Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Skupinky Každý je vítán. Proč? skupinky BIBLICKÉ DŮVODY: -Boží Trojice (Mt 3:17, J 8:29, Mt 12:31) -Skupinky po domech v první církvi (Sk 2:46, SOCIOLOGICKÉ.
Advertisements

Život v obecenství – Zpověď
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
Dávání – životní postoj křesťana Matouš 6:1 Varujte se konat skutky spravedlnosti před lidmi, jim na odiv; jinak nemáte odměnu u svého Otce v nebesích.
Jak na to, aniž bychom se zničili
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Zamilovaná církev - aneb láska, která nepomíjí Vyškov, , Viktor Baláž.
 pomocná ruka vašeho sboru! Společně dokážeme více!
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Vzdělávání kazatelů a vedoucích.  Všechny fotografie byly pořízeny v průběhu července 2012 v Jižním Súdánu, ve státě Eastern Equatoria. Rachel Jar,
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
2x ročně 3-5denní minikonference vzdělávání v oblasti prezentace evangelia, jak zasáhnout naše města, multimedia, tanec … vzdělání v oblastí vůdcovství.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
De Compass Course Finanční Kompas Studium biblického pohledu na finance.
Evangelium všem dětem ČR Co pro to udělat, aby se dostaly do nebe? Naše děti tak rychle rostou...
Čím se trápí staršovstva Ostrava Otázky 1. Jaké jsou Vaše jednání staršovstva. Prozraďte něco, jak to vypadá u Vás! - Dlouhé jednání, správce.
1.To jak nakládáme s penězi ovlivňuje náš vztah s Bohem Matouš 25:21 Jeho pán mu řekl: ‚Dobře, otroku dobrý a věrný, byl jsi věrný nad málem, ustanovím.
21. října A.D. 2006P. Mgr. Martin Šmíd1 Formace trvalých jáhnů Diecéze ostravsko opavská Zpracováno podle dokumentu: ZÁKLADNÍ NORMY PRO FORMACI STÁLÝCH.
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Slovo života životaSlovo Listopad 2009 „Spíš projde velbloud uchem jehly, než vejde bohatý do Božího království.“ (Mt 19,24)
Myšlenkové základy skautingu
Bratrská jednota baptistů
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
a její Misionářky lásky
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Manželství Petr Machala. rodinné právo upravuje vztahy mezi: a) manžely b) rodiči a dětmi c) vztahy náhradní rodinné výchovy Víte, jak se nazývá právo,
Přijď království tvé… Kam?. Mnoho knih na téma manželství, výchova dětí Nakládání s majetkem je „Časovaná bomba“ v církvi i ve společnosti.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
KRÁLŮ KRÁLI, JÁ TĚ CHVÁLÍM, SRDCE MÉ TI DÁVÁ DÍK, PŘED TEBOU SE VŠECHNO SKLÁNÍ V POKOJI A RADOSTI. MRAČNA SMUTKU V TOBĚ MIZÍ, RADOST TVÁ MĚ NAPLNÍ. KRÁLŮ.
Modleme se k Pánu žně! – říjen. 3 modlitby za misii pro měsíc říjen 1. za pronásledované bratry a sestry v určité zemi 2. za vybraný nezasažený národ.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
MŮJ SBOR Viktor Baláž. Komu patří sbor?  Matouš 24:45 Když pán ustanovuje nad svou čeledí služebníka, aby jim včas podával pokrm, který služebník je.
Univerzitní křesťanské hnutí Národní modlitební týden 7. – 13. dubna 2008.
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
Motivace křesťanského jednání
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Chléb a víno – Tělo a Krev Kristova – reálný duchovní.
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
Je mentorování biblický koncept ?  Výraz není v Písmu  Výraz pochází z řecké mytologie : Odysseus svěřil výchovu a životní přípravu svého syna Telemacha.
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Věnováno příteli... Už nesvítí pro Tebe slunce, už nevnímáš tento svět, byls na této planetě zázraků, něžný a převzácný květ.
Modlitby na květen 2015 A tak bratři, modlete se za nás, aby se Slovo Páně rychle šířilo…
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
SVOBODA je vaše životní právo ( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
1 Projekt : „ PODPORA ZDRAVOTNICKÝCH OBORŮ“ DOBROVOLNICTVÍ - je svobodně zvolená činnost, konaná ve prospěch druhých bez nároku na odměnu.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B. Seznámení s adopcí Afrických dětí Jde o pomoc dětem, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především.
Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Klikněte pro vložení textu Církev jako tělo „Vy jste tedy tělo Kristovo a jednotlivé jeho části“ 1 Kor 12,27.
Session 2 RONALD BLUE & CO., LLC Plánuj své výdaje.
Název projektu: Moderní škola
Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Ježíš.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B.
Hledání Boží cesty pro sbor
Úvěr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Obnov svoje brány!.
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
Naše zkuše nosti: #2 Pokoj především KDE A JAK NALÉZT POKOJ? POKOJE
Transkript prezentace:

Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě

Naše vize… Vidět Ježíšovy následovníky ze všech národů, jak ve všech oblastech svého života žijí věrně podle Božích finančních principů

Podporovat lidi po celém světě, aby se učili Boží finanční principy, aplikovali je a učili je další lidi tak, aby mohli mít bližší vztah s Kristem, svobodně mu sloužit a pomáhat naplňovat Velké Poslání. Náš úkol …

Compass je služba, kterou si Bůh používá k: Proměňování životů Snižování stresu Zlepšování manželství Přibližování lidí ke Kristu … a také k Získávání lidí a peněz, které jsou nezbytné pro naplnění jedinečného Poslání církve

Hlavní hodnoty

Finanční problémy Duchovní problémy Problémy se správcovstvím

Dobře Charlesi, až tě pokřtím...

vše, co bude pod vodou, patří Bohu

Problém … Peníze jsou hlavním nepřítelem naší oddanosti Bohu – „Nikdo nemůže sloužit dvěma pánům. Neboť jednoho bude nenávidět a druhého milovat, k jednomu se přidá a druhým potom pohrdne. Nemůžete sloužit Bohu i majetku.“ Mt. 6,24 Finanční problémy dusí Slovo – „U jiných je zaseto do trní: Ti slyší slovo, ale časné starosti, vábivost majetku a chtivost ostatních věcí vnikají do nitra a dusí slovo, takže zůstane bez úrody.“ Mk 4,18-19 Nedostatek biblických měřítek při finančních rozhodnutích

Příznaky … Příliš mnoho peněz na konci měsíce “Příliš mnoho peněz při dokončování služby” „Nedostatek lidí ke splnění všech úkolů v církvi!“ Emocionální boj v manželství Peníze vytváří individualisty Dluhy vytváří problémy na pracovišti Dluhy se navyšují a odebírají svobodu

Zodpovědnost církve ve správcovství … Církev Špatné životní návyky Zajetí v obchodu Štědrost Chudoba Dluhy Vztahy

Podporování vedoucích v církvi … Učit Božím principům ve financích – Inspirovat Kázat – Instruovat Vyučovat – Praktikovat Používat a vykonávat – Oslavovat Svědectví

Zdroje pro pastory... Školení pro „sborového finančního správce“ – Nová služba ve vašem sboru Zdroje pro pastory – výbava na vyučování – Poznámky pro kázání – Studium pro malé skupiny Teologická studia

Můj finanční kompas Podívejte se na své finance přes dvoje brýle 1.Objektivnost 2.Vztahy.. A soustřeďte se na své životní hodnoty! Svoboda na život! Svobodní pro dávání! Svoboda na dosažení cílů! Můžete se soustředit na budování svých důležitých vztahů, studijních závazků, vědět „kolik je dost“ a růst ve štědrosti Pořádek ve financích Můžete žít pohodlně a v pokoji, zvládat dobře dluhy a šetřit na budoucí výdaje Stanovujete si své dlouhodobé cíle, například doma, v práci, ve vzdělávání, v důchodu atd. Svoboda na věnování se svým životním hodnotám! Vize Disciplín a Tvořivost Dosažení úspěchu

Semináře „naživo“ Studium pro malé skupiny Koučování jeden-na-jednoho Série videí Pomůcky na kázání a vyučování Přesah mimo vaší komunitu K lidem v businessu – Business By The Book Církevní programy

Výsledek studia v malých skupinách

Koučingové programy pro zadlužené Školení dobrovolníků z církve na pomoc zadluženým lidem mimo církev. V Holandsku má problém se zadlužením více než 10% domácností. Přesah církve