Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky."— Transkript prezentace:

1 Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem
Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky

2 Působnost Ministerstva vnitra
Zákon č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev, ve znění pozdějších předpisů § 12 - Ministerstvo vnitra je ústředním orgánem státní správy pro vnitřní věci, zejména pro veřejný pořádek a další věci vnitřního pořádku a bezpečnosti ve vymezeném rozsahu

3 Role MV při obchodu s vojenským materiálem
Řízení o vydání povolení: - § 6 odst. 2 písm. b) zákona č. 38/1994 Sb.: závazné stanovisko MV z hlediska veřejného pořádku, bezpečnosti a ochrany obyvatelstva do 20ti dnů při posuzování žádosti spolupracuje s dalšími subjekty (Policie ČR apod.)

4 Role MV při obchodu s vojenským materiálem
Řízení o udělení licence: § 16 odst. 1písm. b) č. 38/1994 Sb.: MV vydává závazné stanovisko pro MPO v rámci probíhajícího správního řízení z hlediska veřejného pořádku, bezpečnosti a ochrany obyvatelstva do 20ti dnů při posuzování žádosti spolupracuje s dalšími subjekty (Policie ČR)

5 Vývoz zbraní podle zákona o zbraních (č. 119/2002 Sb.)
pouze individuální neobchodní vývozy zbraní zbrojní průvodní list pro trvalý vývoz zbraně (ZPL) vydává příslušný útvar policie od nelze udělit ZPL na vývoz zbraní nebo střeliva, které jsou uvedené jako vojenský materiál v zákoně č. 38/1994 Sb.

6 Vývoz zbraní podle zákona o zbraních (č. 119/2002 Sb.) v roce 2009
Trvalý vývoz zbraní zbraní Z toho do zemí mino EU zbraní Trvalý dovoz zbraní Z toho ze zemí mimo EU zbraní

7 Kontakty E-mail: obp@mvcr.cz vojmat@mvcr.cz
web:

8 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky."

Podobné prezentace


Reklamy Google