Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období"— Transkript prezentace:

1 Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období 2004-2009
James Elles MEP Místopředseda Poslaneckého klubu ELS-ED

2 EKONOMIKA ZALOŽENÁ NA ZNALOSTECH: PODPORA KONKURENCESCHOPNOSTI
Hlavním cílem našich priorit je vybudovat v příštích pěti letech pro naše občany prosperující Evropu. Abychom dosáhli vysokého výkonu a růstu ekonomiky - a tím vytvořili pracovní místa - chceme, aby Evropa byla postavena na dynamickém a konkurenceschopném hospodářství založeném na znalostech. Chceme, aby náš kontinent byl schopen adaptovat se na globální ekonomiku tím, že vědě jakožto klíčovému elementu evropské konkurenceschopnosti stanovíme prioritu soustředěním se na vzdělání a nové technologie a zajistíme stimulující podnikatelského prostředí.

3 Naše prostředky na prosazení konkurenceschopnosti
Stanovit prioritu pro vědu jako klíčový element evropské konkurenceschopnosti Soustředit se na nové technologie: Vypořádat se s výzvou digitální éry Vybudovat podnikání nakloněnou evropskou ekonomiku nejvyšší kvality

4 TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ: BUDOVÁNÍ BUDOUCNOSTI
Toto je podmínkou dosažení námi vytčeného cíle dlouhodobě udržitelného rozvoje a budování Evropy naší budoucnosti. Abychom vytvořili z Evropy příznivé místo pro žití, chceme provádět všem srozumitelnou politiku založenou na společenskému a životnímu prostředí příznivému tržnímu hospodářství. Tento přístup posílí vazbu mezi zdravým životním prostředím a silnou ekonomikou, stejně jako ovlivní ostatní oblasti legislativy, ať už hospodářské, týkající se energetiky nebo životního prostředí, dopravy, regionálních nebo zemědělských politik.

5 Pilíře zdravé a trvale udržitelné budoucnosti
Trvale udržitelný růst v otevřenější společnosti Vyrovnání se s problémy stárnutí populace Podpora regionů: postavit více prosperující Unii na vzájemné spolupráci Rozvoj životaschopného a trvale udržitelného zemědělství

6 EVROPŠTÍ OBČANÉ: ROSTOUCÍ POŽADAVEK BEZPEČÍ
Evropští občané chtějí žít v Unii, kde budou stále více cítit, že jejich práva jsou zajištěna a jejich bezpečnost posílena. Abychom mohli odpovědět na tuto rostoucí potřebu bezpečnosti na ulicích, jako jedince či jako zaměstnance, je třeba zajistit stabilitu a bezpečnost v rámci našich společností. Směřujeme k posílení evropské policejní a soudní spolupráce, stejně jako k zajištění větší bezpečnosti potravin, zdraví a spotřebitelů v každodenním životě, abychom toho mohli dosáhnout.

7 Zajištění bezpečnosti občanů
Zaručením vnitřní bezpečnosti a stability v rámci našich společností Občanskou ochranou: Větší bezpečí pro občany v každodenním životě Posílením konceptu evropského občanství

8 EVROPA VE SVĚTĚ: NOVÉ BEZPEČNOSTNÍ VÝZVY
Abychom odpověděli na výzvy zítřka a dostáli své roli a odpovědnosti na poli mezinárodní bezpečnosti, musíme založit efektivní Společnou zahraniční a bezpečnostní politiku (SZBP) a překonat nedostatky ve vojenských kapacitách. Částečná integrace SZBP do struktury Společenství by Evropě umožnila dosažení mezinárodního vysokého profilu a splnění jejích závazků. Velmi důležitou součástí této politiky bude posilování strategického partnerství. V tu samou dobu by Evropa měla udržet silný finanční závazek pomoci zemím rozvíjejícího se světa a zajistit že současné kolo jednání WTO bude založeno na spravedlivém obchodu a rozvoji.

9 Vyrovnat se naší mezinárodní zodpovědnosti
Čelit novým výzvám Posilovat naše strategická partnerství Silný závazek pomoci rozvíjejícímu se světu

10 ZDRAVÉ ŘÍZENÍ FINANCÍ: POTŘEBA PŘÍSNOSTI
Zdravé řízení zdrojů a transparentní utrácení fondů EU dá našim občanům pocit, že řádně spravovaná EU je v jejich vlastním zájmu. V tomto kontextu chceme zvýšenou odpovědnost za výdaje EU. K důraznému boji proti zpronevěrám si přejeme posílit OLAF zajištěním jeho totální nezávislosti na Komisi.

11 Řádně spravovaná Unie v zájmu občanů
Pečlivá správa zdrojů Důrazný boj proti zpronevěrám: Posílení OLAF Dynamické střednědobé finanční plánování

12 Děkuji Vám za pozornost! Místopředseda Poslaneckého klubu ELS-ED
James Elles MEP, Místopředseda Poslaneckého klubu ELS-ED


Stáhnout ppt "Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období"

Podobné prezentace


Reklamy Google