Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Od naslouchání ke skutkům Vzorem: poslední večeře.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Od naslouchání ke skutkům Vzorem: poslední večeře."— Transkript prezentace:

1 Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015

2 Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Od naslouchání ke skutkům Vzorem: poslední večeře Ježíše s apoštoly = LITURGIE LÁSKY

3 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Bohoslužba oběti Po skončení bohoslužby slova nastává v kostele pohyb: lid zpívá, v presbytáři se připravuje obětní stůl, v lodi probíhá sbírka, přinášejí se dary.

4 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile Příprava darů na obětní stůl Kněz připravuje obětní dary. Ježíš nám daroval svůj život. My připravujeme svá srdce. My spolu s obětními dary klademe na stůl dary lásky vůči bližním.

5 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Foto: morgueFile Obětní dary Při zázračném nasycení zástupu musel nejprve chlapec obětovat vše, co měl: 5 chlebů a 2 ryby, aby Ježíš mohl vykonat zázrak. Mše svatá je oběť Kristova. Spolu s touto jeho obětí máme i my přinášet oběť vlastního života. Takto se pak i já stávám aktérem mše svaté. Takto se události mého života přenášejí do věčnosti. Při mši svaté je ve mně - v mém životě - proměněno pouze to, co k proměnění nabídnu.

6 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Foto: morgueFile Bohoslužba oběti Ježíš tě zve ke svému stolu.


Stáhnout ppt "Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Od naslouchání ke skutkům Vzorem: poslední večeře."

Podobné prezentace


Reklamy Google