Firma MASTR s.r.o. Provozovna Horní Kostelec 234,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁHRADNÍ PLNĚNÍ. Neboli „náhradní plnění povinného podílu“. Náhradní plnění je způsob, jak se podílet na zaměstnávání ZP. Místo abyste přímo zaměstnávali.
Advertisements

4. Cvičení – Vliv zdanění na finanční rozhodování 1FP211.
Proč ne/nezaměstnávat OZP? Mgr. Romana Kaletová.
Stav k 30. červnu Výměna řidičských průkazů Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 jsou jejich držitelé povinni vyměnit.
Kdo je OZP a proč ji zaměstnat?
Legislativní změny v oblasti zaměstnávání OZP
1 Právní úprava agenturního zaměstnávání - akreditace, současný stav JUDr. Jiří Vaňásek.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně z příjmů právnických osob Označení materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně – opakování I Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
****************************
Chráněná pracovní dílna
Klubový materiál. Zjednodušený multilevelmarketing cesta za finanční nezávislostí je naše Naše.
Poradní sbor 28. května 2014.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
„Dobré, kvalitní a prověřené náhradní plnění “ Mohou pracovat osoby se zdravotním postižením? Lenka Kohoutová Hradec Králové
Prekérní pracovněprávní vztahy větší flexibilita na úkor zaměstnanců Jaromíra Kotíková VÚPSV.
Předčasné ukončení zemědělské činnosti
Sociální pojištění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Studijní obor: Sociální činnost
Podpora v nezaměstnanosti
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Význam agenturního zaměstnávání pro flexibilitu pracovního trhu
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Pojistné na sociální zabezpečení (a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti)
Pojistné na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti
Vážení obchodní partneři, V souvislosti se zákonem č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů si Vám dovolujeme ukázat přehled dopadů tohoto zákona.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01, KČ3,C3,SM3.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Trh práce a politika zaměstnanosti Přednáška 7 Politika zaměstnanosti v ČR (2/2)
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Legislativní rámec, možnosti a co to znamená nezaměstnávat OZP? JUDr. Nataša Randlová.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Důchodové pojištění JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
Pojistné na sociální zabezpečení (a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti)
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
OSVČ – zdravotní pojištění 2014
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Ohrožené skupiny na trhu práce
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Proč by měl dát zaměstnavatel šanci pracovat člověku po ukončení léčby aneb legislativou dané motivační nástroje Hana Potměšilová 23. října 2015, PRAHA.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Malé a střední podnikání
OSVČ – zdravotní pojištění 2017
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Právní úprava agenturního zaměstnávání - akreditace, současný stav
Legislativní novinky v problematice zaměstnávání osob se zdravotním postižením 7. dubna 2018.
Transkript prezentace:

Firma MASTR s.r.o. Provozovna Horní Kostelec 234, 549 41 Červený Kostelec, tel./ fax: 491 462 377, tel.: 491 463 473, mobil: 608 866 253, e-mail: mastr@mastr.cz www.mastr.cz pro pohyb používejte ENTER (nebo klikejte myší)

Od 1.6.2008 zahajujeme výrobu na jednom z nejnovějších CNC SOUSTRUHŮ OKUMA. Nabízíme nejnižší cenu na trhu, s možností uplatnění náhradního plnění dle zákona o zaměstnanosti č.438/2004sb

Parametry. CNC SOUSTRUH OKUMA MODEL LB3000EX-MWC500 (Max.točná délka 480 mm)s řídícím systémem OSP-P200L včetně CE-Mark   Vřeteno vrtání o průměru 80mm, JIS A2-6 V12 revolverová(EX) NC hlava, nový radiální typ pro L a M nástroje (není pro VDI) C-osa řízená, 360° s přesností polohování 0,001° Poháněné nástroje ve všech pozicích (12x) výkon 7,1/4 ,1kw( 25min./kontinuálně) Pracovní rozsah otáček poháněných nástrojů 45-6 000 ot./min. PROTIVŘETENÍK Vřeteno vrtání o průměru. 62mm, 140mm ukončení vřetene Kontrolovaná C osa , 360 stupňů, inkrement 0,001 6“hydraulické průchozí sklíčidlo B206 -01,hydraulický průchozí válec SS1243 a potahovací trubka Pojezd pomocného vřetene (W-osa CNC) W500, 595mm zdvih Pomocné protivřeteno- vyhazovač obrobků-pružinový typ 33mm

