Ing. Marcela Polepilová Odbor strategického rozvoje kraje PF02-15 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Informace o výsledcích 1. výzvy MAS Vizovicka a Slušovicka, o. s.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Statutární město Ostrava
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Národní dotační programy
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Snídaně starostů , Jedlí
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
RP02-17 Program na podporu obnovy venkova pro rok 2017
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
odbor politiky bydlení
Besip Zlínského kraje Zlín,
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Projektová dokumentace „Pěší stezka - lokalita Šance“ byla podpořena z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu na přípravu projektové.
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
RP02-18 Program na podporu obnovy venkova pro rok 2018
Besip Zlínského kraje Zlín,
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Ing. Marcela Polepilová Odbor strategického rozvoje kraje PF02-15 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2015

Alokace podprogramu a příjemci podpory Celková částka vyčleněná na podprogram:  Kč DT1 projekty na obnovu obecního majetku:  Kč DT2 projekty na zpracování územních plánů:  Kč Příjemci podpory:  obce do obyvatel

DT1 – Projekty na obnovu obecního majetku Aktivita: 1.1 Komplexní úprava veřejného prostranství obce vč. obnovy a zřizování veřejné zeleně na pozemcích v majetku obce investiční (rekonstrukce, modernizace) a neinvestiční (oprava, udržovací práce) projekty  Revitalizace a obnova veřejných prostranství. 1.2 Rekonstrukce, modernizace a výstavba místních komunikací na pozemcích v majetku obce, popř. v majetku Zlínského kraje pouze investiční (výstavba, rekonstrukce, modernizace) projekty  Výstavba místních pěších komunikací podél silnic I., II. a III. tříd., popř. podél silnic, které slouží k zajištění linkové autobusové dopravy event. městské hromadné dopravy.  Rekonstrukce a modernizace místní komunikace v zájmu odstranění nebezpečných míst, či zajištění dostupnosti služeb občanské vybavenosti a napojení na hlavní komunikační tahy. Realizované projekty musí tvořit souvislý celek!!!

DT1 – Projekty na obnovu obecního majetku míra a výše dotace  maximální výše dotace ,- Kč  minimální výše dotace ,- Kč Aktivita: 1.1 Komplexní úprava veřejného prostranství obce vč. obnovy a zřizování veřejné zeleně na pozemcích v majetku obce Míra dotace pro obce do 500 obyvatel: 60 % Míra dotace pro obce od 501 do obyvatel: 50 % Míra dotace pro obce od do obyvatel: 40 % Aktivita: 1.2 Rekonstrukce, modernizace a výstavba místních komunikací na pozemcích v majetku obce, popř. v majetku Zlínského kraje Míra dotace pro obce do obyvatel: 40 %

DT1 – Projekty na obnovu obecního majetku povinné přílohy k žádosti 1.Výpis z usnesení zastupitelstva obce o schválení místního programu obnovy venkova 2.Výpis z usnesení zastupitelstva obce o vyčlenění prostředků na spolufinancování projektu 3.Výpis z usnesení zastupitelstva obce o volbě starosty 4.Stavební povolení (postupovat dle stavebního zákona) 5.Jednoduchá projektová dokumentace u revitalizací veřejných ploch, u místních komunikací situační nákres lokalizace předmětné akce s vyznačením dostupnosti služeb v obci 6.Doklad o vlastnictví pozemků 7.Fotodokumentace současného stavu 8.Rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky 9.Podrobný položkový rozpočet od vybraného dodavatele Bližší specifikace povinných příloh viz Informace pro žadatele

DT1 – Projekty na obnovu obecního majetku nezpůsobilé výdaje  rekonstrukce MK k lokalitám pro novou výstavbu bytových a RD  opravy nemovitých objektů (sakrální objekty, drobné stavby např. pódia, přístřešky, nástřešky, autobusové zastávky apod.)  samostatné realizace dětských hřišť a realizace sportovních hřišť  vícepráce nad vysoutěženou cenu ve výběrovém řízení  nákup pozemků nebo budov  demolice objektů  daně vč. DPH, o jejichž vrácení může příjemce zpětně požádat  výdaje na výběrové řízení, výdaje na přípravné studie, nebo jiné přípravné činnosti včetně zpracování žádosti o podporu  inženýrská činnost, stavební dozor  cestovní a osobní náklady (včetně mezd)  výdaje na právní poradenství Úplný výčet nezpůsobilých výdajů viz Informace pro žadatele

DT2 – Projekty na zpracování územních plánů míra a výše dotace Projekty na zpracování územních plánů pouze investiční projekty  Zpracování návrhu územního plánu obcí.  maximální výše dotace ,- Kč  minimální výše dotace ,- Kč Projekty na zpracování územních plánů Míra dotace pro obce do obyvatel: 50 %

DT2 – Projekty na zpracování územních plánů povinné přílohy k žádosti 1.Výpis z usnesení zastupitelstva obce o schválení zadání územního plánu 2.Výpis z usnesení zastupitelstva obce o volbě starosty 3.Položkový rozpočet dle přílohy č. 1 4.Doklady prokazující průběh výběru projektanta  vypsání výběrového řízení na základě schváleného zadání  zveřejnění informace o konaném výběrovém řízení na internetových stránkách ZK  obeslání min. 3 dodavatelů  zdůvodnění výběru dodavatele vč. cenové nabídky 5.Smlouva o dílo s vybraným zpracovatelem, která musí být před podepsáním konzultována s Odborem územního plánování a stavebního řádu ZK Bližší specifikace povinných příloh viz Informace pro žadatele

Předkládání žádostí  Příjem žádostí: 1 žádost pouze na jednu z podporovaných aktivit v rámci DT1 1 žádost v rámci DT2 (odeslat elektronicky formulář žádosti, v tištěné podobě předložit 1 originál a 1 kopii žádosti + 1 originál nebo ověřené kopie povinných příloh)  Výzva k předkládání žádostí: od do do 12:00 hod. v rámci DT1 od do do 12:00 hod. v rámci DT2

Časový harmonogram  Termín schválení příjemců podpory: ZZK dne v rámci DT1 ZZK dne v rámci DT2  Ukončení realizace projektu a vyúčtování: do v rámci DT1 do v rámci DT2 (s čerpáním dotace v roce 2016) Realizaci projektu lze zahájit nejdříve po dni předložení Žádosti o poskytnutí podpory na KÚ ZK!!!  Udržitelnost projektu: min. 5 let od finančního ukončení projektu

Vyhodnocení POV roku 2014 Žádosti PF02-14 přijaté žádosti výzva k doplnění žádosti vyřazené žádosti hodnocené žádosti podpořené žádosti nepodpořené žádosti DT DT celkem PF02-14 předpokládané výdajeskutečné výdajeschválená dotace vyplacená dotacerozdíl DT Kč Kč Kč Kč Kč DT Kč Kč celkem Kč Kč Schválené projekty

Podpora poskytovaná v rámci POV v letech rokč. podprogramu částka vyčleněná na podprogrampožadovaná částka počet žadatelů počet příjemců % uspokojených žadatelů 2004PF ,1 mil. Kč61,7 mil. Kč , PF mil. Kč47,8 mil. Kč , PF ,45 mil. Kč45,9 mil. Kč , PF ,65 mil. Kč54,5 mil. Kč , PF ,75 mil. Kč95,84 mil. Kč , PF ,75 mil. Kč88,28 mil. Kč , PF ,452 mil. Kč48,95 mil. Kč , PF ,882 mil. Kč42,42 mil. Kč , PF ,742 mil. Kč48,213 mil. Kč , PF ,086 mil. Kč25,867 mil. Kč615590, PF ,9 mil. Kč24,319 mil. Kč786583,33 celkem393,762 mil. Kč583,789 mil. Kč

Děkuji za pozornost Ing. Marcela Polepilová Odbor strategického rozvoje kraje Tel.: