Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Advertisements

Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Boj o modlitbu I Centrum pro katechezi v Olomouci, 2014.
Chléb náš vezdejší dej nám dnes
Boží synové Ref: Synové, slyšte Boží hlas, kterým Otec k sobě volá vás, jezte pijte pospolu, mějte lásku Kristovu, aleluja, aleluja, aleluja, aleluja.
V čase církve Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Život modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
ÚSTNÍ MODLITBA Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Svatý syn, přišel na svět, provázel lid, třicet tři let ač ještě mlád, ač plný sil, kříž smrti mé zakusil, zakusil. Ref.: němý jak Beránek šel vstříc smrti.
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
Ve společenství s Matkou Boží
Odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme našim viníkům
Katechetické centrum Olomouc, 2014
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
UDÁLOSTI U HORY SINAJ Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Bůh jako dobrý Otec nás sytí svým slovem a eucharistickým tělem,
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
Řád mše svaté.
Řád mše svaté P. Mariusz Roszewski
Ježíšova velekněžská modlitba I
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Pozvání k účasti na liturgii.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Místo modlitby Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
1. Třikrát Petr vyznával, | že miluje Pána svého. | Třikrát Pán mu přikázal | pečovat o bezbranného. Málo je říkat: sestry, bratři. Nést břemena, to k.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Od naslouchání ke skutkům Vzorem: poslední večeře.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Centrum pro katechezi Olomouc, = vnímání symbolů, atmosféry Božího domu, liturgického dění. Ukotvený zrak pomáhá soustředěnosti.
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci Vše je snadné, když Bohu uvěříme a když mu řekneme: „Zde jsem, Pane.“ Vyrobilo centrum pro katechezi v.
Modlitba v domě Hospodinově: Anna, Samuel, David Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
SVÁTOST OLTÁŘNÍ „Amen, amen, pravím vám, nebudete-li jíst tělo Syna člověka a pít jeho krev, nebudete mít v sobě život.“ (Jan 6, 53) Eucharistie je zdrojem.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Liturgie a společenství.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Příprava na mši svatou.
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Eucharistie - svátost jednoty
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile  starokřesťanský hymnus,  oslava Boha Otce a Syna.
Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc Mojžíš se často a dlouho zdržuje při rozhovorech s Pánem. Jedná se o důvěrný vztah k věrnému Bohu. Při těchto.
Dětská sobotní škola Les liens de la Grâce Los eslabones de la Gracia Pouta milosti.
MŠE SVATÁ. Příprava k bohoslužbě oběti
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
1. Radujme se vždy společně, | vzdávajíce chválu vděčně | Bohu Otci nebeskému, | Synu i Duchu svatému.
vyjadřují skryté dění při liturgii. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Způsoby modlitby II Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Chléb a víno – Tělo a Krev Kristova – reálný duchovní.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Kněz:nebo: Modlitba na závěr přinášení darů Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Modleme se, aby Bůh přijal.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
Řád mše svaté.
MŠE SVATÁ. Příprava obětních darů
MŠE SVATÁ. Doxologie, obřady svatého přijímání
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Občanská nauka Tematický okruh:
1. Svatá doba, Páně den; | Hospodin buď veleben
Transkript prezentace:

Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015

Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu. Úkon kajícnosti začíná výzvou kněze. Mluví o milosti pro naše srdce, které si uvědomuje, že má hřích, a vyzývá je k obrácení: obrátit se od hříchu k Boží lásce. Foto: morgueFile

Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Uvědomuji si svůj, hřích – vše, co mě vzdaluje od Boha – sděluji to Ježíši a ten mě skrze mé vyznání může očistit. Pozor: úkon kajícnosti nenahrazuje svátost smíření. Toto ticho nemůže být prázdné. Ticho při mši svaté není k tomu, abych vypnul, ale naopak, abych byl velmi konkrétní ve vtahu mezi mnou a Bohem. Ticho sjednocuje a vždy ústí do společné modlitby. Foto: morgueFile

Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Probíhá po obětování, Probíhá po obětování, ve chvíli, kdy si kněz po straně oltáře myje ruce a potichu říká: „Smyj ze mě, Bože, mou nepravost a očist mě od hříchu.“ Poté obrácen k lidu říká: „Modleme se, aby Bůh přijal oběť své církve.“ Foto: morgueFile

Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Vyznávám se… já sám za sebe, zodpovědnost před Bohem i bližními, znám se ke svým činům a vyznávám se, přicházím a nechávám konat Boha, nejde o to, co jsem udělal, ale co nyní dělám a na to reaguje Bůh svou velkou láskou. Foto: morgueFile

a vám všem, že často hřeším… Přítomní bratři a sestry v bohoslužebném shromáždění mi pomáhají touto modlitbou očistit mé srdce skrze Krista. Proto prosím Matku Boží, Panu Marii, všechny anděly a svaté, i vás bratři a sestry, abyste se za mne u Boha přimlouvali. Zde si uvědomuji, kolik mám pomocníků kolem sebe, a tito mi podávají ruku. Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Foto: morgueFile

Tuto společnou modlitbu uzavírá kněz slovy: „Smiluj se nad námi, všemohoucí Bože, odpusť nám hříchy a doveď nás do života věčného.“ A lid odpovídá: „Amen.“ Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Foto: morgueFile

Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Toto zvolání je chvalozpěvem; je zvolání úcty k Pánovi; oslavou, hold tomu, který je nejvyšší. Zpíváme jej třikrát jako symbol života v Trojici: Otec, Syn a Duch Svatý. Je to hold celého bohoslužebného shromáždění vůči Trojici. Foto:morgueFile