Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová."— Transkript prezentace:

1 Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová

2 Obsah Seznámení s Afrikou , Afrika všeobecně Flora a fauna Afriky
Národní parky v Keni Nemoci Každodenní život afrických dětí Adopce na dálku Zdroje Rozloučení

3 Seznámení s Afrikou Počet obyvatel: 1 070 096 000
Nejdelší řeka: Nil Počet obyvatel: Nejrozšířenější náboženství: Islám Počet států: 55 Největší pouště Afriky: Kalahari, Sahara Nejvyšší bod: Kilimadžáro m

4 Afrika všeobecně Afrika = černý kontinent, č .obyvatelstvo přes miliardu(2009), což je 15% celkové populace Země, kteří žijí v 55 státech. Afrika = kolébka odkud vzešel člověk Australopithecus je rod vymřelých hominidů, který patří k linii vedoucí k člověku.

5 Flora a fauna Afriky Africká fialka Aloe vera Baobab
Dikobraz Jihoafrický Slon africký Lev africký

6 Národní parky v Keni V Keni je okolo dvaceti národních parků
a několik národních rezervaci.  Nejznámější národní park je Masai Mara. Národní park Nairobi Má suché klima a nachází se v nadmořské výšce  m n.

7 Nemoci v Africe Zápal plic, který je celosvětově příčinou 18 % všech úmrtí dětí. V roce 2011 si vyžádal 1.3 milionů obětí. Průjmová onemocnění klesl o třetinu – z 1,2 milionu úmrtí v roce 2000 na 0,7 milionu v roce 2011. Malárie, má na svědomí obětí. Podvýživa, je příčinou téměř třetinyúmrtí dětí ve věku do pěti let. Aids je virové onemocnění způsobené virem HIV. Je nakaženo 14,5 milionů obyvatel. Ebola je krvácivá horečka, která je dnes nejobávanější nemocí v této oblasti.

8 Každodenní život dětí Pro vodu se chodí ke studnám nebo jezerům ( velká dálka), děti trénují od mala Vzdělání není dostupné všem (nemají peníze) Většinu dne děti pomáhají rodičům, jsou venku Často chodí na skládky, hledání jídla

9 Adopce na dálku Umožnění dítěti vzdělání = humanitární pomoc
Proč pomáhat : nemají peníze trpí hladem

10 Rozloučení Děkuji za pozornost

11 Zdroje NEUVEDEN, Neuveden. fler.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MEKANI. meleklermekani.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Wikipedie, otevřená encyklopedie. Wikipedie. [online] [cit ]. Dostupné z: Google obrázky. Google obrázky. [online] [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová."

Podobné prezentace


Reklamy Google