Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Seminář pro příjemce nadačního příspěvku 6. listopadu 2012, Praha Sbírkový projekt Pomozte dětem 14. ročník.
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Seminář k výběrovému řízení 2014
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Benefit7+ - vyplňování Monitorovacích zpráv (MZ) se žádostí o platbu
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
TECHNICKÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY. Technická zpráva  Sleduje všechny aspekty technické stránky realizace projektu  Popisuje stav realizace jednotlivých.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část realizace projektu Seminář pro příjemce
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Pracovní skupina TP OP VK
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Požadavky na položkový rozpočet u zakázky na stavební práce
Schválením žádosti projekt nekončí ……
Seminář k častým chybám v monitorovacích zprávách
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Setkání regionálních výrobců
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Institucionální program
Oblasti, kterým je nutné věnovat zvýšenou péči ŘÁDNÉ PLNĚNÍ POVINNOSTÍ
Operační program Rybářství 2014 – 2020
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF

Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční zpráva -Závěrečná zpráva

Phare 2003 RLZ Měsíční přehledy aktivit: Formát (viz web – příloha 3 příručky pro příjemce) Stručný popis aktivit proběhlých v předcházejícím měsíci a předpokládaný přehled na probíhající měsíc a měsíc po něm následující Termín dodání – 1.týden každého měsíce (projektový nikoliv kalendářní) Pouze v českém jazyce Elektronicky na adresu / nebo přímo na projektového manažera pokud je již zavedena tato praxe

Kontrola souladu se schváleným aktuálním harmonogramem (názvy aktivit a čísla) Podklad pro kontrolu průběžné zprávy Měsíční přehledy aktivit – chyby: Identifikace programu opatření 1.1CZ2003/ opatření 2.1CZ2003/ Nadpis měsíční popis aktivit + termín Dodaný přehled aktivit za špatně stanovené období (např. 2 měsíce zpětně nebo špatně nastavený měsíc viz grantová smlouva – projektový nikoliv kalendářní měsíc) Popis aktivit v souladu s aktualizovaným harmonogramem Phare 2003 RLZ

Termíny obecně: Uzavření smlouvy Začátek realizace projektu Měsíční sledovaná perioda + 7 dní na dodání

Průběžná technická zpráva: má umožnit srovnání cílů, předpokládaných a použitých prostředků, očekávaných a dosažených výsledků a rozpočtových detailů projektu formát (viz web NVF Obsah technické zpráv Období: projektový/ kalendářní měsíc Předkládání příjemcem za uplynulé 3-měsíční období (tj. 3 měsíce + 14 dní na dodání), první zpráva se podává za 3 měsíce od začátku realizace projektu + 14 dní na dodání – začátek realizace = buď podpis grantové smlouvy nebo stanovený den ve specifických podmínkách GS Pouze údaje vztahující se k obsahu projektu – nikoliv finanční údaje Phare 2003 RLZ

Průběžná technická zpráva: Kontrola technické zprávy v souladu se schváleným aktuálním harmonogramem projektu a dodanými 3 měsíčními přehledy aktivit za uplynulé období Vždy popis aktuálního stavu za uplynulé období x nikoliv opakování informací z předchozí zprávy Odchylky od projektu: nutnost oznámit a zdůvodnit změny v projektu, podstatné změny řešeny formou dodatku ke grantové smlouvě, nepodstatné změny evidovány a schváleny NVF (včetně změny harmonogramu projektu) Publicita – přímo uvést odkaz na webové stránky projektu, aby bylo možné provést kontrolu

Phare 2003 RLZ Tabulka indikátorů 2.1 -Odlišná pro obě opatření: viz vzor na webu -Tabulka indikátorů 2.1 a tabulka publikace, publicita a další výstupy 2.2 v komentáři grantové smlouvy – výchozí podklady -Celkové součty indikátorů / rozdělení do jednotlivých podskupin (může se měnit dle aktuálního stavu projektu, plán u podskupin by měl být logicky stejně vysoký nebo vyšší než plnění) -Načítání údajů za jednotlivé zprávy (vyplnit celkový počet doposud podpořených osob, nikoliv pouze za sledované období)

Phare 2003 RLZ Průběžná technická zpráva – systém zasílání: -Mailem na adresu / resp. projektového manažera projektu pokud je tak již činěno -Neobdrží-li příjemce grantu do 45 dní od dodání elektronické verze zprávy vyjádření NVF, má se za to, že je zpráva schválena a příjemce zašle NVF podepsaný originál zprávy včetně příloh (v reálu většinou úpravy a následné schválení) -Po schválení projektovým manažerem zaslat poštou celkem dvakrát, jedná se o 2 dokumenty: -Originál technické zprávy s podpisem statutárního zástupce -Originál tabulky indikátorů s podpisem statutárního zástupce

Phare 2003 RLZ Závěrečná technická zpráva Zhodnocení úspěšnosti celého projektu a poskytnutí informací o výsledcích a splněných aktivitách realizovaných v rámci projektu Formát (viz vzor na webu NVF Informace o konečných příjemcích Zpráva v češtině pouze

Phare 2003 RLZ Závěrečná technická zpráva – systém zasílání: -Zauditovaná závěrečná technická a finanční zpráva bude předložena příjemcem do 1 měsíce po skončení projektu Zaslání závěrečné technické zprávy: -Elektronicky na adresu / resp. projektového manažera projektu -2x originál závěrečné technické a finanční zprávy s podpisem statutárního zástupce -2x originály příloh závěrečné zprávy s podpisy statutárního zástupce