Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích"— Transkript prezentace:

1 Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích
Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích. A tvoří ji pět členů.

2 Josef Vojtek

3 Pepa Vojtek Pepa Vojtek se dá poznat velice dobře a to podle chraplavého hlasu. Pokud se ještě objeví nějáká vtipná poznámka je jasno,že se jedná o Pepu Vojtka. Samozřejmě to jsou také dlouhé vlasy a tetování jak se na správného rockera sluší a patří. Pokud zrovna nezpíva nejspíš bude na divadelnií scéně.

4 Tomáš krulich

5 Tomáš Krulich Tomáš se pozná velmi jednoduše. Jeho poznávací znaky jsou brýle a zapálena cigareta v puse. Hlavní kostrou Kabátů jsou kytary a jednu z nich má právě Tomáš. Tomáš skládá hlavně rychlé písničky kde jsou slyšet dobře kytary( V Pekle sudy válej, Bum Bum tequila),ale dokáže i pomalejší a klidnější songy( Šaman, Bára)

6 Milan Špalek

7 Milan Špalek Milan je jedna z nejdůležitějších postav kapely.V poslední době se stal hlavním textařem. Takové texty jako napíše Milan se už vidí málokdy.Kromě psaní textů složí také někdy hudbu k písni( Teta, Dávám ti ještě jeden den, Collorado). Je také občasným zpěvákem. Zpívé pomalé a klidné songy-Ďábel a syn,Ohroženej druh.

8 Radek Hurčík

9 Radek Hurčík Radek Hurčík kterému nikdo neřekne jinak než Hurvajs,obsluhuje nejdůležitější nástroj bicí. Je to speciální odborník s krásnou soupravou šedých sonorů.Hurvajs je fanouškem Formule 1, které sleduje od malička.Fandí Ferrari.Skvělým zážitkem je jeho zpěv na albu Živě.Kde zpívá písničku-Zase jsem na mol-kterou sám složil.

10 Ota Vaňa

11 Ota Váňa Ota je autorem pomalejších písniček(balada o špinavejch fuseklí,Na sever,Ohroženej druh, Ďábel a syn),ale umí samozřejmě i pořádný nářez(Bahno,Corrida). Koníčkem Oty je fotbal a horské kolo. Je nejmladší člen kapely.

12 Začátky V tomto složení funguje od roku 1990.z počátku fungovala pouze v teplicích a okolí, jako lokální rocková kapela . Zlomovým bodem pro další vývoj byl rok 1991,kdy vyšla první řadová deska s názvem ¨Má jí motorovou „ a vzápětí ¨ Živě,,.Na základě ohlasu podepsala smlouvu s vydavatelstvím Monitor/EMI ČR.A vydali desku¨Děvky ty to znaj.

13 Má ji motorovou

14 ŽIVĚ!

15 Děvky ty to znaj

16 Kabát nachází slávu Dále ještě vydala dalších osm desek. Nejúspěsnější z nich byla asi Suma Sumárum.Kterého se prodalo přes nosičů, a na turné bylo celkem diváků ,ale ani další deska Dole v dole se nenechalo zahanbit.

17 Další desky

18 Pochvali Dnes je skupina kabát považována odbornou i laickou veřejností za nejlepší skupina na českém trhu.Jejich cd Suma Sumárum je 5 platinové a tímto také získala cenu Populární hodby za rok v soutěži nejlepší skupina skončila na 3 místě.Jejich videoklipy Pohoda a Šaman získali červené eso v hitparadě Eso. V roce 2003 však byli ještě úspěšnější a získali zlatého slavíka jako skupina.

19 Nejnovější deska Nejnovější deska skupiny kabát vyšla v listopadu 2006 s názvem Corrida. Obsahuje 13 písní z toho nejznámější jsou asi Burláci a Malá dáma. V dubnu tohoto roku vyjeli na velke turné, kde celkově projeli 13 městy.

20 Corrida 1.Intro 2.Corrida 3.Burláci 4.Kostlivci 5.Úsměv pana Loyda
6. Malá dáma 7.Raci v právi s.r.o 8.Virtuoz 9.Buldozerem 10.Joy 11.Cesta do Kadaně 12.Kůže líná od Kolína 13.Kdoví jestli


Stáhnout ppt "Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích"

Podobné prezentace


Reklamy Google