Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Problém hladu a podvýživy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Problém hladu a podvýživy"— Transkript prezentace:

1 Problém hladu a podvýživy

2 Kuba Jídlo     To je kapitola sama pro sebe. Kdo by čekal, že se na Kubě setká s rozvinutou kuchyní, typickou pro země Latinské Ameriky, velice se plete. Kubánci, přestože uvařit umějí dobře, nevaří skoro nic, jelikož na to nemají. 

3 Afrika Tropická Afrika – 150 mil. obyvatel a 43 % domácností trpí podvýživou

4 Negramotnost V zemích „černé“ Afriky často převyšuje 60 %, v Nigeru 86 % Ta způsobuje nízkou informo- vanost o různých problémech

5 Problémy Afriky Asi 3,5 milionu dětí zemře každý rok kvůli tomu, že nemají dostatek potravin. To je třetina všech dětských úmrtí ve světě, varují studie publikované v nejnovějším čísle britského odborného časopisu Lancet, o jejichž závěrech informují zahraniční média. Naprostá většina podvyživených dětí a těhotných žen žije ve dvaceti asijských a afrických zemích. Přitom přinejmenším čtvrtině z těchto úmrtí lze podle výzkumníků relativně snadno předejít. Například dodáváním vitamínu A a zinku, které zlepšují kvalitu mateřského mléka. Právě kvůli nedostatečnému kojení zemře podle odhadů vědců až 1,4 milionu dětí ročně.

6 Formy hladu Akutní hlad - příjem energie je menší než výdej, umírání
Chronická podvýživa – trvalý nedostatečný energetický příjem, ale nad hranicí minima

7 chudoba voda negramotnost války hlad nemoci vegetace

8 Chceme pomáha tam, kde je to opravdu potřeba.

9 UNICEF UNICEF (Dětský fond OSN) je hlavní světovou organizací, která se zabývá ochranou a zlepšováním životních podmínek dětí a podporou jejich všestranného rozvoje.

10 Pomáhejte i vy!!!! Adopce dětí
Tento projekt pomoci na dálku, který zajišťuje humanistické centrum Narovinu, je pomocí dětem z Keni, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především zprostředkovat přístup ke vzdělání. Dar ve formě finanční pomoci je určený na úhradu nákladů pro děti na základních školách - konkrétně na zaplacení školného, školních pomůcek a školní uniformy.


Stáhnout ppt "Problém hladu a podvýživy"

Podobné prezentace


Reklamy Google