Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi."— Transkript prezentace:

1

2 Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková

3 V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi i páťáci. Výjimečně jsme měli dovoleno vzít si s sebou foťák nebo mobil. Cesta byla delší, trvala 45 minut. Když jsme přijeli, uvítala nás paní, která tam pracuje. Vysvětlili jsme si pár pravidel a šli jsme na prohlídku stájí.

4 Nejprve jsme se byli podívat ve stájích. Dozvěděli jsme se o koních spoustu zajímavých informací. Víme, co to je plnokrevník, jaká zbarvení mají koně, že bílá lysina mezi očima znamená, že je kůň poslušný, ale pokud je bílé zbarvení spíše níž, je to kůň energický. Víme také, co to je hřebec a valach, že nejmladší kobylka Paint horse má 1 rok a nejstarší valach je narozen roku 1996. Dále jsme se dozvěděli, že klisna je březí 333 dní (11 měsíců) a rodí většinou v noci a sama.

5

6

7

8

9

10

11 Potom jsme měli svačinu. Protože byla venku zima, byli jsme rádi, že svačíme v místnosti u krbu.

12 Po svačině jsme vyrazili do přírody. Byla trochu smůla, že pršelo. Určitě kdyby nepršelo, dělali bychom spousty jiných věcí. Šli jsme na kopec o kousek dál do takového většího altánku. (Někteří teda byli pěkně vyčerpaní!) Tam jsme si psali všechno, co jsme si říkali o přírodě.

13 Až jsme přišli, tak jsme si sedli do místnosti s krbem a vyplňovali pracovní listy. Pracovní listy byly ohledně lesa, přírody a zvířat.

14 Samozřejmě to nebyl žádný pořádný oběd jako doma! Rozhodně nebyl ani nějak koupený třeba v bufetu. My jsme si pěkně museli nabalit svačinu doma. Polovina třídy měla řízek s chlebem a někdo měl třeba jen chleba nebo rohlík se šunkou. Tentokrát jsme nejedli u krbu, ale v jiné místnosti, protože páťáci tam teď vyplňovali pracovní listy jako my předtím. Všem nám moc chutnalo. A dokonce se nějaký malý bufet otevřel. Každý si kupoval sladkosti a různé maličkosti.

15 Potom po malé pauze k nám přišel kovboj Fred. Učil nás různé typy uzlů. Tomu, kdo to udělá, slíbil i odměnu. I když se to zdá na první pohled lehké, bylo to hodně těžké. Pak jsme točili lasem. Zkusili jsme nejenom práci s lasem, ale i s bičem. Každý měl možnost si zkusit prásknout bičem. Také za to byla odměna. Bylo to zajímavé!

16

17 Byli jsme se podívat i ve Fredově dílně. Zdobily se tam věci z kůže jako: náramky, pouzdra na pistole, přívěsky a další. Protože byla dílna málá, stáli jsme ve frontě jak na banány a po skupinkách jsme se dívali. Bylo to zajímavé.

18


Stáhnout ppt "Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi."

Podobné prezentace


Reklamy Google