Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji."— Transkript prezentace:

1

2

3 JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji musím opatrně uštípnout, abych neporouchala bílý zvoneček. Pak sněženky s tátou svážeme nitkou. A máma nám za ně dá jarní pusu. Taky povídala, že máme ten den jarní rovnodennost. Protože den už není tak krátký jako v zimě, ale je stejně dlouhý jako noc. Možná máme taky rovnodennost proto, že jsem si všichni rovni, když máme rádi jaro. MILENA LUKEŠOVÁ JAK TO CHODÍ NA SVĚTĚ

4 CO JE MORANA? SMRTI FIGURA FIGURA ŽIVOTA

5 VYNÁŠÍ SE Z VESNICE, PROTOŽE UŽ KONČÍ ZIMA. SE ZIMOU KONČÍ HLAD A SMRT. A VŠICHNI SE TĚŠÍ NA JARO. PROTOŽE MORANA PŘEDSTAVUJE ZIMU A POSÍLAJÍ JI NA SEVERNÍ PÓL.

6 BÍLÉ- BARVA SMRTI MODRÉ- BARVA NEMOCI A MORU DO ČEHO SE MORANA STROJILA? DO STARÝCH HADRŮ V BARVĚ ČERVENÉ- BARVA ŽIVOTA, KRVE. ŽLUTÉ -BARVA BLAHOBYTU, MEDU A OBILÍ ZELENÉ- BARVA ŠTĚSTÍ

7 CO S MORANOU DĚLALI? PÁLILI JI, TOPILI NEBO HÁZELI ZE SKÁLY. POSADILI MORANU DO VLAKU, ABY ODJELA DALEKO.

8 KDYŽ SE MORANY ZBAVILI, TAK OČEKÁVALI LÉTO JARO ZIMU PODZIM

9 MOŘENA MORANA

10 VRAŤ SE NA ZAČÁTEK!

11 NEVLÍDNÁ, ZVÍŘÁTKA NEMAJÍ CO JÍST. STUDENÁ, STROMY SPÍ ZIMNÍM SPÁNKEM SMUTNÁ, DEN JE KRÁTKÝ. ZIMA JE: JARO JE: BAREVNÉ, VŠUDE KVETOU KVĚTINY A STROMY. TEPLÉ,PROBOUZÍ ZE ZIMNÍHO SPÁNKU VŠE ŽIVÉ. VESELÉ, ZPÍVAJÍ PTÁCI. RADOSTNÉ, RODÍ SE MLÁĎATA A ROSTOU KVĚTINY.

12 OR A J

13

14 http://www.projektprvouka.cz/


Stáhnout ppt "JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji."

Podobné prezentace


Reklamy Google