Praha, 2010 Představení připravovaného dotačního programu II.1.4 Platby na podporu dobrých životních podmínek zvířat Ing. Jiří Rádr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Advertisements

Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
Chmelařský kongres Praha 2008
Ing. Lubomír Svoboda Odbor přímých plateb a HRDP
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Předčasné ukončení zemědělské činnosti
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Registrace podle EMAS III
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
1 Znevýhodněné oblasti a Natura 2000 Ing. Jaroslav Humpál ÚZEI Praha.
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
 Kontrola přijatelnosti MAS  Administrativní kontrola MAS  Doplňování na MAS  Předání na SZIF  Kontrola přijatelnosti SZIF  Administrativní kontrola.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 5 - Přístup ke cross compliance Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období Ing. Slavomír Ladislav Vacík.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Příprava a podání Jednotné žádosti. Standardně do 15. května (v roce 2015 byl termín posunut do 29. května) + 25 dní pro pozdní podání (se sankcí) Termín.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Dobré životní podmínky zvířat
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Veterinární hlediska dotace do ozdravení
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
DOTAČNÍ ROK 2019 – LFA; PPO; ANC LFA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Praha, 2010 Představení připravovaného dotačního programu II.1.4 Platby na podporu dobrých životních podmínek zvířat Ing. Jiří Rádr

Cíl opatření „Zlepšení podmínek ustájení dojnic“ Zvětšení životního prostoru dojnic zvýšením minimální plochy lehacího prostoru na jednu dojnici ve stájích a na porodnách, a to nad rámec evropské a české legislativy. Závazek opatření: pětiletý závazek žadatele

Legislativní normy opatření  Pravidla, kterými se stanovují podmínky pro poskytnutí dotace v rámci programu rozvoje venkova ČR na období 2007 – 2013 pro opatření II.1.4 Platby na podporu dobrých životních podmínek zvířat;  Nařízení Komise (ES) č. 1698/2005, o podpoře pro rozvoj venkova z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova (EZFRV);

Předmět opatření Dojnice způsobilé pro platbu:  krávy chované v systému s tržní produkcí mléka;  krávy v ÚE označené symbolem „D“;  krávy starší 24 měsíců;  krávy chované ve stáji s technologií volného ustájení.

Základní vstupní podmínky opatření Žadatel musí:  být držitelem IRM (individuální referenční množství mléka);  chovat minimálně 5 dojnic způsobilých pro platbu (ke dni podání Žádosti o dotaci a po celou dobu závazku);  zajistit dojnicím způsobilým pro platbu v hodn. prostoru celkovou plochu lehacího prostoru navýšenou min. o 10 % než je stanoveno v národní legislativě (vyhláška č. 208/2004 Sb., o minimálních standardech pro ochranu hospodářských zvířat, ve znění pozdějších předpisů);

Základní vstupní podmínky opatření  dodržovat rozsah a účel Projektu;  pokud užívá zemědělskou půdu, doručí formulář jednotné žádosti, ve kterém uvede veškerou plochu v souladu s předpisy Evropských společenství;  dodržovat podmínky Cross Compliance;  podat žádost o dotaci včetně Projektu. Žadatel nesmí:  být v žádné formě likvidace;  na jeho majetek nesmí být uplatněno konkurzní řízení v posledních 3 letech od data registrace žádosti o dotaci

Žádost o dotaci  Žadatel bude podávat na formuláři vydaném SZIF (ke stažení na stránkách SZIF nebo k vyzvednutí na AZV).  Příjem žádostí bude na místně příslušných AZV v rámci vyhlášeného kola pro příjem – (termín vyhlášen ministrem zemědělství 14 dní předem).  AZV provede kontrolu kompletnosti, žádosti založí do IS, udělá následnou kontrolu a předá k doadministrování na RO SZIF.

Projekt  Identifikační a kontaktní údaje;  Stanovení maximálního počtu dojnic způsobilých pro platbu (určuje horní hranici pro deklaraci v ŽoP);  Identifikace hospodářství, na kterých budou chovány dojnice způsobilé pro platbu;  Plán realizace projektu.

Dohoda  Podepsání dohody - platnost dnem podpisu obou stran.  Nepodepsání dohody a) SWK zamítnutí (nesplnění podmínky) b) Nepodepsání Dohody (žadatel se nedostavil) c) Nepodepsání Dohody (žadatel odmítl podepsat)

Žádost o proplacení  Pro poskytování dotace v prvním roce a dalších letech účasti v opatření podává žadatel každoročně na místně příslušnou AZV Žádost o proplacení.  Datum podání žádosti o proplacení i retenční období pro dané roky se liší, a to: - v prvním roce závazku (tj. rok podání žádosti o dotaci): – (retenční obd – ) - ve 2. až 5. roce závazku: – 28.2.(retenční obd – daného roku)

Žádost o proplacení Přílohy:  Potvrzení příslušného orgánu státní správy  Deklarace dojnic (deklarované dojnice budou chované po celou dobu retenčního období s výjimkou náhrady)

Porušení podmínek  Sankce bude uplatněna na základě charakteru porušení.  Po uplatnění sankcí bude stanoven počet dojnic, který bude sloužit jako základ pro výpočet dotace.  Sankce budou specifikovány v pravidlech.

Dotace Sazba dotace je 19 €/1 dojnici způsobilou pro platbu/rok. Platbu žadatel dostane v CZK, sazba se přepočte podle směnného kurzu zveřejněného v 1. vydání úředního věstníku EU roku platby dotace. Platba by měla kompenzovat ušlý příjem vyplývající z požadavku zvětšit plochu lehacího prostoru minimálně o 10 % nad legislativní požadavky.

Změny žádostí Žadatel může v rámci administrace žádostí podat žádost o změnu údajů v Žádosti či Projektu. Formuláře k Ohlášení změn či jiných zásahů do žádosti budou dostupné na AZV i RO a budou zveřejněny na stránkách SZIF:

Předpokládaný rozsah opatření Počet žadatelů1.700 Počet přijatých závazků1.700 Počet podporovaných dojnic ks

Kontakty na zástupce MZe a SZIF (opatření II.1.4) Odpovědnými osobami na straně Mze jsou: Ing. Lada Kozlovská tel.č , Ing. Simona Kvasničková tel.č , Odpovědnými osobami na straně SZIF jsou: Ing. Vladimíra Hampapová tel.č , Ing. Jiří Rádr (garant opatření) tel.č ,

SZIF Odbor přímých plateb a environmentálních podpor Oddělení podpory administrace HRDP a PRV Ing. Jiří Rádr tel.č , Děkuji za pozornost