Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí."— Transkript prezentace:

1 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. Nejdůležitější, a pro nás na prvním místě, je ukojení naší sexuální touhy. Jak jsme se dostali do této situace ?

2 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Cílem je spíše dobrý sex, než hluboký vztah s druhým lidským stvořením. Je možné si užít sexu bez omezení, aniž by to mělo na jednotlivce vliv. Okamžitá rozkoš je upřednostněna před oddáleným skutečným uspokojením.

3 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance SELHÁNÍ CÍRKVE 1.Církev zklamala v tom, že nespatřila historické základy sexuální revoluce a to, jak hluboce jsou zakořeněny v naší společnosti. 2.Církev přijala světské názory na sexualitu místo toho, aby nabídla biblický pohled. 3.Teologie okamžitého požehnání.

4 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance 4. Ačkoliv jen málo křesťanů přijímá to, že lidstvo je v základu dobré, my uvažujeme ještě hůře a připouštíme dobrou podstatu nás samých. 5. Soutěžíme s hyper-sexualitou světa, se slovy o tom, že dobrý sex vytvoří dobré manželství. Přijali jsme eros místo lásky agape. Pravdou je, že nejdůležitější je závazek, komunikace a oběť. Tyto věci tvoří dobré manželství a to vede k dobrému sexu. 6. Církev také neukázala plnost Boží milosti a pravdy.

5 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance PROČ JE DŮLEŽITÉ, ABY CÍRKEV O TOMTO PROBLÉMU HOVOŘILA?

6 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Byli jsme vyzváni, abychom byli věrní Božímu slovu. Pozice BIBLE: Postoj k Bibli se mění. Povýšení vědy a osobní zkušenosti na úroveň rovnocennou (a/nebo vyšší) autoritě Písma. Měnící se pohled na křesťanskou lásku.

7 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance To, co Bible označuje jako samostatný čin hodný odsouzení, naše společnost nazývá základním prvkem identity člověka. Je vyvíjen sveřepý nátlak, aby církev změnila své historické postoje CHARAKTER Krista a tak změnila i význam a charakter Kristova povolání pro našě životy.

8 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance SEXUALITA: Jádrem křesťanské sexuální morálky je toto: Bůh učinil sexuální spojení s určitým cílem; Jeho záměrem bylo více, než vytvořit pouhý prostředek pro naplnění našich sexuálních potřeb, pobavení se, plození dětí a lék proti samotě. Účelem bylo reprezentovat a odrážet vztah, jaký má Ježíš ke své církvi. Jsme Jeho nevěstou.

9 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance JAK MÁME ZAČÍT ? Vystrčit hlavu z písku Mluvit o tom z kazatelny Pomáhat jeden druhému v Boží rodině Vyučování a poradenství o sexu Zodpovědnost / Disciplína Uznání, že tyto problémy existují i v církvi Koncepce

10 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance RŮZNÉ SKUPINY 1.Vzdělávání církve a) prevence b) děti c) mládež d) dospělí

11 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance 2. Postižení a) rodiče b) partneři c) děti 3. Potřeby homosexuálů a) Kvůli politice musíme hlásat pravdu b) Lidem bez hodnot sloužíme evangeliem c) Lidem s hodnotami sloužíme podporou


Stáhnout ppt "Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí."

Podobné prezentace


Reklamy Google