Trenér a legislativa Petr Klimpl. Systém trenérů sekce OB Kvalifikační třídy trenérů trenér 1. třídy (T1) trenér 2. třídy (T2) trenér 3. třídy (T3)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015
Advertisements

TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2013
Služby péče o dítě – diferenciace péče
Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
S POLUPRÁCE UK FTVS A ČSTV Mgr. Lenka Kovářová, MBA
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
TVL prohlídky K. Barták Ústav tělovýchovného lékařství LF a FN, Hradec Králové.
Přijímací řízení na střední školy školní rok 2014/2015
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
ASOCIACE SAMOSTATNÝCH ODBOR Û ČESKÁ REPUBLIKA. Stav a vývoj kontroly bezpečnosti a ochrany zdraví při práci za rok 2011 v odborových organizacích Asociace.
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
JUDr. Marek Hodulík Z AMĚSTNÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ NA DOHODU Sněm RVŠ,
Kurzy kodérů pro lékaře a nelékaře
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
Rámcové představení projektu TRIATLON DĚTI 9. listopadu 2013 Voroněž, Brno.
ČSK Český svaz kanoistů.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Trenér a legislativa Petr Klimpl. Systém trenérů sekce OB Kvalifikační třídy trenérů trenér 1. třídy (T1) trenér 2. třídy (T2) trenér 3. třídy (T3)
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Mimoškolní aktivity zábava a povinnost.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
SMĚRNICE pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v ČR PhDr. Jaroslav Nekola Antidopingový výbor České republiky.
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Česká asociace Sport pro všechny z.s. prezentace určena pro studenty FTVS UK Připravil MiZi 2014.
Postup po získání oprávnění k poskytování zdravotních služeb.
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
Česká asociace Sport pro všechny, občanské sdružení
Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106  Autorizace MMR pro dílčí kvalifikace vztahující se k povoláním: Kuchař (6 – ÚK 3) Číšník (2.
Vzdělávání trenérů Česká rugbyová unie. Akční vzdělávací plán ČSRU 2008 Bonifikační program – finanční odměna za kvalifikované trenéry Trenérský kalendář.
Cestovní kanceláře a agentury
Sportovní klub Case study EKOS P10. Typologie sportovních klubů Dle velikosti (počtu členů) –Univerzální organizace (Sokol, Orel,..) –Velké – nad 300.
Co zajišťuje metodická komise Informace o činnosti metodické komise, jak je získat Instruktoři Kvalifikace instruktorů Co připravujeme na letošní rok.
Prostor pro rodinu Vytváříme prostor, ve kterém je možné sladit svou práci a péči o rodinu Prostor pro rodiče, pro pečující a pro zaměstnavatele.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Yveta Opravilová, zástupkyně ředitele.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
AKTUÁLNÍ INFORMACE K PROVÁDĚCÍM PRÁVNÍM PŘEDPISŮM zákona č. 95/2004 Sb. Hana Blechtová vedoucí oddělení lékařských povolání a uznávání kvalifikací.
Problematika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na vysokých školách Praha, 12. června 2013.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Program MŠMT VIII v roce 2017
Standardizace odborné zdravotní péče
Fakulta zdravotnických studií
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
1. kolo přijímacího řízení
BSE České Budějovice o. s.
PLÁNOVANÉ ŠKOLÍCÍ AKCE 2017 MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ČKS
Zkušenosti a poznatky o praxích a výuce ve zdravotnických oborech Zdeněk Hon
Přijímací řízení
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r
A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
Kreditní systém studia
Právní aspekty práce trenéra (pro kurz trenéra III. třídy v triatlonu)
OZNÁMENÍ ÚRAZU POSTUP.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Postup po získání oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Transkript prezentace:

Trenér a legislativa Petr Klimpl

Systém trenérů sekce OB Kvalifikační třídy trenérů trenér 1. třídy (T1) trenér 2. třídy (T2) trenér 3. třídy (T3)

Získání a prodloužení kvalifikace Trenér 1. třídy (T1) minimální stáří uchazeče 22 let kvalifikace T2 absolvování studia na FTVS UK, zaměření na OB, při libovolném typu studia (denní, dálkové), přijetí ke studiu na FTVS UK, zaměření na OB je možné pohovorů a doporučení Metodické komise

Získání a prodloužení kvalifikace Trenér 2. třídy (T2) minimální stáří uchazeče 18 let kvalifikace T3 předchozí trenérská praxe minimálně 2 roky absolvování školení T2 a úspěšné složení závěrečných zkoušek Pro udržení kvalifikace T2 je nutné absolvovat seminář trenérů minimálně jednou za 5 roky. V případě nesplnění požadavků se kvalifikace snižuje na T3.

Získání a prodloužení kvalifikace Trenér 3. třídy (T3) minimální stáří uchazeče je 18 let, absolvování školení T3 a úspěšné složení závěrečných zkoušek. Pro udržení kvalifikace T3 je nutné absolvovat seminář trenérů nebo školení T3 minimálně jednou za 10 let. Držiteli, který v tomto období neabsolvoval seminář nebo školení trenérů, kvalifikace T3 zaniká.

Úrazové pojištění ČSTV Úrazové pojištění pro rok 2015 je uzavřeno s Pojišťovnou VZP, a.s. (již od roku 2013) Vztahuje na všechny členy České unie sportu (ČUS), tj. na členy sportovních svazů, sportovních klubů a tělovýchovných jednot, i na účastníky akcí pořádaných SK/TJ a sportovními svazy, sdruženými v ČUS. Bližší podrobnosti na webu ČUS, popř. na sekretariátu ČSOS.

Pojištění odpovědnosti trenérů Smlouvu zajišťující pojištění odpovědnosti trenérů a cvičitelů uzavřel ČOV s pojišťovnou Kooperativa pojišťovna, a.s. Smlouva se vztahuje na všechny registrované trenéry a cvičitele sdružených subjektů ČUS, splňující smlouvou definované podmínky. Veškeré informace k této smlouvě jsou uvedeny na internetových stránkách ČUS.

Lékařské prohlídky Směrnice pro účast na závodech ČSOS: 1.3 Za svoji zdravotní způsobilost k absolvování závodu odpovídá každý sportovec sám (u sportovců do věku 18-ti let jejich zákonný zástupce). Vyhláška MZ ČR 391/2013 Sb.: Vyhláška stanoví druhy, četnost a obsah lékařských prohlídek nezbytných pro zjištění zdravotního stavu.

Lékařské prohlídky Druhy lékařských prohlídek: - Vstupní lékařská prohlídka - Pravidelná lékařská prohlídka - Mimořádná lékařská prohlídka Vyhláška nestanoví sankce při nesplnění uvedených povinností, resp. při nevykonání požadovaných lékařských prohlídek. Sportovní svazy či kluby, si tedy mohou i nadále stanovit povinnost lékařských prohlídek svými vlastními předpisy.

Lékařské prohlídky Lze doporučit, aby byly druhy a požadavky jednotlivých lékařských prohlídek dodržovány už nyní, neboť Vyhláška stanoví alespoň standard pro posuzování zdravotní způsobilosti ve sportu. To je důležité také z pohledu odpovědnosti sportovní organizace za případnou škodu, kterou by její člen mohl utrpět na zdraví např. v důsledku nedostatečných požadavků sportovní organizace na zdravotní způsobilost sportovce ke sportu (např. v případě absence lékařské prohlídky).

Děkuji za pozornost