Fond mikroprojektů Euroregionu Silesia Závěrečný seminář INTERREG IIIA ČR-Polsko 2004-2006 16.2.2007, Olomouc, Hotel Flóra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Seminář pro příjemce nadačního příspěvku 6. listopadu 2012, Praha Sbírkový projekt Pomozte dětem 14. ročník.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Závěrečný seminář INTERREG IIIA Česká republika – Polsko , Olomouc, Hotel Flóra Seminář je spolufinancován EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Závěrečný seminář Konferencja Podsumowująca Interreg III A Czechy – Polska Interreg III A ČR-Polsko , Olomouc-Ołomuniec,
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 1 Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Piotr.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Závěrečný seminář Interreg IIIA Česká republika-Polská republika , Olomouc RNDr. Ivo Ryšlavý Vinohradská.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Tento seminář je spolufinancován EU 1 INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Zkušenosti z předkládaní a hodnocení žádostí, nejčastější chyby.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
INTERREG IIIA ČR – Polsko Fond mikroprojektů regionu Silesia (Priorita 2, Opatření 2.2)
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Příprava a organizace atletických soutěží Přípravná etapa cca 12 – 1 měsíc před konáním Realizace soutěže Závěrečná etapa cca do 1 měsíce po ukončení soutěže.
FOND MIKROPROJEKTŮ. Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd Obsah prezentace: 1. Stručně o programu Fond mikroprojektů 2. Stav realizace Fondu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – Fond mikroprojektů v Euroregionu Silesia Opava,
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Jeremenkova 40b, Olomouc Projektový záměr & Projektová.
Ekonomika malých a středních podniků
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Nejčastější chyby partnerů při certifikaci výdajů
Přeshraniční spolupráce
Setkání regionálních výrobců
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
Ověření a udržitelnost malého projektu
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Operační program Rybářství 2014 – 2020
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení dubna 2019, Praha.
Transkript prezentace:

Fond mikroprojektů Euroregionu Silesia Závěrečný seminář INTERREG IIIA ČR-Polsko , Olomouc, Hotel Flóra

Údaje o FMP v ER Silesia Počet zasedání ERŘV : 5 CZPLCelkem Alokace pro FMP ER Silesia (v €) Zaregistrované projekty Schválené projekty

Problémy, chyby, nedostatky Jsou velmi časté i přes velké množství dokumentace k FMP, informací a metodické pomoci ze strany Administrátora FMP, a to ve všech fázích projektového cyklu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Problémy, chyby, nedostatky – příprava a registrace projektu Příprava projektů s nedostatečným časovým předstihem Příprava projektů s nedostatečným časovým předstihem Vyhledávání „projektového“ partnera na poslední chvíli Vyhledávání „projektového“ partnera na poslední chvíli Neznalost základní dokumentace Fondu mikroprojektů Neznalost základní dokumentace Fondu mikroprojektů Problémy s ELZA Problémy s ELZA Registrace projektů poslední den stanoveného termínu Registrace projektů poslední den stanoveného termínu

Problémy, chyby, nedostatky – obsah projektu Slabý přeshraniční charakter Slabý přeshraniční charakter Zaměření na pořizování vybavení Zaměření na pořizování vybavení Chybně zpracován rozpočet a jeho zdůvodnění Chybně zpracován rozpočet a jeho zdůvodnění Chybně uváděné zdroje financování Chybně uváděné zdroje financování Chybně uváděny ukazatele, nepochopení vazby kvantifikace a popisu ukazatelů Chybně uváděny ukazatele, nepochopení vazby kvantifikace a popisu ukazatelů Neuváděna opatření pro zajištění publicity EU Neuváděna opatření pro zajištění publicity EU

Problémy, chyby, nedostatky – realizace projektu Koneční uživatelé : Nepřihlížejí k uzavřené smlouvě a jejím přílohám („smlouva v šuplíku“) Nepřihlížejí k uzavřené smlouvě a jejím přílohám („smlouva v šuplíku“) Nedodržují pravidla publicity EU, ke kterým se sami zavázali Nedodržují pravidla publicity EU, ke kterým se sami zavázali Nezasílají informace Administrátorovi FMP (např. o harmonogramu aktivit, změně projektu apod.) Nezasílají informace Administrátorovi FMP (např. o harmonogramu aktivit, změně projektu apod.)

Problémy, chyby, nedostatky – ukončení a vyúčtování projektu Chyby v závěrečných zprávách o realizaci projektu – nepochopení obsahu Chyby v závěrečných zprávách o realizaci projektu – nepochopení obsahu Chyby ve vyúčtování projektu : Chyby ve vyúčtování projektu : - chybně vyplněné tabulky vyúčtování - chybně vyplněné tabulky vyúčtování - chybné účetní doklady - chybné účetní doklady - nedoložené doprovodné poklady - nedoložené doprovodné poklady Problémy s žádostí o platbu ELZA Problémy s žádostí o platbu ELZA

Problémy při implementaci FMP Změny pravidel programu v jeho průběhu Změny pravidel programu v jeho průběhu Nejasnosti některých pravidel programu Nejasnosti některých pravidel programu Rozdíly programu na české a polské straně Rozdíly programu na české a polské straně Problémy s ELZA Problémy s ELZA Problémy s MONIT – systém není vhodně nastaven na FMP Problémy s MONIT – systém není vhodně nastaven na FMP Nejasnosti kolem implementace FMP Nejasnosti kolem implementace FMP

Děkujeme za pozornost. Jana Novotná Galuszková Opava Opava Iwona Kopaniecka Racibórz