Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Advertisements

Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Evropský sociální fond v ČR
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha.
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Evropské strukturální fondy; Jak využít partnerství mezi městy a regiony pro lepší přístup k evropským.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
1 Operační program Rozvoj lidských zdrojů Úřad práce v Plzni, oddělení implementace projektů ESF Martina Bydžovská.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Viktorie Klímová Cíle politiky HSS Cíl 1 - Podpora rozvoje zaostávajících regionů Cíl 2 - Podpora oblastí potýkajících.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková Zpracováno pro účely semináře „Úspěšné projekty grantových schémat Společného regionálního operačního programu v Moravskoslezském kraji“ Ostrava, Krajský úřad Moravskoslezského kraje,

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Program prezentace Společný regionální operační program Implementace SROP Grantová schémata SROP realizovaná v rámci MSK Finanční rámec grantových schémat SROP realizovaných v rámci MSK Shrnutí realizace grantových schémat 2004 – 2006 Kontaktní osoby pro GS SROP Navazující operační programy pro období 2007 – 2013

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Společný regionální operační program Globální cíl: Dosáhnout trvalý a vyvážený rozvoj regionů ČR i růst kvality života všech skupin obyvatel regionů na základě povzbuzování nových ekonomických aktivit s důrazem na tvorbu pracovních míst v regionálním i místním měřítku, na zlepšení kvality infrastruktury, na rozvoj lidských zdrojů a na prohlubování sociální integrace.

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Společný regionální operační program Specifické cíle: Zvýšit prosperitu regionů rozvojem malých a středních podniků a řemesel s vytvářením nových pracovních míst (priorita 1) Všestranně zkvalitnit regionální dopravní a informační infrastrukturu při respektování ochrany životního prostředí (priorita 2) Zlepšit životní podmínky obyvatel, zejména minorit, zvýšit jejich participaci na celoživotním učení a integrovat sociálně vyloučené skupiny do komunity a k pracovnímu uplatnění (priorita3) Zvýšit podíl cestovního ruchu na hospodářské prosperitě regionů, zvýšit objem přímých investic pro rozvoj cestovního ruchu a vytvářet nové pracovní příležitosti (priorita 4)

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Implementace SROP Priority: 1. Regionální podpora podnikání 2. Regionální rozvoj infrastruktury 3. Rozvoj lidských zdrojů a sociální integrace v regionech 4. Rozvoj cestovního ruchu Zprostředkující subjekty: Sekretariát Regionální rady (= bývalé oddělení, KÚ MSK) CzechInvest (opatření 1.1) Centrum pro regionální rozvoj Řídící orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj odbor Rámce podpory Společenství, SROP a JPD (dříve odbor Řídící orgán SROP a JPD Praha)

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Implementace SROP Konečný příjemce: Moravskoslezský kraj Konečný uživatel: Obecně jím může být (liší se dle jednotlivých opatření SROP): malý a střední podnikatel kraj obec, svazek obcí nestátní nezisková organizace organizace zřizovaná státem, krajem nebo obcemi Hospodářská komora a její složky

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Grantová schémata SROP realizovaná v rámci MSK Grantová schémata: skupinové projekty zahrnující množství malých akcí Základní dokumentace: Pokyny pro žadatele pro grantová schémata implementovaná v rámci SROP v Moravskoslezském kraji Informace:

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Grantová schémata SROP realizovaná v rámci MSK Společný regionální operační program (dále jen „SROP“) –GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji (op. 1.1 SROP) – dále jen „RPP“ –GS Síť sociální integrace (op. 3.2 SROP) – dále jen „SSI“ –GS Jednotný komunikační styl (podop ) – dále jen „JKS“ –GS Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch (podop ) – dále jen „ICR“ Specifikem grantových schémat Moravskoslezského kraje je jejich rozdělení dle finanční alokace na jednotlivé roky 2004, 2005 a 2006, které se objevuje v samotném názvu grantových schémat.

