Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Strom po celý rok Autor: Weissová Klára.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Strom po celý rok Autor: Weissová Klára."— Transkript prezentace:

1 Strom po celý rok Autor: Weissová Klára

2 Jaro Je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity živočichů. Prodlužují se dny, otepluje se. Do jara patří měsíce březen, duben, květen. Jarní prázdniny jsou ale i v únoru. Jaro oficiálně začíná 21 března.

3 Léto Je jedno z ročních období. V různých oborech je ale definováno různě. Astronomické léto začíná letním slunovratem a končí podzimní rovnodenností. Vegetační léto v mírném pásu se vyznačuje průměrnými teplotami nad 15 °C. Z ekologického hlediska je léto v českých přírodních podmínkách pouze jedno ze šesti různých ročních období.

4 Podzim Je jedno ze čtyř ročních období, je to přechod mezi létem a zimou. V klimatických podmínkách mírného pásu se právě na podzim sklízí většina úrody a opadavé listnaté stromy ztrácejí listí. Dny se krátí, ochlazuje se, více prší.

5 Zima Je jedno ze čtyř ročních období. V oblasti mírného a subarktického podnebného pásu je obdobím s nejnižšími teplotami a nejkratší dobou denního světla.


Stáhnout ppt "Strom po celý rok Autor: Weissová Klára."

Podobné prezentace


Reklamy Google