Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.11 Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.11 Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.11 Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Materiál je určen k seznámení s pojmem vzduch a jeho složení. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animace.

2 VZDUCH

3 Vzduch je všude kolem nás. Proudí kolem nás. Můžeme pozorovat jeho proudění. Silnější proudění vzduchu vnímáme jako vítr. Vidíme, jak se ohýbají větve stromů, cítíme ho na tváři, když jdeme proti větru. Na podzim pouštíme draky, vítr ho nadnáší. Větší, silné proudění vzduchu nazýváme vichřice. Ta dokáže polámat i silné stromy a zbourat domy.

4 Jak poznáme, že proudí vzduch?

5 Vzduch je všudypřítomný. Ke svému životu ho potřebují lidé, zvířata i rostliny. Je ve vodě i v půdě.

6 Složení vzduchu DUSÍK KYSLÍK OXID UHLIČITÝ VODNÍ PÁRA A OSTATNÍ LÁTKY

7 Kyslík při dýchání odebíráme ze vzduchu. Kyslík pro nás vytvářejí zelené rostliny. Při své výživě přijímají oxid uhličitý a do vzduchu uvolňují kyslík.

8 oxid uhličitý kyslík

9 Oxid uhličitý je plyn, který se do vzduchu uvolňuje při vydechování. Dusík je plyn, kterého je ve vzduchu nejvíce. Kyslík je plyn, který potřebujeme k dýchání.

10 Zvládneš odpovědět na tyto otázky? 1.Jak poznáš, že je kolem tebe v přírodě vzduch? 2.Z jakých částí se skládá vzduch? 3.Kterou část potřebujeme k dýchání? 4.Kde se bere v přírodě kyslík? 5.Můžeme zjistit, jakou má vzduch teplotu?

11 Náměty na činnosti – pokusy Proudění vzduchu foukání do brčka kamarádovi na tvář foukání do brčka – fotbal s kolečkem závěsný papírový mobil nad radiátorem zapnutí fénu vysátí vzduchu z úložných vaků vysavačem

12 Použité zdroje a materiály: Obrázky z galerie Klipart ŠTIKOVÁ, Věra. Já a můj svět prvouka pro 3. ročník. Brno: Nová škola, 2009, ISBN 80-7289-097-2. Archiv autora


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.11 Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google