Moje oblíbená punková a rocková skupina

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Johnny Cash.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Jana Páclová 8.A. INFO o GCH Vznik v roce 1996 Pochází z Kalifornie Jejich název je převzatý z dětské knížky the Girls of Good day Orpanage V češtině.
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
GENESIS.
Skupina Blue členové: Antony Daniel Costa narozen v Edgware, Middlesex Duncan Mathew James narozen v Salisbury, Wilts Lee Ryan.
Něco o nich První zakladatelé této nu-metalové skupiny jsou Michael Kenji Shinoda a Bradford Philip Delson. Bydleli poměrně blízko sebe v Agoura Hills,
The Beatles Vznik: Rozpad:1970.
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
The Rolling Stones.
-historie skupiny -diskografie -fotogalerie
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire,
V žilách zpěvačky, která se narodila ve Victorii v kanadské provincii Britská Kolumbie, koluje temperamentní portugalská krev. Její rodiče Maria.
Unikátní metalová skupina
Linkin Park.
Nyní má kapela čtyři členy.
Tereza Látalová.
Guns N´Roses.
VYPRACOVAL: Filip Olejník
The Rolling Stones.
Lil Romeo Lil' Romeo se narodil 19. srpna 1989 v New Orleans (Louisiana). Pravým jménem Percy Romeo Miller III a jeho matka je Sonja Miller a otec Percy.
Rodné jméno: Beyoncé Giselle Knowles
Rolling Stones Rocková legenda.
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
TŘI SESTRY.
Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích
Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.
Daniel Landa se narodil v Praze. V roce 1990 se oženil s Mirjam Müller, která je původem z Německa. Spolu vychovávají dcery Anastázii (1998)
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Lukáš Chromý Gymnázium Židlochovice Prima 2014/2015
Historie Punkografie Kapela Obrázky Odkazy.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Obsah O Simple Plan Členové Ukázka. Obsah O Simple Plan Členové Ukázka.
Základní informace  Je to australská pop punková a pop rocková skupina  Pochází ze Sydney  Aktivní jsou od roku 2011  Členové: Luke Hemmings, Michael.
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
Pražská hiphopová skupina Indy&Wich svůj první koncert odehrála v prosinci Kde jinde, než v klubu 007 na Strahově. O rok později se do.
Daniel Landa.
Daniel Landa v Praze.
EGO Michal Straka.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
FLORIDA JEHO ZAČÁTKY  Narodil se ve městě Carol City, státu Florida, okolo roků 1979 a 1980, přesné datum je nejasné, ale vychází se z 16 prosince.
Vytvořila: Kateřina Barešová IX.B
Vytvořila: Anna Veselá
Martin Malý Prima.
Pitbull.
Mikuláš Francán.
Mandrage Plzeňská skupina Mandrage se skládá z pěti kluků:Víťa Starý, Pepa Bolan, Coopi Michal , Frantiček Bořík a Mates Vorda. Oficiální vznik této.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
Celým jménem jako Onika Tanya Maraj. Narodila se 8
P!nk.
Prezentace od Mervina Flandery
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Justin Bieber.
Ludovico Einaudi Monika Kupková.
Carly Rae Jepsen.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Moje oblíbená punková a rocková skupina Blink 182 Moje oblíbená punková a rocková skupina

Něco o nich Skupina Blink vznikla roku 1992 a po několika ne moc úspěšných demo nahrávkách podepsalo trio Mark Hoppus, Tom Delonge a Scott Raynor smlouvu s hudebním vydavadelstvím. Krátce po vydání alba museli ke svému názvu přidat ještě číslovku 182, protože kapela Blink už existovala. Po mnoha neshodách byl z kapely vyhozen bubeník Scott Raynor a na jeho místo přišel mnohem lepší Travis Baker. Poté vydali mnoho velmi úspěšných alb a byli moc slavní. V roce 2003 vyšlo velmi povedené album s názvem Blink – 182, ale bohužel se stalo poslední. Prvního listopadu 2005 vydala společnost Geffen records výběr hitů Blink 182 a o několik týdnů později skupina ohlašuje pauzu na neurčito!

Tom Delonge Zpěv a kytara Narodil se v Kalifornii a byl velmi problematické dítě. Vyhodili ho ze školy, protože byl opilý při basketbalu ale potom se do školy stejně opět vrátil. Rodiče v noci budil ze spánku troubením na trumpetu, nezdálo se, že je hudebně nadaný, ale přes to se věnoval kytaře. Tom objevil punk na prázdninách v Oregonu u kamaráda a zamiloval si ho. Po střední škole spolu s kamarádem Markem založil kapelu Blink.

Mark Hoppus Mark chodil na střední školu v Kalifornii. V Blink 182 působil jako baskytarista a a zpěvák. Byl to on, kdo se objevil nahý na jevišti na MTV, kde vystupovali s písničkou “What‘s my age again?“ a dokonce jednou při koncertě vzal nafukovací ovci a do zadku jí strčil bubnovací paličky a hodil ji mezi fanoušky. Umí ale úžasně psát songy: “Dammit“ složil za 5 minut a kluk, který spáchal sebevraždu ho inspiroval pro napsání písníčky “Adam‘s song“. Spolu s Tomem Delongem založil firmy Macbeth a Atticus. Nyní je ve skupině Plus 44.

Travis Baker Travis Baker ve skupině blink 182 hrál na bicí. Žil v poměrně špatné čtvrti a v den, kdy nastupoval na střední školu mu zemřela matka na rakovinu, ale to ona ho přivedla k hudbe. Už ve čtyřech letech hrál na bicí a na smrtelné posteli mu řekla, aby dál hrál hudbu a splnil si své sny. Hrál v mnoha punkových skupinách, ale v Blink 182 se proslavil. Po celém těle má tetování a piercing a navenek není tak bláznivý jako Mark a Tom, ale pořád je to ten, co sedí za vším tím povykem na svém trůně. Nyní ještě s Markem Hoppusem hraje ve skupině +44.

Alba V roce 1993 nahráli Blink 182 první demo album Flyswattwer, avšak bez úspěchu. Ještě tento rok vydali nové demo album s názvem Budha,ale také bez úspěchu. Roku 1995 vyšlo album Cheshire Cat, potom následoval úspěch. Byl rok 1997 a bylo vydáno nové úspěšné album Dude ranch a v roce 1998 byla vydána reedice alba Budha. Roku 1999 vydali jedno z nejúspěšnějších alb Enema of state, díky kterému dostala skupina mnoho ocenění. V létě 2000 skupina vydala album s názvem The Mark, Tom and Travis show a poslední album Take of your pants and jacket dostalo Blink 182 na vrcholy hitparád.

Důvod rozpadu Travis Baker, bubeník skupiny tvrdí o rozpadu Blink 182, že viníkem je kytarista Tom Delonge. Ten chtěl totiž trávit víc času se svojí rodinou, a že už nechce hrát tento druh hudby. Zbývající dva členové skupiny už se s Tomem nevídají ani s ním nejsou v kontaktu. Založili novou skupinu, a to Plus 44.

PLUS 44 BLINK 182