Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B."— Transkript prezentace:

1 Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B

2 Seznámení s adopcí Afrických dětí
Jde o pomoc dětem, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především zprostředkovat přístup ke vzdělání. Zasíláním finanční částky na školné, všechny učební pomůcky a povinnou školní uniformu dítěti pomůže dosáhnout alespoň minima životních podmínek, jaké mají ostatní jinde ve světě.

3 Peníze se neposílají rodině dítěte, ale přímo škole nebo našim organizátorům v místě, kteří dětem nakoupí vše potřebné, zařídí zápis do nejvhodnější školy v okolí, zaplatí za něj školné a spolupracují s rodinou dítěte. "Adoptivní rodina" je 2x za rok informována o tom, jak si dítě vede ve škole, mohou si vyměňovat fotografie, dopisovat si. Adopce afrických dětí - projekt pomoci na dálku je mnohem víc než jen jednoduchá ekonomická výpomoc, neboť vytváří pouto solidarity, porozumění a vzájemné náklonnosti mezi různými národy a různými kulturami.

4 Omar Zainab Ali Naše škola si adoptovala Omar jako druhé dítě, které potřebuje nutnou pomoc. Omar je z Keňi a má 12 let Bydlí v hlavním městě Keňi Nairobi ve čtvrti Kibera. Žije jen se svojí babičkou protože otec i matka ji opustili. Babička je stará a proto jí nemůže zajistit vše co potřebuje.

5 Obrázky

6 Velké množství adopcí dětí na dálku je na stránce kde si okamžitě může kdokoli někoho adoptovat. Humanisti.cz je organizace, která sprostředkovává adopce chudých dětí v africe ve státech Keňa,Guinea, Benin,..(a další)

7


Stáhnout ppt "Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B."

Podobné prezentace


Reklamy Google