Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile  starokřesťanský hymnus,  oslava Boha Otce a Syna.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile  starokřesťanský hymnus,  oslava Boha Otce a Syna."— Transkript prezentace:

1 Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015

2 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile  starokřesťanský hymnus,  oslava Boha Otce a Syna v Duchu Svatém,  pokračování „Kyrie“.

3 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Foto: morgueFile o V době apoštolské – jitřní modlitba. o V prvních křesťanských staletích – modlí se ji pouze biskup. o Od 12. století – modlí se ji i kněz a bohoslužebné shromáždění.  Modlitba, která nám může být podkladem pro osobní modlitbu.  Má být vyjádřením mého života, mého smýšlení.

4 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015  Je to magnificat církve.  radostný zpěvu andělů: Sláva na výsostech Bohu…  adorace: Chválíme tě, oslavujeme tě…  oslovení: Pane a Bože, nebeský Králi…  prosby: Ty, který snímáš hříchy světa…  vrcholí: Ty jediný jsi Svatý… Marko Rupnik, SJ

5 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Foto: morgueFile  Kněz vybídne lid k modlitbě.  Chvíle ticha pro osobní modlitbu.  Kněz pak ve vstupní modlitbě shrnuje úmysly a modlitby, s nimiž ke mši přicházejí jednotliví věřící.  V této modlitbě je vždy vyjádřena stěžejní myšlenka z liturgie toho dne. Je to poslední část vstupního obřadu.


Stáhnout ppt "Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile  starokřesťanský hymnus,  oslava Boha Otce a Syna."

Podobné prezentace


Reklamy Google