Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství"— Transkript prezentace:

1 Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Profesní orientace (již v 8. třídě) Testování SCIO Testování studijních předpokladů (PPP) Svět práce v rámci pracovních činností (9. třída) Dotazníky k volbě povolání Vystavování přihlášek, osobní konzultace Internetové stránky VP Exkurze do firem a podniků Trh vzdělávání Den s řemesly (nabídka vybraných SŠ) Létající kariérový poradce Atlas škol

2 Mgr. Martina Giercuszkiewiczová
Přijímací řízení 2019/2020 Přijímací řízení 2019/2020 Mgr. Martina Giercuszkiewiczová

3 Přihlašování ke vzdělávání
Podání přihlášky: Do 1. března 2019 (denní forma) Do 30. listopadu 2018 (obor s talentovou zkouškou) Na první kolo přijímacího řízení se mohou podat 2 přihlášky.

4 Přijímací řízení Přijímací řízení pro obor s maturitní zkouškou se koná z českého jazyka a literatury (60 minut) a z matematiky (70 minut). Jednotná zkouška se koná pouze v 1. kole přijímacího řízení. Každý uchazeč může zkoušku konat dvakrát. Termíny: Typ studia Termín čtyřleté obory 12. a 15. dubna 2019 6 a 8 letá gymnázia 16. a 17. dubna 2019 Náhradní termín 10. a 11. května 2019 Talentová zkouška

5 Přijímací řízení Školní přijímací zkouška (ojediněle).
Termíny pro první kolo: Typ studia Termín Maturitní obory Ostatní obory 22.4 –

6 Přijímací řízení do oborů s talentovou zkouškou
Kritéria přijímacího řízení do 31. října 2018 Talentová zkouška 2. ledna ledna 2019 Gymnázium se sport. příp. 2. ledna února 2019 Výsledky přijímacího řízení jsou zveřejněny: Talentové zkoušky 20. ledna 2019 Gymnázium se sport. příp. 20. února2019 S vyjímkou gymn. se sport. přípravou se již jednotná zkouška nekoná!

7 Přijímací řízení Nemůžete se dostavit na přijímací řízení?
Musíte svou neúčast písemně omluvit řediteli školy (ve které měl zkoušku konat) do 3 dnů!! Náhradní termín: 13. a 14. května 2019

8 Povinnosti ředitele SŠ
Vyhlásit kritéria přijímacího řízení do u oborů s talentovou zkouškou do Pro další kola nejpozději k datu vyhlášení přijímacího řízení Kritéria vyhlásit dálkovým přístupem a stanovit předpokládaný počet přijímaných uchazečů

9 Kritéria a hodnocení Hodnocení na vysvědčení Výsledky jednotné zkoušky
Výsledky školní přijímací zkoušky Schopnosti, vědomosti, zájmy atd. + zdravotní způsobilost Hodnocení jednotné zkoušky se podílí na výsledku minimálně 60% (gymnázia) u sportovních gymnázií 40%.

10 Rozhodnutí o přijetí či nepřijetí
Seznam přijatých uchazečů se zveřejňuje na dostupném místě (dálkovým přístupem) Nepřijatým uchazečům se odesílá rozhodnutí o nepřijetí v termínu od (Výsledky talentových zkoušek do , Gymnázia se sportovní přípravou do ) Ředitel školy může vyhlásit další kola přijímacího řízení až do úplného doplnění stavu. Volná místa zveřejňuje MS kraj.

11 Pokud jsme přijati? Podáváte do 10 pracovních dnů ode dne oznámení rozhodnutí o přijetí zápisový lístek. Pokud nepodáte, nejste zapsáni a vaše místo propadá !! Zápisový lístek použijte pouze jednou, nedá se vzít zpět (výjimka obory s talentovou kouškou, odvolání)

12 Odvolání Do 3 pracovních dnů po obdržení rozhodnutí o nepřijetí.
Musí obsahovat: (název správního orgánu, jméno, příjmení, datum narození, název školy, oboru, formy vzdělávání, důvody nepřijetí, důvody odvolání, adresu a jméno a příjmení zák. zástupce, datum a podpis zákonného zástupce)

13 Jak budeme postupovat? VY - S dětmi diskutujte o volbě povolání – vyberte si 2 obory. JÁ – koncem ledna pošlu formulář k vyplnění VY – vyplněný formulář zašlete zpět do školy JÁ – vyplním přihlášku a přichystám zápisový lístek VY- zajistíte lékařské potvrzení a zašlete přihlášku na školu –SAMI! VY- osobně si vyzvednete zápisový lístek!! MY – BUDEME DĚTEM DRŽET PALCE! 

14 POZOR! – nejčastější chyby
Přihlášky vystaví škola! (dodáte údaje) Zápisový lístek vystaví škola (do ) Přihlášky posílá zákonný zástupce sám!! do (střední školy) do (obory s talentovou zkouškou) Zápisový lístek je nutno si vyzvednout osobně! 1. škola v pořadí = 1. termín zkoušky Zápisový lístek musíte odeslat do 10 pracovních dnů!

15 Zajímavé odkazy http://www.infoabsolvent.cz/
Individuální konzultace k volbě povolání - pro žáky, rodiče a další zájemce! Objednávat na tel. čísle: nebo mail: - uveďte místo bydliště!

16 Děkuji za pozornost 


Stáhnout ppt "Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství"

Podobné prezentace


Reklamy Google