Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz"— Transkript prezentace:

1 STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz Místo ve kterém žiji se nazývá Střelná. Střelná je pro mě vesnička, kterou obydluji už 10 let. Je to vesnička malá. Má jen 600 obyvatel. Líbí se mi. Je tady hezký kostel, dobrá pekárna, nové nádraží, hřiště, spousta lesů, ve kterých roste spousta hub. Pravidelně se tady konají různé akce, jako jsou Dožinky, fotbaly. Dodržuje se tady spousta tradic. Střelná sousedí se Slovenskem, která je od nás jen pár kroků.

2 Masarykovo Gymnázium Vsetín
Školu, kterou navštěvuji se nazývá Masarykovo gymnázium a Střední zdravotnicka škola Vsetín. Tuto školu jsem si vybrala z mnoha důvodů. Jeden z nich je třeba ten, že se o ní říká, že je to dobrá škola, která připraví na vysokou školu. A proto, že ještě nevím na co bych se sama chtěla zaměřit, šla jsem sem. Na školu, ktetá je zaměřená všeobecně. Doporučovalo mi ji spousta lidí. Masarykovo gymnázium je dobře vybavené. Od počítačů po laboratoře. zdroj: mgvsetin.cz

3 VSETÍN Vsetín je moje nejbližší větší město, nachází se tady spousta úřadů, restaurací, obchodů. Také park, náměstí, zámek, kostely a podobně. Nachází se tady i moje nová střední škola, kterou navštěvuji. Myslím si, že je to město pěkné. V městě Vsetín je hokejový tým- VHK, který funguje už od roku 1938.

4 Zlínský kraj zdroj: kr-zlinsky.cz Zlínský kraj je jeden ze 14 krajů České Republiky. Je to čtvrtý nejmenší kraj České republiky. Sousedí se Slovenskem. Sídlo se nachází ve Zlíně. Zlín je největší město Zlínského kraje, řekla bych že i nejobydlenější. Jsem ráda, že bydlím zrovna v tomhle kraji. Protože se tady nachází spousta kulturních i společenských míst. Například stovky kilometrů horských túr, ať již pěšky, na kole nebo v zimě na běžkách. Tratě pro sjezdové lyžování, snowboarding. Valašské muzeum v přírodě. Zámecká zahradní architektura v Kroměříži a podobně . Zlínský kraj se skládá ze čtyř okresů-(KM, UH, ZL, VS)

5 zdroj: google.cz-obrazky
MORAVA zdroj: google.cz-obrazky Morava je jedna ze tří historických zemí Česka. Moravu mám z těchto tří částí nejradši. Líbí se mi její lesy, louky i města. Povrch Moravy tvoří hlavně pahorkatiny, vrchoviny a ne příliš vysoká pohoří. Na hranici s Čechami se rozkládá Českomoravský vrchovina.

6 Česká republika zdroj: google.cz Česká republika je stát střední Evropy. Skládá se ze tří uzemních celků- Čechy, Morava, Slezsko. Hlavní městem Česka je Praha. Myslím si, že je to stát poměrně malý. Ale za to se může pyšnit spoustou věcí. Česko má velmi bohatou historii. Nachází se tady spousta historických i novodobých staveb, muzeí, zámků, hradů. Jsou tady různé folklorní, taneční, zpěvecké skupiny. Jsem ráda, že bydlím v České republice. Líbí se mi jako stát, tak se mi líbí i jazyk, kterým zde mluvíme.

7 Evropská unie zdroj: europa.eu Evropská unie je politická a ekonomická unie, kterou tvoří 28 evropských států čítající 506 milionů lidí. Již 18 států z nich používá k placení euro. Evropská unie slaví výročí svého vzniku dne 9.května. V tento den roku 1950 předseda francouzské vlády Robert Schuman přišel s myšlenkou, na níž Evropská unie funguje. Díky ní je mír a pomáhá různým organizacím při finančních i jiných problémech.

8 zdroj: google.cz-obrazky
ZEMĚ Země je třetí planeta sluneční soustava. Je to jediné planetární těleso, na kterém je podle nynějším věděckých výzkumen potvrzen život. zdroj: google.cz-obrazky


Stáhnout ppt "STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz"

Podobné prezentace


Reklamy Google