Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu a Jednotného programového dokumentu Praha pro Cíl 2 Jihlava, 8.
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Evropské strukturální fondy; Jak využít partnerství mezi městy a regiony pro lepší přístup k evropským.
Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury 3. kolo výzvy – do
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
SEMINÁŘ Jak na to? Plzeň Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Viktorie Klímová Cíle politiky HSS Cíl 1 - Podpora rozvoje zaostávajících regionů Cíl 2 - Podpora oblastí potýkajících.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Michal Šperling - EUREDIS
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004

Dosáhnout trvalého hospodářského růstu a růstu kvality života obyvatel regionů na základě povzbuzování nových ekonomických aktivit s důrazem na tvorbu pracovních míst, na zlepšení kvality infrastruktury, na všeobecný rozvoj lidských zdrojů a prohlubování sociální integrace. Globální cíl programu 

1.Regionální podpora podnikání 2.Regionální rozvoj infrastruktury 3.Rozvoj lidských zdrojů a sociální integrace v regionech 4.Rozvoj cestovního ruchu Podporované oblasti – priority Společného regionálního operačního programu 

Hlavní cíl priority 2 Regionálního rozvoje infrastruktury  Zkvalitnění regionální dopravní a komunikační infrastruktury při respektování ochrany životního prostředí.

Specifické cíle priority 2 Regionálního rozvoje infrastruktury   zvýšení kvality a průchodnosti regionálních dopravních komunikací;  zlepšení dopravní dostupnosti služeb;  odstranění dopravních faktorů, které omezují rozvojový potenciál regionů;  zlepšení přístupnosti všech obyvatel k informačním a komunikačním prostředkům (internet apod.);

Návaznost na OP Infrastruktura   vychází z prioritní osy 2 – Rozvoj dopravní infrastruktury – Rámce podpory Společenství;  je komplementární s operačním programem Infrastruktura a s podporou projektů v rámci Fondu Soudržnosti, a to na regionální úrovni;

 Opatření 2.2 Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Opatření 2.1 Rozvoj dopravy v regionech podopatření Rozvoj regionální dopravní infrastruktury podopatření – Rozvoj dopravní obslužnosti v regionech Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury 22, 517 mil € 151, 965 mil € 196,999 mil € 454, 333 mil € Společný regionální operační program (jde o příspěvek z fondu ERDF) Přehled opatření a finanční alokace ( ) Opatření 2.3 Regenerace a revitalizace vybraných měst 22, 517 mil €

Opatření řeší podporu investic v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT) pro regionální a místní veřejnou správu a pro obyvatelstvo. Jeho součástí je podpora aktivit, spojených s veřejným přístupem k informačním a komunikačním technologiím (internet apod.) v knihovnách, komunitních centrech, ve školách a se zajištěním ICT pro regionální a místní veřejnou správu. Opatření 2.2 Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech 

1.Posílení infrastruktury a služeb pro informační a komunikační technologie; 2.Posílení regionálních a lokálních komunikačních sítí; 3.Zlepšení přístupu obyvatelstva k veřejných informacím. Specifické cíle opatření 2.2 

1.Podporu zavádění širokopásmového připojení (min. 256 kbps), zejména ve strukturálně postižených a hospodářsky méně vyvinutých územích regionů soudržnosti, 2.Zajištění veřejného přístupu občanů v obci k širokopásmovému internetu (PIAP), 3.Zajištění toho, aby služby veřejné správy (na místní a regionální úrovni) byly interaktivní a přístupné všem prostřednictvím širokopásmového internetu. Důraz bude kladen především na 

1.Žadatel resp. konečný příjemce 2.Potřeba (relevance) projektu 3.Kvalita projektu Ekonomická efektivnost projektuEkonomická efektivnost projektu Vazba na indikátoryVazba na indikátory UdržitelnostUdržitelnost 4.Horizontální kritéria ŽP, Rovné příležitosti, IT společnost, Vyvážený rozvoj regionů, Soc. integrace a zaměstnanostŽP, Rovné příležitosti, IT společnost, Vyvážený rozvoj regionů, Soc. integrace a zaměstnanost Hodnocen bude především 

Potencionální žadatelé   Obce  Svazky obcí,  Kraje,  Nestátní neziskové organizace (NNO),  Organizace zřizované nebo zakládané kraji či obcemi.

Regionální 4 % Místní 8 % ERDF 75 % Centrální 13 % Finanční krytí veřejných uznatelných nákladů u opatření 2.2. 

Typy podporovaných projektů   Rozvoj veřejných informačních center se zpřístupněním internetu;  Zavádění širokopásmového internetu;  Rozvoj IKT mezi úřady a občany;  Rozvoj regionálních a lokálních komunikačních sítí;  Budování míst veřejného přístupu k internetu (PIAP).

Orientační velikost projektů   Minimální přípustná výše celkových uznatelných nákladů projektů- 300 tis. Kč  Maximální doporučená výše celkových uznatelných nákladů tis. Kč

Základní principy při předkládání žádostí o finanční pomoc v opatření 2.2

Předkládání projektů   Vyhlášení výzev pro předkládání projektů předběžně 3 krát ročně;  Předkládání projektů na Sekretariátech regionální rady v daném kraji;  předkládání formuláře žádostí v elektronické podobě;  s žádostí je třeba doložit všechny povinné přílohy k projektu;

Výběr a proplácení projektů   na úrovni Regionálních rad = NUTS II;  podle dosažené bodové úrovně projektu;  bodování je prováděno na základě bodovacích tabulek;  náročnější projekty posuzují experti;  proplácení až po ukončení realizace projektu a kontrole na místě ze strany Centra pro regionální rozvoj,  profinancovatelné jsou pouze uznatelné náklady;

Přibližný výčet povinných příloh   logický rámec projektu;  analýza nákladů a výnosů (od 4 mil. Kč);  studie proveditelnosti (od 10 mil. Kč);  doklady o bezdlužnosti;  doklady o beztrestnosti žadatele;  doklady o vlastnictví;

Přibližný výčet povinných příloh   projektová dokumentace zpracovaná do úrovně potřebné k vydání stavebního povolení ;  podrobný rozpočet k dokumentaci;  podklady pro zjištění finančního zdraví žadatele;  stanovisko potřeby hodnocení EIA;  seznam příloh.

Individuální projekty

Další možnosti využití SF pro internetizaci  1.Školení a lidské zdroje – OP Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo práce a sociálních věcí PhDr. Iva Šolcová – Příhraniční spolupráce – Interreg IIIA Ministerstvo pro místní rozvoj Ing. Jiří Škoda –

Klíčové body úspěchu projektu  1.Definování projektu 2.Průběžné konzultování projektu 3.Volba zpracovatele projektu 4.Finanční krytí projektu 5.Výběr dodavatele 6.Proplácení projektu 7.Udržitelnost projektu

   Důležité odkazy 

Ing. Rostislav Mazal oddělení monitoringu a analýz SROP Tel.: Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu