Ekologie a životní prostředí- Ochrana sladkých vod

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znečištění moří, nadměrný rybolov
Advertisements

Biomonitoring volných vod Nové Hrady. Biomonitoring vod -zkoumá se obsah ropných látek, film na hladině -přestup kyslíku z atmosféry do vody omezen emulze.
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Chemické zatížení krajiny
ZNEČIŠŤOVÁNÍ VODY A VYČERPÁNÍ ZDROJŮ PITNÉ VODY
VY_32_INOVACE_ 04 - Znečišťování vod
Voda Zpracoval: Petr Jabůrek 8.C. Hydrosféra -voda  Voda je základní stavební jednotka všeho živého a proto bychom ji měli chránit.  Voda může být pro.
Znečišťování vodních zdrojů.
Narušování souvislostí v biosféře  S vývojem společnosti souvisí rozvoj energetiky, průmyslu a dopravy,  chemizace a mechanizace zemědělství i lesního.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Spotřeba pesticidů v ČR
Vytvořila Šárka Houdková
Kontaminace (znečištění) vody
Voda.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI614 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Ohrožování základních složek biosféry
Znečištění půdy a potravin
Krajina a životní prostředí
Odpadní voda Mgr. Helena Roubalová
Složky krajiny a životní prostředí
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Definice, která je zakotvena v zákoně 258 a vyhlášce ministerstva zdravotnictví ČR 252. Pitná voda „je zdravotně nezávadná voda, která ani při trvalém.
Pavel Koutný VOŠ a SPŠE Olomouc
VODA.
ŽP – základní pojmy Ekologie … věda o vztazích mezi organismy a jejich životním prostředím a mezi organismy navzájem (Ernest Haeckel 1866) Environmentalistika.
Registrační číslo projektu:
VLIV ZEMĚDĚLSTVÍ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Ing. Eliška Kotíková Kokořínsko,
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Voda ( environmentální příručka – 5.ročník )
Krajina a životní prostředí
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
SLADKOVODNÍ EKOSYSTÉMY II
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Atmosféra Filip Bordovský.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
RYBNÍK JAKO CELEK.
PEDOLOGIE A OCHRANA PŮDY
Fosilní paliva – Ropa.
Hnojiva, pesticidy Materiál byl vytvořen v rámci projektu
VÝCHOVA SPOTŘEBITELE EKOLOGICKY ŠETRNÉ POTRAVINY.
PŮDA 10 cm půdy se vytváří 100 let.
Opětovné použití IT techniky jako šance pro naši planetu Ing. Pavel Kruba.
Znečištění hydrosféry Lukáš Tureček,Lucie Tomečková A.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Globální problémy a globální změny Tematická oblast:Ekologie Ročník:1. Číslo.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
Shrnutí vlivů člověka na biosféru Podle ZELENKA, J. (2007): Ekologie a environmentalistika. Gaudeamus Hradec Králové, ISBN , 370 str.
Anotace Prezentace slouží k přehledu tématu problémy životního prostředí a jejich řešení - voda Je určena pro výuku ekologie a monitorování životního.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
15 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Znečišťování půd a vod. Znečišťování a degradace půd Minerální hnojiva - dusičnany,fosforečnany Pesticidy Imise – těžké kovy, kyselé.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA Jasmína Dolejší,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_05_20_nekvalitní voda.
Ochrana přírody a životního prostředí.
Česká republika Životní prostředí ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Koloběh fosforu v životním prostředí - vztah k výživě zvířat
CHEMIE - Pesticidy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název prezentace (DUMu): Ohrožení půdy
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.24_Zivoni_prostredi_viry_bakterie.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Ochrana přírody a životního prostředí.
Znečištěné místa na Slovácku
Transkript prezentace:

Ekologie a životní prostředí- Ochrana sladkých vod Dominika Plhalová

Důvody znečištění Naše řeky, potůčky a rybníky jsou denně ohrožovány odpadními látkami a jedy. Od sedmdesátých let se kvalita vody drasticky zhoršuje. Proto je naší povinností tomu zabránit…

Škodliví činitelé Průmysl: Do řek jsou každoročně vlévány miliony tun stříbra, mědi, olova, zinku i arsenu. Na černo vlévané odpadní látky nejrůznějších průmyslových odvětví znečišťují vody a zabíjejí i ty nejmenší organismy.

Škodliví činitelé 2. Zemědělství: Pesticidy, umělá hnojiva a herbicidy při deštích prosakují půdou do řek. Také používání umělých a průmyslových hnojiv má neblahé následky,a to nejen na vodní zdroje.

Působení na živočišnou říši Ryby jsou živočichové, kteří jako první utrpí škody při znečištění vody. Pstruzi a lososi potřebují chladnou vodu , bohatou na kyslík. V mnoha řekách Evropy jsou nyní stavy těchto ryb takřka nulové…

Znečištěná voda jako taková

Graf

Ohrožování vodní říše povodněmi

Moje zážitky s vodou a jejím znečišťováním Povodně v Č. Krumlově

www.google.cz Knížka-encyklopedie ZDROJE www.google.cz Knížka-encyklopedie