„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
Dotační program ŠKOLICÍ STŘEDISKA
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Projekty „Školení je šance“ a „Vzdělávejte se!“. 2 Projekty Projekt Školení je šance - podává zaměstnavatel na MPSV Projekt Vzdělávejte se - žádá zaměstnavatel.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Evropský sociální fond v ČR
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Projekty „Školení je šance“ a „Vzdělávejte se!“ Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Projekt „Vzdělávejte se!“
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele OP LZZ Výzva pro předkládání GP 1.1 – Adaptabilita zaměstnanců sdružení.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Seminář pro žadatele OP LZZ – Zvýšení adaptability zaměstnanců podniků v profesních oborových a odvětvových sdruženích 6.února 2009 Praha.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Výzva k předkládání žádostí
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009

Cíl podpory: Hlavním cílem podpory je přispět ke zvyšování adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti podniků prostřednictvím zvyšování odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.

Prioritní osa 1 Adaptabilita Oblasti podpory: 1.1 Zvýšení adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti podniků Implementace: MPSV, MPO

Výzva „Školení je šance“ Vyhlašovatel: MPSV – odbor řízení pomoci z ESF Podpora formou grantových projektů. Předkládání žádostí: průběžné od 23. března do konce roku Finanční alokace na výzvu: 1,8 mld. Kč.

 „Školení je šance“ dlouhodobé hledisko – investice do lidského kapitálu grantový projekt – žádosti přijímá a schvaluje MPSV Projekty ESF – pomoc zaměstnavatelům  „Vzdělávejte se!“ krátkodobé hledisko (délka vzdělávacích aktivit) individuální projekt – žádosti přijímá a schvaluje ÚP Zaměstnavatel může být příjemcem fin. podpory VS! a zároveň může žádat o podporu „Školení je šance“. Zaměstnavatel nemůže žádat VS! pokud je příjemcem „Školení je šance“. -směřují ke zmírnění dopadů ekonomické krize a udržení zaměstnanosti -projekty se vzájemně doplňují a pokrývají různé situace, v jakých se v současnosti nacházejí zaměstnavatelé i zaměstnanci

Příprava projektové žádosti Základní strategické dokumenty – Operační program LZZ, Prováděcí dokument OP LZZ Výzva – oprávnění žadatelé, cílové skupiny, podporované činnosti, povinné přílohy apod. Příručky pro žadatele a příjemce – „Desatero“ – D1-D10 Vyplnění žádosti o finanční podporu v Benefit7 - žádost je přístupná pro vyplnění on-line přímo na internetových stránkách nebo Po vyplnění je třeba žádost vytisknout a zaslat také v listinné podobě na MPSV Semináře pro žadatele

Základní odkazy (desatero příruček OP LZZ)

Územní vymezení Žadatel – sídlo na území celé ČR včetně Prahy. Místo realizace – celá ČR, v odůvodněných případech i na území hl. m. Prahy. Cílová skupina – z území celé ČR, kromě hl.m. Prahy.

Typy projektů Regionální projekty: Projekty žadatelů se sídlem a zaměstnanci pouze na území jednoho kraje nebo projekty, jejichž cílovou skupinou bude organizační jednotka, pobočka nebo divize se sídlem a zaměstnanci pouze na území jednoho kraje, budou zařazeny mezi projekty regionální. Nadregionální projekty: Projekty žadatelů, kteří působí ve více krajích (tj. mají zde organizační jednotky, pobočky nebo divize) a kteří do projektu jako cílovou skupinu zahrnou své zaměstnance z území více než jednoho kraje, budou zařazeny mezi projekty nadregionální.

Finanční limity projektů Projekty regionální: Min. výše podpory na jeden projekt: 1 mil. Kč. Max. výše podpory na jeden projekt: 7 mil. Kč. Projekty nadregionální: Min. výše podpory na jeden projekt: 2 mil. Kč. Max. výše podpory na jeden projekt: 15 mil. Kč. Max. délka trvání projektu: 2 roky.

Oprávnění žadatelé Zaměstnavatelé: Podnikatelské subjekty - veřejná obchodní společnost, komanditní společnost, společnost s ručením omezeným a akciová společnost, osoba samostatně výdělečně činná.

Omezení žadatelů o finanční podporu Oprávněným žadatelem není zaměstnavatel, který: a)má ke dni podání žádosti uzavřenou dohodu podle § 209 odst. 2 nebo 3 zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce, b)má s úřadem práce uzavřenou dohodu o odborném rozvoji zaměstnanců a poskytnutí příspěvku v rámci projektu „Vzdělávejte se!“ financovaného z OP RLZ nebo OP LZZ, c)má na úřadu práce předloženou žádost o příspěvek na úhradu nákladů účasti zaměstnanců v projektu „Vzdělávejte se!“ financovaného z OP RLZ nebo OP LZZ.

