Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám."— Transkript prezentace:

1 Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám své vedoucí? Seminář 4: Posiluj a uvolňuj! Seminář 5: Rozšířená rodina na misii 11.-12. září 2015 Oreste Pompetti |

2 Ježíš vzal 12 mužů, věnoval se jim, a trénoval je, aby dělali všechno, co On mohl udělat, za méně než tři roky. Byl schopný je vést v procesu vývoje, který začali následováním, kde byli posilováni a nakonec uvolněni, aby dělali to samé. Jak to dokázal tak rychle? Ježíš věděl, že v různých okolnostech jejich cesty se jim musí věnovat různě. Nejdřív dělal všechno, potom byl skvělý a soucitný vůdce, když běželi hlavou proti zdi a chtěli to vzdát. Později s nimi více spolupracoval. Nakonec delegoval všechnu svou zodpovědnost na ně. Seminář 4: Posiluj a uvolňuj!

3 Od narození se děti učí od nás. Dokonce hned po porodu mohou děti sledovat, co děláme a kopírovat to. Tím, že to sledují a opakují, se děti od vás učí každý den. Podívejte se na napodobování, které probíhá mezi otcem a synem. Slova, která patří k následujícímu videu, jsou: Začínají pozorováním Potom opakují Rozvíjejí podobné návyky Najdou své záliby Pozorováním vás Najdou své povolání Seminář 4: Posiluj a uvolňuj!

4 Ježíš pozval dva bratry aby ho následovali. Šli za Ježíšem a začali pozorovat, co dělá. (Matouš 4:18-20) Během cesty si učedníci začali dělat starosti z tohoto způsobu Ježíšova života. Kdo se o ně postará, kdyby to skončilo? Ježíš je utěšoval v jejich strachu a obavách. (Lukáš 12:22-26; 29-32) Učedníci začali pomáhat Ježíši budovat Království. Zjistili, že je to těžší, než očekávali a jejich nadšení se ztrácelo. Učedníci viděli, že se musí od Mistra Ježíše učit. (Marek 9:14-19; 25-29) 72 učedníků bylo posláno, aby budovali Boží království. Radovali se ze svých úspěchů. Učili se způsobům práce Ježíše postupně prostřednictvím posilovacího a uvolňujícího procesu. (Lukáš 10) Učedníci se naučili všechno, co Ježíš jim chtěl ukázat. Ježíš je nazval svými přáteli. (Jan 15:12-17) Ježíš je připraven k návratu do nebe. Delegoval práci na své apoštoly, kteří byli připraveni pokračovat v činění učedníků podle sebe. (Mat 28:18-20) Seminář 4: Posiluj a uvolňuj!

5 Já konám Vy sledujte Já konám Vy pomáhejte Vy konejte Já pomáhám Vy konáte Já sleduju 1. 2. 3. 4. Vedoucí a jejich následovníci prožijí různé věci a různé věci se budou po nich vyžadovat, podle toho, ve které ze čtyř fází jsou. Na začátku něčeho nového máme vysokou míru jistoty a nadšení, ale nevíme, do čeho jdeme a často ani nevíme, co nevíme. Kritický je přechod od prvního do druhého stupně, kdy učedník zjistí, že to nedokáže a může to vzdát. Začátky pozorováním Učí se napodo bováním Pokračování v růstu zmocnění Vede ke koneč nému uvolnění Místo toho, aby to učedník vzdal, potřebuje dostat od svého učitele pomoc a povzbuzení. Potom se přesunou do stupně tři, kdy učitel může ustoupit a pomoci, kdy je potřeba. Nakonec přijde stupeň čtvrtý a lidé jsou uvolněni k práci, aniž by byli sledováni. Seminář 4: Posiluj a uvolňuj!

6 Práce v malých skupinkách – 10 minut (Ve skupinkách jsou čtyři lidé) Odpovězte na následující otázku: Co vás nejvíc ovlivnilo v této lekci? Rozvoj prostřednictvím napodobování! nebo Čtyři etapy posílení a uvolnění! nebo Něco jiného! Ve skupince proberte, co vás každého ovlivnilo během 10 minut. Ujistěte se, že každý měl možnost se vyjádřit. Seminář 4: Posiluj a uvolni!


Stáhnout ppt "Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám."

Podobné prezentace


Reklamy Google