Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky."— Transkript prezentace:

1 Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky

2 Hlavní témata koncipování vnitřní bezpečnostní politiky státu
tvorba systémových, legislativních a organizačních podmínek pro potírání kriminality plnění významných úkolů v oblasti krizového řízení správní řízení v oblasti obecní policie, zbraní a střeliva a dopravního inženýrství

3 Hlavní úkoly odboru reforma policie a zákon o Policii ČR extremismus
organizovaný zločin drogy obchod s lidmi komerční zneužívání dětí násilí na sportovních utkáních domácí násilí policie a minority bezpečnost civilního letectví krizové řízení terorismus bezpečnostní hrozby korunní svědek a ochrana svědka výnosy z trestné činnosti bezpečnostní a vojenský materiál zákon o zbraních obecní policie

4 Role MV při obchodu s vojenským materiálem
Řízení o vydání povolení: - § 6 odst. 2 zákona č. 38/1994 Sb. - vyjádření MV z hlediska bezpečnostních zájmů ČR při posuzování žádosti spolupracuje s dalšími subjekty (Policie ČR apod.)

5 Role MV při obchodu s vojenským materiálem
Řízení o udělení licence: § 18 písm. c zákona č. 38/1994 Sb. – neudělí se, pokud to odporuje bezpečnostním zájmům ČR MV je žádáno o vyjádření v rámci probíhajícího správního řízení při posuzování žádosti spolupracuje s dalšími subjekty (Policie ČR)

6 Vývoz zbraní podle zákona o zbraních (č. 119/2002 Sb.)
pouze individuální neobchodní vývozy zbraní zbrojní průvodní list pro trvalý vývoz zbraně (ZPL) vydává příslušný útvar policie od nelze udělit ZPL na vývoz zbraní nebo střeliva, které jsou uvedené jako vojenský materiál v zákoně č. 38/1994 Sb.

7 Kontakty E-mail: obp@mvcr.cz
web:

8 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky."

Podobné prezentace


Reklamy Google