Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávání kazatelů a vedoucích.  Všechny fotografie byly pořízeny v průběhu července 2012 v Jižním Súdánu, ve státě Eastern Equatoria. Rachel Jar,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávání kazatelů a vedoucích.  Všechny fotografie byly pořízeny v průběhu července 2012 v Jižním Súdánu, ve státě Eastern Equatoria. Rachel Jar,"— Transkript prezentace:

1 Vzdělávání kazatelů a vedoucích

2

3  Všechny fotografie byly pořízeny v průběhu července 2012 v Jižním Súdánu, ve státě Eastern Equatoria. Rachel Jar, farářka v Narus.

4 Země s velkým lidským potenciálem

5 … i misijním.

6 V době konference oslavil Jižní Súdán první rok své svobodné existence.

7 V roce 2011 požádal biskup Bernard Oringa naši církev o pomoc při vzdělávání a přípravě vedoucích pracovníků.

8 Jejich církev se dostala do velké nouze způsobené velmi malým vzděláním vedoucích. Řadu let se modlily za pomoc. Po válce nezůstala v zemi ani v církvi téměř žádná inteligence

9 Episkopální církev:  Anglikánská církev v Jižním Súdánu  Velká touha a potřeba vzdělání mezi vedoucími  Především: Písmo a Angličtina

10 Země po občanské válce  Nedostatek vzdělání je způsoben občanskou válkou.  Pronásledováním ze strany muslimů.  a chudobou

11 Červencová konference 2012 v Toritu byla zkušebním projektem s cílem zjistit podmínky pro pomoc při vzdělávání vedoucích Episkopální církve.

12

13 Nutnost vzdělání pro udržení církve:  Bez angličtiny dojde ke štěpení podle kmenů.  Akutní nedostatek vedoucích.  Se svobodou přichází i možnosti: mladí lidé mají většinou mnohem větší vzdělání, než jejich vedoucí.

14 Pro vyučování je však potřebná znalost anglického jazyka.

15 Jazyková kmenová roztříštěnost je velikým ohrožením jak národní jednoty, tak i jednoty církve. Dobrá znalost angličtiny je nutná pro zachování jednoty církve.

16 Hodina angličtiny pro pokročilé

17 … a pro začátečníky

18  O naše vzdělávání je velký zájem. Všichni je přijímali s velikou vděčností. Jejich vedoucí jsou po studiu velmi hladoví. Jak po dlouhodobém, tak i krátkodobém.

19 Často se učily ještě po skončení lekcí. Rádi si četli, jak v Biblích, které jsme jim dali, tak i ve studijních materiálech.

20  Jednou z možností je konání měsíčních konferencí v několika úrovních  Daný sbor vždy vysílá vedoucího, nebo pastora  Vložené finance se vrací v podobě zkušeností  Doba konání konference 1 – 2 měsíce

21

22  Konference by se konala v červenci a srpnu. V této době je tam období dešťů. To je pro nás nejpřijatelnější podnebí. Teplotně se podobá našemu létu, jenom je zde větší vlhkost vzduchu.

23  Proto je také třeba vybudovat alespoň minimální zázemí.

24  Především učebny a ubytování pro pastory a naše lektory.

25  Dále je třeba přesvědčit sbory a jejich vedoucí, že tuto potřebu a prosbu jihosúdánské církve můžeme splnit  … budeme – li ovšem chtít.

26  Naše znalosti a schopnosti jsou postačující.

27 Červencová konference potvrdila, že to jde a že je o naše vzdělávání velký zájem. Šestičlenný tým byl schopen celý měsíc učit a zvládat místní podmínky.

28

29 Konference také jako vedlejší efekt posílila vztahy mezi pastory. Pro většinu z nich to byla první příležitost navázat mezi sebou hlubší vztahy.

30 Velikým přínosem jsou i rozdané Bible a studijní materiály. Pro některé jde o první anglickou bibli.

31


Stáhnout ppt "Vzdělávání kazatelů a vedoucích.  Všechny fotografie byly pořízeny v průběhu července 2012 v Jižním Súdánu, ve státě Eastern Equatoria. Rachel Jar,"

Podobné prezentace


Reklamy Google