Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Den Země Dvaadvacátého dubna lidé na celém světě opět oslaví Den Země - svátek naší modré planety. Svátek to není příliš starý, daly mu vzniknout studentské.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Den Země Dvaadvacátého dubna lidé na celém světě opět oslaví Den Země - svátek naší modré planety. Svátek to není příliš starý, daly mu vzniknout studentské."— Transkript prezentace:

1 Den Země Dvaadvacátého dubna lidé na celém světě opět oslaví Den Země - svátek naší modré planety. Svátek to není příliš starý, daly mu vzniknout studentské akce v USA v roce Smyslem oslav tohoto svátku  je připomenout společný zájem o společenské, politické a ekonomické změny směřující k jedinému cíli - udržení Země ve stavu schopném udržet život, a to nejen životy lidí. Cílem první kampaně byl požadavek stabilizace počtu obyvatel Země, využití obnovitelných zdrojů energie, recyklace materiálů a odpadů, zamezení použití chemických látek likvidujících ochrannou ozónovou vrstvu a třeba také i omezení provozu těžké techniky v zemědělství, která vede k erozi orné půdy a ve svém důsledku pak nakonec ke snížení zemědělské produktivity. Neoficiální vlajka ,,Dne Země“

2 Den našeho domova-Den naší planety

3 Co je to recyklace? Při recyklaci jsou zpracovány odpady na nové materiály. Každý z nás svým chováním přímo ovlivňuje další "život" odpadu - pokud ho správně roztřídíte, umožní tak jeho recyklaci a znovupoužití; pokud ho vyhodíte do popelnice, odpad se uloží na skládce nebo se jinak bez dalšího využití zlikviduje.

4 Výšlap do mandloňových sadů
Když je ten Den Země, tak se školou pojedeme do Hustopečí, do mandloňových sadů a podívat se na novou rozhlednu. Půjdeme na farmu zajezdit si na koních. Moc se už všichni těšíme!

5 A jak to všechno dopadlo?
Na cestu jsme dostali mapy a podle nich jsme začali naše putování.

6 Cestou jsme se zastavili na farmě Valkýra
Cestou jsme se zastavili na farmě Valkýra. K vidění byli koně, osli, ovce, psi, krávy, kozy a jiná zvířata. Všiměte si zejména našeho ,,Itala“ Vaška.

7 Našli jsme zkratku……byla delší, než původní trasa.
Kdo chce kam……

8 A jsme tady!!!! To byla ale fuška. Někteří jsme se pěkně zapotili!

9 Kouzelný výhled na Hustopeče…

10 Svačina pod rozhlednou chutnala úplně jinak, než ve škole.
Rozesmátá Míša- co jí do té láhve asi rodiče dali!?

11 A hlavně jsme jezdili na koních. Co říci závěrem
A hlavně jsme jezdili na koních. Co říci závěrem? Jak pravila naše Jindřiška: byl to můj nejlepší den v životě!


Stáhnout ppt "Den Země Dvaadvacátého dubna lidé na celém světě opět oslaví Den Země - svátek naší modré planety. Svátek to není příliš starý, daly mu vzniknout studentské."

Podobné prezentace


Reklamy Google