Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Okořín Nicola Čutková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Okořín Nicola Čutková."— Transkript prezentace:

1 Okořín Nicola Čutková

2 Historie Okořína Okořín je malá vesnička ve které bydlím, tato vesnice vznikla ze jména Okorzina. Tato malá ale přece jenom krásná vesnička je přibližně 2 km od Strupčic. První zmínka o Okořínu je z roku 1316. V tomto roce byl majitelem této malé vesničky Arnold z Okořína.

3 Dne do Okořína dorazily první ruské jednotky. Obyvatelé obce při jejich příjezdu vyvěšovali bílé vlajky, několik z nich ruské vojáky radostně zdravilo. Ještě týž den zde vznikl správní orgán, složený z 12 Čechů a 2 Ukrajinců. Krátce po skončení války byla obnovena těžba na dole Elektra, provoz zde pak trval až do roku dčí také opětovný nárůst počtu obyvatel.

4 Tradice Okořína Pálení Čarodějnic na okořínské návsi.
Den dětí v Okoříně (2010) Hodování velikonočních zajíček Stavění májky na návsi v Okoříně Každoročně v létě – táborák

5 Události v Okoříně V poslední době se stalo hodně jako například si někteří spoluobčané dělají z rybníka parkoviště. ( Odkaz na video najdete na poslední stránce. ) Čistění malého rybníka v Okoříně. Přestava Okořínské Hospůdky a práce na otevření nového Pet Shopu na Návsi.

6 Jaro v Okoříně Na jaře je krásně, svítí slunce, počasí je teplejší , rodí se mláďátka a zvířátka už vylézají stejně jako všude jinde rostou sněženky. Lidé se radují že je krásně chodí pracovat na zahrádku, hrají si hry se svými dětmi,a užívají si krásného počasí.

7 Léto v Okoříně V létě je to nejlepší snad každá rodina v Okoříně má svůj bazén, kde se koupají. Konají se tu táboráky a všichni jsou veselí. Jezdí se tu na kolečkových bruslí Na kole, a tak dále..

8 Podzim v Okoříně Pouštíme draky a užíváme si posledního počasí které je alespoň trochu teplé. Sklízíme jablka a ovoce.

9 Zimní Radovánky v Okoříně
Jako každé malé a velké děti se radují ze sněhu, tak i my v Okoříně se radujeme. Bobovat,sáňkovat chodí nejen ti nejmenší ale i my. Celý krátký den v zimě si užíváme tím že stavíme sněhuláky a bobojeme. Chodíme také bruslit na náš malý a velký rybník. A u krbu se těšíme zase na krásné slunečné počasí které brzo příjde.

10 Zdroje Fotografie – Vlastní
Text: vlastní historie stáhutá ze Strupčických stránek. Odkaz na video:

11


Stáhnout ppt "Okořín Nicola Čutková."

Podobné prezentace


Reklamy Google