Firemní a bezpečnostní kultura Nástroje efektivního zvyšování BOZP VÚBP,v.v.i 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
vedoucí řešitel : Mgr. Jaroslav Uzel
Advertisements

V ÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM “  Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a.
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Rozpoznání motivačního ladění a motivační profil jednotlivce
ročního hodnocení personálu v Metrostav a.s.
Integrovaný systém řízení (ISŘ)
Presentation Title.
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Dokumentace k zajištění BOZP
Procesy Informační proces
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Lidský faktor v dopravě!
Nabídka personálních služeb
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
Personální práce ( kap. 14)
Podniková ekonomika Personální činnost.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Lidé ve službách.
Podniková ekonomika Personální činnost. Personální řízení Proces, ve kterém se přijímají rozhodnutí v oblasti zaměstnaneckých vztahů a který ovlivňuje.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Optimální zdravotní péče „HEALTH POLICY “ Jan Hůlek Kardia s.r.o.
Komplexní produktivní údržba (TPM)
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice. Proč znalostní ekonomika ? silná konkurence ekonomická krize efektivní výroba a prodej.
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Dokumentace k zajištění BOZP
1 Řízení změn Modely systémového řízení. 2 Řešení jednotlivostí (cílené) Systémové řízení podnikání (institucí) Změny v „technikách“ řízení.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Projekt diplomové práce.  Vedoucí práce:  prof. Ing. Ladislav Blažek, CSc.  Autor práce  Jakub Zatloukal (UČO )
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
V.Prosperita organizace
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
AUDIT ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNICÍCH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
6. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ
Sociálně ekonomické důsledky pracovních úrazů a nemocí z povolání
Společenská odpovědnost vs. Bezpečnost práce
Osobní management – modul č.4
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Systém managementu 4.
Priority Policie České republiky na rok 2012
Elektronizace v prostředí justice
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice
Transkript prezentace:

Firemní a bezpečnostní kultura Nástroje efektivního zvyšování BOZP VÚBP,v.v.i 2007

Vývoj pojištěných a nepojištěných nákladů na pracovní úrazy a nemoci z povolání v České republice (mld. Kč) Zdroj: VÚBP náklady pojištěné náklady 2,45,19,712,511,29,98,78,1 nepojištěné náklady 5,07,08,99,813,214,717,819,0 celkové náklady7,412,118,722,524,524,626,627,1

LIDSKÝ ČINITELPODNIKOVÁ KULTURAORGANIZACE PRÁCEPRACOVNÍ PODMÍNKY PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ OHROŽENÝ OBJEKT / SUBJEKT +/- + PODPORA - OMEZENÍ MODEL KAUZALITY NEHODY ZDROJ NEBEZPEČÍ PRACOVNÍ SYSTÉM NEHODA, ÚRAZ,

Jak dále zvyšovat úroveň BOZP? Kde jsou rezervy? Jak to zjistit?

 Osobnostní determinanty osvojování kultury Personální faktory kultury, PFK  Determinanty pracoviště (odd., úsek, podnik) Spokojenost s parametry pracoviště, 25 pohledů, PNP-99 Základní struktura charakteru organizace, OCI  Základní determinanty podnikové kultury Krátký profil našeho pracoviště, KPNF  Úroveň kultury bezpečnosti Audit determinant kultury bezpečnosti, AD KB Baterie diagnostických nástrojů mapování FK

ANGAŽOVANOST BEZP. PRÁCE DELEGOVÁNÍ FLUKTUAČNÍ TENDENCE FYZIKÁLNÍ FYZ. PROSTŘEDÍ OCENĚNÍ OSOBNÍ ROZVOJ PRODUKTIVITA ROZHODOVÁNÍ SEBEREALIZACE VEDENÍ ŠIKANA TVOŘIVOST ÚČAST NA ŘÍZENÍ ÚROVEŇ ORG. A ŘÍZENÍ KOMUNIKACE VYHOŘENÍ ZODPOVĚDNOST Škály PNP - 90 KULTURA

AD KB – FIRMA XY, STAVEBNÍ HMOTY - CELEK

MODEL ROZVOJE KULTURY BEZPEČNOSTI Zlepšování kultury bezpečnosti Stálé zlepšování Úroveň 5 Spolupráce Úroveň 4 Zapojení Úroveň 3 Řízení Úroveň 2 Vznik Úroveň 1 Rozviňte nasazení managementu Uvědomte si důležitost klíčových pracovníků a rozviňte osobní zodpovědnost Zapojte veškerý personál, abyste rozvinuli spolupráci a nasazení pro zlepšení bezpečnosti Rozvíjejte důslednost a bojujte proti samolibosti Zvyšování důslednosti