Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM"— Transkript prezentace:

1 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM
VY_52_INOVACE_PŘ.9.28 –ČLOVĚK MĚNÍ A CHRÁNÍ SVĚT- pracovní list Název šablony Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM 9. Ročník- Člověk a příroda -Přírodopis-člověk mění a chrání svět Autor VM Gabriela Nápravníková Období VM Duben 2012 Anotace Výukový materiál je určen pro žáky 9. ročníku učební předmětu Přírodopis. Formou pracovního listu si žáci zopakují získané vědomosti z tématického okruhu.

2 ČLOVĚK MĚNÍ A CHRÁNÍ SVĚT- PRACOVNÍ LIST
1. Jakým způsobem mění životní prostředí člověk a jakým zvířata? 2. Co pro životní prostředí znamená rozvoj zemědělství? 3. Kde vznikla první města? 4. Jaký vliv má na krajinu rozvoj průmyslu? 5. Jaký vliv má na krajinu pastevectví?

3 ČLOVĚK MĚNÍ A CHRÁNÍ SVĚT- PRACOVNÍ LIST(SPRÁVNÉ ODPOVĚDI)
1. ČLOVĚK- dokáže měnit živ. Prostředí ke svému prospěch, ale také ke své škodě(od staré doby kamenné po moderní dobu) ZVÍŘATA- mění přírodu, aby se jim lépe žilo ( BOBR- HRÁZE) 2. ROZVOJ ZEMĚDĚLSTVÍ- rozšiřování mýtin( vypalování lesů), využití krav k orbě- rozšiřování orné půdy, vzrůst počtu lidí 3. PRVNÍ MĚSTA- vznikla podél velkých řek( Nil,Eufrat a Indus). Růst obyvatel vyvolal další zájem o půdu.Budování zavlažovacích kanálů- vznik prvního státu 4. PRŮMYSL- v okolí velkých měst dochází k ničení krajiny, vznikají továrny, zvětšuje se množství odpadu, nedostává se čisté vody a ovzduší 5. PASTEVECTVÍ- spásání trávy, zvětšování užitkových( orných)ploch, rozsáhlé odlesnění, vznik luk


Stáhnout ppt "Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM"

Podobné prezentace


Reklamy Google