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Grantová schémata SROP realizovaná v rámci MSK Stěžejní okamžiky: Předložení GS: 1., 2. a 6. kolo výzvy SROP (2004 a 2006) Schválení GS: Řídící orgán SROP Zahájení realizace GS: výzvy pro příjem žádostí o financování akcí Ukončení GS: odevzdání závěrečných zpráv Proplacení GS ze strany ŘO SROP: proplacena všechna GS SROP financovaná z alokace 2004 a GS Síť sociální integrace 2005 (ostatní GS SROP 2005 prozatím nejsou finančně ukončena, čeká se na proplacení ze strany ŘO SROP) k vzniklo oddělení řízení grantových schémat začleněné pod tehdejší Odbor regionálního a ekonomického rozvoje, dnes čítá 20 zaměstnanců podílejících se na realizaci grantových schémat v rámci SROP, OP Rozvoj lidských zdrojů a nově také globálních grantech v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Grantová schémata SROP realizovaná v rámci MSK Přehled jednotlivých kol výzev: Celkem vyhlášena 4 kola výzev pro předkládání akcí do grantových schémat MSK: –1. kolo výzvy: – –2. kolo výzvy: – (pouze SSI a JKS) –3. kolo výzvy: – (RPP), – (SSI, JKS, ICR) –4. kolo výzvy: – (SSI, ICR) – (RPP, JKS)

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Finanční rámec grantových schémat SROP realizovaných v rámci MSK Financování: EU (ERDF či ESF), SR, kraj –podnikatelé max. 50 %, NNO – max. 100 %, ostatní 90 % dotace Celkový finanční objem: 1,073 mld. Kč, z toho: –ERDF/ESF: ,3 Kč –SR: ,5 Kč –kraj: ,8 Kč Na jednotlivá grantová schémata připadá objem veřejných finančních zdrojů (EU, SR, kraj): –GS RPP: ,- Kč –GS SSI: ,3 Kč –GS JKS: ,- Kč –GS ICR: ,- Kč

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Shrnutí realizace grantových schémat SROP 2004 – 2006 Stručný přehled za 4 kola výzev pro GS SROP MSK: celkem 4 kola výzev (celková alokace: 1,073 mld. Kč) zaregistrováno celkem 646 žádostí o financování akcí počet schválených akcí ( kolo) = 258 počet uzavřených Smluv o financování akce ( kolo) = 253 počet realizovaných akcí (1.-4. kolo) = 246 počet finančně ukončených akcí ( kolo) = 136

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Shrnutí realizace grantových schémat SROP 2004 – 2006 počet finančně ukončených akcí (4. kolo) = 16 chybí proplatit (4. kolo) = 95 celková částka proplacená za kolo = 424,8 mil. Kč v realizaci akce financované z GS 2006: celkem uzavřených 111 smluv o financování akcí, nasmlouváno ještě 554,6 mil. Kč ukončení akcí financovaných z GS SROP uzavření GS SROP 2006 – červenec-srpen 2008

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Kontaktní osoby pro GS SROP GS Regionální podpora podnikům v Moravskoslezském kraji PhDr. Marie Lichnovská, tel.: Ing. Lenka Trojková, tel.: Bc. Martina Tučková, tel.: GS Síť sociální integrace Ing. Hana Šejvlová, tel.: Mgr. Jan Smiga, tel.: GS Jednotný komunikační styl Ing. Pavla Lazarová, tel.: GS Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch Bc. Michal Bruštík, tel.:

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Navazující operační programy pro období OP Podnikání a inovace (podpora podnikatelských aktivit) MPO, zprostředkující subjekt CzechInvest informační zdroj: OP Lidské zdroje a zaměstnanost (podpora sociální integrace) MPSV, zprostředkující subjekt odbor 22 MPSV informační zdroj: Regionální operační program regionu soudržnosti Moravskoslezsko (podpora cestovního ruchu) Regionální rada Moravskoslezsko (Úřad Regionální rady) Informační zdroj:

Úspěšné projekty grantových schémat SROP v Moravskoslezském kraji Děkuji Vám za pozornost a přeji krásný den. Ing. Kateřina ŠVRČKOVÁ odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury oddělení řízení grantových schémat Moravskoslezský kraj – Krajský úřad 28. října Ostrava tel.: fax: