OBLAST UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ. Žádost právnické osoby pro každou smlouvu, jejímž předmětem je obchod s VM podle § 2 odst.1 nebo. Žádosti a dokumentace § 14.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahraniční obchod Význam, formy a členění.
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Kontrola exportu vojenského materiálu a ručních zbraní pro civilní použití – role MZV.
Prezentace k problematice – „obchod s vojenským materiálem, obchod se zbraněmi a střelivem, licenční řízení.“ Novela zákona o zahraničním obchodu.
OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ v České republice a EU
1 Působnost Ministerstva obrany při Zahraničním obchodu s vojenským materiálem V Praze dne
Stavební zákon po novele s účinností od
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
1 Právní úprava agenturního zaměstnávání - akreditace, současný stav JUDr. Jiří Vaňásek.
Ochrana průmyslového vlastnictví a patentové informace
AQAP – požadavky a volba rozsahu
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Agenturní zaměstnávání v praxi
Zákon č. 22/ 1997 sb. o technických požadavcích na výrobky
Základní nařízení komise (ES) 1592/2002
Nástroje územního plánování
Používání certifikátů z TARIC CZ
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
Ministerstvo průmyslu a obchodu Prezentace k nařízení 764/2008 o vzájemném uznávání
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Sankce a omezující opatření
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Provádění zahraničního obchodu s vojenským materiálem
Přednáška č. 1 Základy účetnictví.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Celnictví Celní řízení.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Sankce a omezující opatření Ministerstvo průmyslu a obchodu Licenční správa
Daňové doklady Správnost DPH se prokazuje pomocí daňových dokladů vystavovaných podle § 26 – 35a ZDPH a následně též podle § 45 – 46 ZDPH (opravy), Daňové.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
1. Průkaz energetické náročnosti budov Praha 15. ledna 2009.
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Vracení DPH, zvláštní režimy. Vracení daně DPH lze vrátit při splnění podmínek ZDPH: –osobám požívajícím výsad a imunit (§ 80), –v rámci zahraniční pomoci.
Správa místních poplatků
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46 ZDPH (opravy), Daňové doklady nejčastěji.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46a a 49 – 50 ZDPH (opravy), Daňové.
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 3 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
DPH Je hlavní nepřímou daní v ČR, Upravena zákonem č. 235/2004 Sb., o DPH (dále ZDPH), přijatým v souvislosti se vstupem ČR do EU a také směrnicemi EU,
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ pro výpočet DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH,
Informace o vyhlášce č. 460/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 231/2004 Sb., kterou se stanoví podrobný obsah bezpečnostního listu k nebezpečné chemické.
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46a a 49 – 50 ZDPH (opravy), Daňové.
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
PROBLEMATIKA PŮVODU ZBOŽÍ
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Celní správa České republiky ZMĚNY V PROVÁDĚCÍCH PŘEDPISECH – CELNÍ HODNOTA (Stručný přehled k IA a DA k UCC)
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Účinnosti nabyl ke dni 1. srpna 2016
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Copy on demand Martin Krčál (ÚK FSS MU) Zdeněk Kadlec (ÚK FF MU)
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Právní úprava agenturního zaměstnávání - akreditace, současný stav
Transkript prezentace:

OBLAST UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ

Žádost právnické osoby pro každou smlouvu, jejímž předmětem je obchod s VM podle § 2 odst.1 nebo. Žádosti a dokumentace § 14 odst. 2 Žádost o udělení licence podle § 14 odst. 2 Obsahově odpovídá ustanovení § 15 odst. 3ustanovení § 15 odst. 3 - Musí být doložena (§ 15 odst. 5): * návrhem smlouvy nebo uzavřenou smlouvou s přesnou specifikací VM a uvedením jeho množství * dokladem o konečném užití * dalšími údaji identifikujícími VM

 u významného VM závazné stanovisko MO ČR s uvedením výrobních čísel vojenské techniky (i pro sběratelské účely). V případě, že počet techniky je 10 ks a více, žadatel dodá seznam výrobních čísel v elektronické formě emvýznamného VM  při vývozu může EUC nahrazovat mezinárodní dovozní certifikát (IIC) vystavený odpovědným státním orgánem země vývozu  při dovozu do ČR může být také IIC vystavený LS MPO na žádost podnikatele.IIC IIC platí 6 měsíců ode dne vydání  při vývozu VM, není-li žadatel jeho výrobcem, doklad o nabytí vyváženého VM  kolková známka v hodnotě 1 000,- Kč. Nemusí být u služeb v hodnotě 1,- Kč (vývoz či dovoz VM pro účely výstav, předvedení, reklamací a bezúplatného vývozu a dovozu vzorků – § 104 zákona č. 634/2004 Sb., O správních poplatcích)

podle Žádost o udělení licence podle § 14 odst. 3 Obsahově odpovídá ustanovení § 15 odst. 4§ 15 odst. 4 V případě obchodu s VM, kdy ZSP mají sídlo v určitém členském státě EU, lze požádat o udělení licence pro tento stát, i když koneční uživatelé mají sídlo a ke konečnému užití VM dojde v kterémkoli členském státě EU Seznam povoleného VM je stanoven ve vyhlášce č.332/2009 Sb. příloha č. 3příloha č. 3 Tzv. „souhrnná“ licence V případě obchodu s VM, kdy ZSP mají sídlo v určitém členském státě EU, lze požádat o udělení licence pro tento stát, i když koneční uživatelé mají sídlo a ke konečnému užití VM dojde v kterémkoli členském státě EU Seznam povoleného VM je stanoven ve vyhlášce č.332/2009 Sb. příloha č. 3příloha č. 3 Tzv. „souhrnná“ licence

Značení licencí A – dovoz zboží nebo služeb za úplatu B – vývoz zboží nebo služeb za úplatu C – dovoz zboží nebo služeb bezúplatně D – vývoz zboží nebo služeb bezúplatně N – dovoz zboží nebo služeb v rámci EU P – vývoz zboží nebo služeb v rámci EU S – dovoz a vývoz zboží nebo služeb s pohybem přes území ČR Y – dovoz a vývoz zboží nebo služeb bez pohybu přes území ČR Licence typu S a Y: Lze uplatnit, když se nemění počet ani druh zboží.

§ 5 odst. 2 zákona č.38/1994 Sb. Vojenským materiálem se rozumí i služby poskytované v souvislosti s vojenským materiálem, zejména provádění oprav, úprav, jakož i poskytování informací, vysílání a přijímání odborníků za účelem výzkumu, vývoje, konstrukce, výroby, úprav, oprav, údržby, použití a ovládání vojenského materiálu.

Vzory žádostí o udělení licence Vzor obecně Podle § 15 odst. 3 písm. h) bod 1 a 3 (dovoz nebo vývoz) Podle § 15 odst. 3 písm. h) bod 2 a 4 (dovoz a vývoz) Podle § 14 odst. 3 (EU)

Udělování licence k provádění zahraničního obchodu s vojenským materiálem

Kontakty