Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Voda Zpracoval: Petr Jabůrek 8.C. Hydrosféra -voda  Voda je základní stavební jednotka všeho živého a proto bychom ji měli chránit.  Voda může být pro.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Voda Zpracoval: Petr Jabůrek 8.C. Hydrosféra -voda  Voda je základní stavební jednotka všeho živého a proto bychom ji měli chránit.  Voda může být pro."— Transkript prezentace:

1 Voda Zpracoval: Petr Jabůrek 8.C

2 Hydrosféra -voda  Voda je základní stavební jednotka všeho živého a proto bychom ji měli chránit.  Voda může být pro některé organismy i životním prostředím.

3 Voda  Voda je potravinou, surovinou, zdrojem energie,využívá se v dopravě, ale i k rekreaci.  Voda pokrývá 70,8 % zemského povrhu.  Vodu dělíme na : vody slané – vody sladké

4 Odpad  Odpad – je hlavní příčinou znečistení vody. Kdysi se všechen odpad vypouštěl do řek a moří. Bylo to příčinou zdravotního ztavu a vedlo to k nemocem jako je cholera.  Chudáci ryby.

5 Následek neuklízení PPPPokud nebudeme uklízet okolo řek a budeme vypouštět škodlivé látky do řek a moři.

6 Člověk a voda  Člověk se musí naučit s vodou hospodařit, chránit ji a uvědomit si, že ji potřebujeme.

7 organismy  Pro vodní organismy je voda naprosto nezbytná k fyziologickým procesům a vodní prostředí je jim oporou a zdrojem nutných látek.  Voda odplavuje odpadní produkty organismů a působí jako transportér při jejich rozšiřování.

8 Voda  Významnou vlastností vody je i její průhlednost.  Průhlednost snižuje zákaly.

9 Foto galerie :

10 Tekoucí vody  Vodní nádrže představují systém s uzavřeným koloběhem látek.  V proudících vodách je neustalý přísun anorganických a organických látek.

11 Voda  Do vody bychom neměli házet, nebo vypouštět škodlivé látky, které škodí vodě, ale i nám člověku, protože voda je základní stavební jednotkou všeho živého a i ve vodě jsou zvířata a škodlivé látky je ničí.

12 Závěr  Toto téma mě zajímá, protože ji to světový problém a proto mě to zajímá.  Čerpal jsem z www.seznam.cz


Stáhnout ppt "Voda Zpracoval: Petr Jabůrek 8.C. Hydrosféra -voda  Voda je základní stavební jednotka všeho živého a proto bychom ji měli chránit.  Voda může být pro."

Podobné prezentace


Reklamy Google