Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků."— Transkript prezentace:

1

2 Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků

3 Byl jednou jeden trpaslík a ten byl opravdu malilinkatý. Nebyl to totiž zahradní trpaslík, ale trpaslík květináčový Byl jednou jeden trpaslík a ten byl opravdu malilinkatý. Nebyl to totiž zahradní trpaslík, ale trpaslík květináčový

4 Bydlel v květináči s africkou fialkou a měl zatím účelem velmi apartní sametový obleček, radost se podívat. Trochu se mu na něj chytala hlína, ale když si před svátky fráček vykartáčoval, vypadal prostě báječně. Dal si do klopy miniaturní karafiát, ruce založil za záda a pořádně se narovnal. Zrovna šla kolem květináče Babička Jarmilka a při pohledu na trpaslíčka dojetím úplně zaslzela! Bydlel v květináči s africkou fialkou a měl zatím účelem velmi apartní sametový obleček, radost se podívat. Trochu se mu na něj chytala hlína, ale když si před svátky fráček vykartáčoval, vypadal prostě báječně. Dal si do klopy miniaturní karafiát, ruce založil za záda a pořádně se narovnal. Zrovna šla kolem květináče Babička Jarmilka a při pohledu na trpaslíčka dojetím úplně zaslzela!

5 Trpaslík se usmíval na babičku a úsměv mu pomalu začal klouzat do mráčků. Pak se mu zaleskly oči a po malinké tvářičce mu sjela slza na trpaslíka povážlivě veliká. „I pro pána!“ povídá babička Jarmilka. „Takový pěkný den a ty jsi jako šafářův dvoreček?! Co se přihodilo?“zafňukal: „Když….fňuk…vy jste tu všichni tak pěkně pohromadě….fňuk…i strýček Oskar dojel z Tramtárie. Fňuk…A já….bůůůůůůůůůůůů….já už jsem babičku Bertičku z našeho údolí neviděl snad třicet let!“ Trpaslík se usmíval na babičku a úsměv mu pomalu začal klouzat do mráčků. Pak se mu zaleskly oči a po malinké tvářičce mu sjela slza na trpaslíka povážlivě veliká. „I pro pána!“ povídá babička Jarmilka. „Takový pěkný den a ty jsi jako šafářův dvoreček?! Co se přihodilo?“zafňukal: „Když….fňuk…vy jste tu všichni tak pěkně pohromadě….fňuk…i strýček Oskar dojel z Tramtárie. Fňuk…A já….bůůůůůůůůůůůů….já už jsem babičku Bertičku z našeho údolí neviděl snad třicet let!“ Dlouho jsem už neviděl babičku

6 „To jsou mi starosti!“ spráskla ruce, „Tak si vezmi pár dní volno a vyraz za příbuznými! Na svátky se to hodí víc než kdy jindy. Však to fialka bez tebe chvíli vydrží!“ Trpaslík se úplně rozzářil a málem by už běžel balit, když tu ho zase něco zastavilo. „No copak zase?“ chtěla hned vědět babička. „Když já nevím, jak bych se tam teď na zimu dostal.“ povídá trpaslík, „My totiž obvykle cestujeme na peříčku, ale to je teď v zimě tuze nejistá cesta.“ zabrblal ještě a dloubal se prstem v hlíně. „To jsou mi starosti!“ spráskla ruce, „Tak si vezmi pár dní volno a vyraz za příbuznými! Na svátky se to hodí víc než kdy jindy. Však to fialka bez tebe chvíli vydrží!“ Trpaslík se úplně rozzářil a málem by už běžel balit, když tu ho zase něco zastavilo. „No copak zase?“ chtěla hned vědět babička. „Když já nevím, jak bych se tam teď na zimu dostal.“ povídá trpaslík, „My totiž obvykle cestujeme na peříčku, ale to je teď v zimě tuze nejistá cesta.“ zabrblal ještě a dloubal se prstem v hlíně.

7 Babička Jarmilka už myslela, že snad na nic nepřijdou. Když tu si děda Jakub vzpomněl na svoje sportování a povídá: „Na běžkách! Mohl by tam pěkně dojet na lyžičkách! Vyvezu ho ráno nad Deštné až půjdu pro chleba a odtamtud sjede do údolí natotata! A lyžičky mu přitesnu z párátek!“ Tak. Jak řekl, tak udělal. Když se ráno trpaslík probudil, měl u fialky zapíchnuté nové lyže, hůlky a vedle pěkně složený batůžek. Babička si musela vzít lupu, když mu do něj dávala termosčičku s čajem a řízek v chlebu. Babička Jarmilka už myslela, že snad na nic nepřijdou. Když tu si děda Jakub vzpomněl na svoje sportování a povídá: „Na běžkách! Mohl by tam pěkně dojet na lyžičkách! Vyvezu ho ráno nad Deštné až půjdu pro chleba a odtamtud sjede do údolí natotata! A lyžičky mu přitesnu z párátek!“ Tak. Jak řekl, tak udělal. Když se ráno trpaslík probudil, měl u fialky zapíchnuté nové lyže, hůlky a vedle pěkně složený batůžek. Babička si musela vzít lupu, když mu do něj dávala termosčičku s čajem a řízek v chlebu.

8 Hned jak se trpaslík s dědou nasnídali, vyrazili na cestu. Trpaslík všem popřál hezké svátky a dohodli se, že přiletí zpátky až zjara…na sýkoře. Hned jak se trpaslík s dědou nasnídali, vyrazili na cestu. Trpaslík všem popřál hezké svátky a dohodli se, že přiletí zpátky až zjara…na sýkoře.

9 KONEC KONEC


Stáhnout ppt "Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků."

Podobné prezentace


Reklamy Google