ZÁŘÍ

14 Začátkem října odlétají ptáci do teplých krajin. Děti sbírají kaštany a šípky. Jeleni jsou v říji, to znamená, že si hledají laň. Děti pouští papírové draky. ŘÍJEN

15 O listopadu se říká, že je nevlídný a sychravý. Stromy jsou již téměř holé. Často prší, fouká vítr. Bývají mlhy. Zvířata si hledají zimní úkryt. LISTOPAD

16 PROSINEC 21. prosince začíná zima. 21. prosinec je den zimního slunovratu. V prosinci se těšíme na nejkrásnější svátky v roce – Vánoce. 31.12. slavíme Silvestr - poslední den v roce a 1.1. vítáme nový rok.

17 ? ZÁŘÍ PROSINEC ? BŘEZEN ? DUBEN ČERVENSRPEN ČERVENEC LEDEN KTERÝ MĚSÍC CHYBÍ? LISTOPAD

18 ŘÍJEN ZÁŘÍ ? ÚNOR ? ? DUBEN ČERVEN? ČERVENEC LEDEN KTERÝ MĚSÍC CHYBÍ? ?

19 Použité zdroje: Obrázky - Klipart


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3569 Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky."

Podobné prezentace


Reklamy Google