Omezení žadatelů Z podpory v rámci tohoto globálního grantu jsou vyňaty projekty zaměřené na specifické vzdělávání zaměstnanců subjektů působících ve vybraných odvětvích ekonomické činnosti NACE (např. Zpracovatelský průmysl), které budou předmětem podpory v globálním grantu EDUCA vyhlášeném z úrovně Ministerstva průmyslu a obchodu. Žadatel předkládající projekt na obecné vzdělávání v uvedených odvětvích může do projektu v rámci tohoto globálního grantu zahrnout jako doplněk specifické vzdělávání zaměstnanců. V projektové žádosti však musí být jasně vymezeno, které aktivity představují obecné a které specifické vzdělávání a podíl obou těchto složek musí být jasně finančně vyjádřen, přičemž podíl specifického vzdělávání v rámci tohoto projektu nesmí přesáhnout 20 % rozpočtu projektu.

 Obecné vzdělávání (přenositelné) ANO např. jazykové (specializované) vzdělávání, IT dovednosti (AutoCAD), oborové vzdělávání uplatnitelné u více zaměstnavatelů v jednom oboru, např. účetnictví, stavební práce, svářečské zkoušky atd.  Specifické vzdělávání (nepřenositelné) NE! např. školení na práci se specifickým softwarem či technologií výroby, které byly vyvinuty pouze pro daný podnik Typ vzdělávání

Cílová skupina Zaměstnanci - zahrnuje jak zaměstnance v dělnických a ostatních profesích, tak střední a vrcholový management. Fyzické osoby závislé na příjmu na základě pracovního poměru nebo obdobného vztahu (pracovní smlouva, DPČ, DPP). Zvláštní důraz by měl být věnován specifickým skupinám zaměstnanců, kteří mají z věkových důvodů ztížené podmínky uplatnění se na trhu práce, tj. zejména:  věkové skupiny nad 50 let,  mladí do 25 let.

Omezení cílových skupin Mezi cílové skupiny nespadají následující subjekty: školy (tj. veřejné i soukromé základní, střední, vysoké aj. školy) a školská zařízení a jejich pracovníci, kteří jsou cílovou skupinou příslušných prioritních os OP VK. Cílovou skupinou rovněž nejsou vzdělávací instituce a jejich pracovníci, veřejná správa a místní samospráva a její zaměstnanci, kteří jsou cílovou skupinou OP LZZ, prioritní osy 4, oblast podpory 4.1, zadavatelé, poskytovatelé a další subjekty působící v oblasti sociálního začleňování/ sociálních služeb, kteří jsou cílovou skupinou OP LZZ, prioritní osy 3, oblast podpory 3.1 a 3.2, instituce služeb zaměstnanosti, spolupracující organizace a jejich pracovníci, kteří jsou cílovou skupinou OP LZZ, prioritní osy 2, oblast podpory 2.2.

Podporované aktivity, typy činností Školení zaměstnanců. Náhrada mzdových nákladů zaměstnanců po dobu jejich účasti na školení. Podporovány jsou projekty komplexního charakteru, zaměřené především na aktivity vlastní realizace dalšího profesního vzdělávání zaměstnanců a na další oblasti související s nastavením systému řízení lidských zdrojů v daném podniku.

Podporované aktivity, typy činností Další profesní vzdělávání zaměstnanců podporované zaměstnavateli. Tvorba podnikových vzdělávacích programů pro zaměstnance včetně přípravy podnikových lektorů a instruktorů. Aplikování všech forem vzdělávání zaměstnanců dle specifických potřeb zaměstnavatelů včetně přípravy na konkrétní náplň práce pro konkrétní pracovní pozici. Podpora systémů rozvoje a řízení lidských zdrojů v podnicích vedoucí k motivaci a aktivizaci zaměstnanců a zaměstnavatelů a k podpoře dalšího podnikového vzdělávání, včetně poskytování podpory a poradenství. Uplatňování pružných forem organizace práce.

Omezení podporovaných činností Z podpory jsou vyňaty následující typy činností: vzdělávací aktivity realizované v zahraničí, dlouhodobé vzdělávací kurzy (např. MBA, studium na VŠ), zavádění systému řízení jakosti dle norem ISO, EMAS apod. (včetně školení zaměstnanců).

Informace Text výzvy, FAQ - Dotazy -

DĚKUJI ZA POZORNOST! Mgr. Bc. Přemysl Král Vedoucí odboru trhu práce a speciálního poradenství Úřad práce ve Vyškově tel.: