Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vesnice Strupčice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vesnice Strupčice."— Transkript prezentace:

1 Vesnice Strupčice

2 Já a vesnice Začnu jménem vesnice, která se jmenuje Strupčice. V naší vesnici bydlím od narození takže 10 let a ve vesnici se mi líbí. Můj táta je starosta a dělá to tu skvěle.

3 Naše vesnice Naše vesnice má všechno co má správná vesnice mít. Máme tu sportovní areál s bazénem, tenisovými kurty, fotbalový hřištěm a dalšími prolézačkami a hřišti. Také máme kostel, který je starý 600 let, ve vesnici zrekonstruovanou náves s kašnou a nově postavenou rozhlednu nebo-li strupčický Maják a Dům s pečovatelskou službou . A jěště tady máme dva kluby SDH Strupčice a SK Strupčice.

4 Kostel je nejstarší budovou ve Strupčicích
Kostel je nejstarší budovou ve Strupčicích. Stojí tady už dlouhých 600 let. Každou neděli se v něm konají mše a vždy o vánocích půlnoční mše.

5 Dům s pečovatelskou službou je ve Strupčicích nejnovější stavbou, na kterou nám přispěla i Vršanská uhelná a ta přispěla na DPS částkou Kč. Za to ji děkujeme.

6 Rozhledna byla velmi originálně postavena
Rozhledna byla velmi originálně postavena. Postavilo ji 20 dobrovolníků a celá je ze dřeva. Je vysoká asi 7,5 metru je to nejvýše položený bod ve Strupčicích 298 m.n.m. O rozhledně se vysílalo v televizi a psalo v novinách. Rozhledna získala i turistickou známku.

7 Náš fotbalový klub byl založen roku 1931
Náš fotbalový klub byl založen roku Klub založili dva fotbalisté Julius Braun a Antonín Hudík. Nejdříve se jmenoval Sparta Strupčice, potom Baník Strupčice a ještě JZD Strupčice. Jak šly roky nebylo moc úspěchů, ale potom přišla éra postupů náš A-tým postoupil z 1.A třídy do krajského přeboru a náš B- tým z 1.B třídy do okresního přeboru, ale pak se to zhroutilo, hodně lidí odešlo do jiných klubů a A-tým spadl zase do 1.A třídy a už hrají špatně. Teď fanouškům děláme radost my mladší a starší žáci. Mladší žáci vyhrávají jeden zápas za druhým starší žáci sice ne, ale také hrají vyšší soutěž a tak to snad půjde i do budoucna a budou jiní kluci stejně dobří jako my. A třeba se jednou dostanu do Síňe slávy strupčického fotbalu.

8 Sbor dobrovolných hasičů Strupčice byl založen roku 1900
Sbor dobrovolných hasičů Strupčice byl založen roku 1900.V roce 1998 se oddíl rozpadl a až v roce 2008 se znovu sešli. Strupčičtí hasiči měli velmi rozpadající se hasičárnu .Takže po domluvě s obcí se opravila a teď vypadá jako nová.

9 Základní škola a Mateřská škola Strupčice
Základní škola a Mateřská škola Strupčice to je celý název naší školy. Ve škole je 9 tříd od 1. třídy do 9. třídy. Je to malá vesnická škola, ale je docela přeplněná. Máme ve škole školní družinu a jídelnu a také se tu učitelé věnují hodně kroužkům. Konají se tu také hodně školní akce jako třeba masopust, hrátky s rodiči, akademie, vánoční turnaj, olympiády z matematiky, českého jazyka a dokonce i sportovní olympiádu pro děti a také akci strupčická škola má talent nebo drakiádu a další hezké akce. Ke škole je také připojená školka. V areálu školky jsou prolézačky a plánuje se že se tam dají další. Školka je rozdělená na menší a vetší děti. Mají akce se školou třeba masopust je ve stejný den jako to má škola a takhle je hodně akcí.

10 Obrázek budovy základní školy

11 Sportovní areál Ve Strupčicích je hezký sportovní areál na kterém se můžeme koupat nebo hrát hodně sportů jako třeba tenis ,fotbal, minigolf, plážový volejbal, košíkovou, na písku si menší děti hrají na prolézačkách a dá se tam hrát petanque a další hry. Když je v zimě mráz chodíme bruslit. V létě tam dokážu vydržet i celý den.

12 Sochy Ve Strupčicích je hodně překrásných soch. Na návsi stojí socha sv. Václava která nejdříve byla v parku, ale potom se přestěhovala na náves. Moc hezká socha je v parčíku pod kostelem na které je sv. Jan Nepomucký.

13 Ke Strupčicím patří 3 osady Hošnice, Sušany a Okořín.
Sušany Okořín Hošnice

14 Akce ve Strupčicích Ve Strupčicích se koná hodně hezkých akcí. Jsou to třeba Masopust, reprezentační ples, Halloween, Martinská zábava, Pálení čarodějnic, minulý rok k nám přijelo Rádio Blaník, Dětský den s různými tématy, Drakiáda, otevírání a zavírání koupaliště, Letní noc, Loučení s prázdninami a další.

15 Obrázky z akcí

16 A další fotky

17 Doufám, že se vám moje prezentace líbila.
Děkuji za pozornost. Doufám, že se vám moje prezentace líbila.


Stáhnout ppt "Vesnice Strupčice."

Podobné prezentace


Reklamy Google