Vážení obchodní přátelé   Od 1. října 2004 vešel v platnost nový zákon o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb., který doznal podstatných změn v oblasti povinností zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Specifikaci chráněné dílny upravuje § 76 zákon č. 435/2004 o zaměstnanosti. Chráněná pracovní dílna je pracoviště zaměstnavatele, vymezené na základě dohody s úřadem práce a přizpůsobené pro zaměstnávání osob se zdravotním postižením, kde je v průměrném ročním přepočteném počtu zaměstnáno nejméně 60 % těchto zaměstnanců. Zákon o zaměstnanosti § 81 odst. 1 dále udává povinnost zaměstnávat občany se ZP ve výši povinného podílu zaměstnavateli s více než 25 zaměstnanci. Výše povinného podílu činí 4% zaměstnanců se ZPS na celkovém počtu zaměstnanců zaměstnavatele. Způsoby plnění povinného podílu jsou stanoveny v § 81 odst. 2. Jsou dány tři možnosti plnění, které jsou naprosto rovnocenné a zaměstnavatel si může zvolit kteroukoliv z nich, nebo je může vzájemně kombinovat: 1. přímým zaměstnáváním občanů se ZP ( § 81 odst. 2 písm. a) zákona o zaměstnanosti; 2. odebíráním výrobků (§ 81 odst. 2 písm. b) zákona o zaměstnanosti nebo zadáváním výrobních programů – tzv. náhradním plněním; 3. odvodem do státního rozpočtu ( § 81 odst. 2 písm. c) zákona o zaměstnanosti), a to ve výši 2,5 násobku průměrné mzdy v národním hospodářství, vyhlašované za 1. až 3. čtvrtletí kalendářního roku, ve kterém je plnění povinného podílu sledováno

  NÁHRADNÍ PLNĚNÍ: Podle zákona o zaměstnanosti je možno odebírat výrobky od zaměstnavatelů, kteří zaměstnávají více než 50% zaměstnanců se ZP a dále i od chráněných dílen provozovaných občanským sdružením, státem registrovanou církví, náboženskou společností, církevní právnickou osobou nebo obecně prospěšnou společností, ve které pracuje alespoň 60% občanů se ZP. Pro potřebu kontaktu s naší chráněnou dílnou při odebírání služeb či výrobků, se pro účel PLNĚNÍ POVINNÉHO PODÍLU určí počet zaměstnanců se zdravotním postižením, které si zaměstnavatel může započítat do plnění povinného podílu tak, že z celkového objemu plateb, uskutečněných za výrobky, služby nebo zakázky, které zaměstnavatel odebral od jednotlivých právnických nebo fyzických osob uvedených v § 81 odst. 2 písm. b) zákona (dále jen „dodavatel“) ve sledovaném kalendářním roce, se odečte daň z přidané hodnoty a výsledná částka se vydělí sedminásobkem průměrné měsíční mzdy v národním hospodářství za první až třetí čtvrtletí sledovaného kalendářního roku, vyhlášené Ministerstvem práce a sociálních věcí. Odvod do státního rozpočtu (§ 81 odst. 2 písm. c) - je-li výše průměrné mzdy v národním hospodářství za 1. – 3. čtvrtletí roku 2007 vyhlášena českým statistickým úřadem 21 119,- Kč je odvod do státního rozpočtu následující (viz. tabulka):   

Odvod do státního rozpočtu činí v Kč povinný podíl dle § 81 odst. 2 písm. c odvod do státního rozpočtu za nezaměstnání občana se ZP za rok 2007 činí: 2,5 x 21 119,- x počet ZP zaměstnanců za 10 nezaměstnaných osob se ZP 30 nezaměstnaných 50 nezaměstnaných Odvod do státního rozpočtu činí v Kč 527 975,- Kč 1 583 925,- Kč 2 639 875,- Kč

Jestliže nechcete odvádět do státního rozpočtu výše uvedené peníze, máte možnost dle zákona o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb. , § 81 odst. 2 písm. b) odebrat výrobky,nebo služby z chráněné dílny ve výši 7-mi násobku průměrné mzdy za jednoho občana se ZP,kterého máte povinnost zaměstnat. Jednoduchým výpočtem zjistíte,že výrobky z naší CHPD mající cenu 10,-Kč ve skutečnosti zaplatíte cenu jen 7,50 Kč.   Výpočet: 21 119 x 7 = 147 833 = 100% » 75 % = 110 875 » 36 958 Kč Úspora v Kč za jednoho zaměstnance, za kterého odeberete výrobky od naší CHPD – to už stojí za úvahu. Další důležitá změna se týká úpravy daňového zákona, při kterém v současné době je možné plnění povinného podílu (odvod do státního rozpočtu § 81 odst. 2 písm. c) zařadit jako odečitatelnou položku do daňového přiznání. V připravované novele už nebude možno přímý odvod do státního rozpočtu použít jako nákladová položka, ale bude klasifikováno jako smluvní pokuta, která bude placena ze zisku podniku.