Daňová teorie a politika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti a limity kontroly obcí
Advertisements

Obecná část rozpočtového práva III
Rozpočtové hospodaření obcí
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. dubna 2013.
ÚČETNÍ SYSTÉM PODNIKU.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01A32 AutorIng. Helena Svršková Období vytvořeníProsinec.
ANALÝZA STRUKTURY HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_FINANČNÍ.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Rozpočtové právo II 7. května 2014 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Rozpočty územních samosprávných celků
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Kontrola veřejné správy I.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Nejvyšší kontrolní úřad
Rozpočtový proces státního rozpočtu
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Rozpočtový proces a jeho kontrola
Zák. č. 250/2000 Sb..  Tento zákon je rozdělen do 5ti částí  Upravuje tvorbu, postavení, obsah a funkce rozpočtů územních samosprávných celků, jimiž.
Ekonomické aspekty veřejné správy
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Kontrola veřejné správy - Nejvyšším kontrolním úřadem - orgány státního zastupitelství - soudy (přehled) Olga Pouperová.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Obecná část finančního práva II 16. března 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 36.
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jan Mareš Závěrečný účet města za rok 2013.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Příjmy rozpočtů územní samosprávy v ČR Příjmy jsou: Daňové příjmy Daňové příjmy Nedaňové příjmy Nedaňové příjmy Kapitálové.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Finanční právo Nováčková Dominika, Kateřina C3A. Finanční právo souhrn právních norem, obsahem jsou finanční vztahy, to znamená vztahy získávání, shromažďování,
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
Nástroje finančního řízení - rozpočet obce PRSUR,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Finanční právo.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Obecná část rozpočtového práva III 21. března 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 24.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Obsah veřejných rozpočtů I 4. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 37.
Vodohospodářské aktuality
Porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací JMK
Obecná část rozpočtového práva II
Soustava veřejných rozpočtů
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
Příjmy a výdaje SR.
Obecná část finančního práva II
Rozpočtový proces 10. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Obsah veřejných rozpočtů III
VLIV ZÁKONA O ROZPOČTOVÉ ODPOVĚDNOSTI NA ZADLUŽOVÁNÍ OBCÍ
Alois Rašín první ministr financí ČSR ( )
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Vnější systémová charakteristika finančního práva
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 30. října 2017
Finanční účetnictví RADNICE
Ekonomické aspekty veřejné správy
Rozpočtový proces 16. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Obecná část rozpočtového práva III
Rozpočtové právo 30. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Obecná část rozpočtového práva III
Obsah veřejných rozpočtů III
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Daňová teorie a politika Rozpočtové určení daní

Ministerstvo financí České republiky Ústřední orgán státní správy pro státní rozpočet, státní závěrečný účet, státní pokladnu ČR, daně, poplatky a clo, finanční hospodaření, finanční kontrolu, účetnictví, audit a daňové poradenství,věci devizové včetně pohledávek a závazků státu vůči zahraničí, ochranu zahraničních investic, pro hospodaření s majetkem státu, pro privatizaci majetku státu, pro věci pojišťoven…

Finanční ředitelství Řízení finančních úřadů, výkon správy daní v rozsahu stanoveném zákonem, provádění cenové kontroly podle zvláštního předpisu, rozhodování o pravosti a výši pohledávek na daních a odvodech… Rozpočtové organizace

Finanční úřady Vykonávají správu daní, odvodů a záloh na tyto příjmy, provádějí řízení o přestupcích podle zvláštního předpisu, ukládají účetním jednotkám pokuty podle zvláštního předpisu…

Státní rozpočet České republiky Centralizovaný peněžní fond Nejvýznamnější veřejný rozpočet – soustřeďuje největší část veřejných příjmů

Rozpočtový proces sestavování státního rozpočtu ČR Začíná na jaře předchozího roku Ministerstvo financí předkládá vládě základní rámec státního rozpočtu, vláda koncepci projedná diskuse Ministerstva financí s jednotlivými resorty o jednotlivých kapitolách rozpočtu Ministerstvo financí připravuje návrh příjmů státního rozpočtu Vláda hlasuje o schválení rozpočtu a odesílá návrh Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR (nejpozději do konce září)

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR projednává návrh státního rozpočtu na veřejné schůzi Senát přímo do projednávání nezasahuje Klíčové místo v projednávání – Rozpočtový výbor Poslanecké sněmovny Schvalování rozpočtu probíhá v tzv. třech čteních (v prvním se schvaluje rámec rozpočtu, v druhém lze podávat návrhy na změny ve struktuře příjmů a výdajů, tyto změny jsou pak předmětem hlasování ve třetím čtení) O přijetí návrhu po třetím čtení rozhoduje prostá většina hlasů přítomných poslanců

Zákon o státním rozpočtu ČR Nabývá účinnosti vyhlášením ve Sbírce zákonů Prezident republiky má právo přijatý zákon vrátit do 15 dnů od jeho postoupení Parlamentem, v takovém případě by musela sněmovna hlasovat ještě jednou. Pozměňovací návrhy už nejsou přípustné, rozhoduje většina všech zvolených poslanců.

Rozpočtové provizorium Dočasný systém hospodaření s rozpočtovými prostředky v případě, že do začátku rozpočtového roku, tj. do 1. ledna kalendářního roku, není schválen zákon o státním rozpočtu ČR Poslaneckou sněmovnou. Hospodaří se podle státního rozpočtu schváleného pro předchozí rozpočtový rok. Výdaje se uvolňují do výše 1/12 celkové roční částky v každém měsíci období rozpočtového provizoria, v případě mandatorních výdajů podle zákona. Rozpočtové výdaje a příjmy uskutečněné v době rozpočtového provizoria se zúčtují na schválený státní rozpočet po jeho vyhlášení. Nežádoucí nouzové řešení, které „destabilizuje“ plynulost finančních toků v průběhu celého rozpočtového roku.

Příjmy a výdaje státního rozpočtu Člení se na kapitoly státního rozpočtu, přesně stanoveny zákonem Vychází ze střednědobého výhledu Ukazatele výdajů na programy nebo projekty spolufinancované z rozpočtu EU jsou pro vypracování návrhu zákona o státním rozpočtu závazné

Státní rozpočet Vláda předkládá Poslanecké sněmovně zprávy o plnění státního rozpočtu Za realizaci státního rozpočtu odpovídá Ministerstvo financí ČR Pokladní plnění zabezpečuje Česká národní banka Všechny příjmy a výdaje státního rozpočtu se realizují na běžném účtu clearingového centra ČNB – v tzv. Státní pokladně – technicky obsluhuje státní rozpočet, v její kompetenci je zejména řízení likvidity a dluhové služby

Kontrola plnění státního rozpočtu Průběžná - Ministerstvo financí ČR - Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR - územní finanční orgány Následná - Nejvyšší kontrolní úřad ČR

Rozpočtové určení daní Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti Daň z příjmů fyzických osob vybíraná srážkou Daň z podnikání fyzických osob Daň z příjmů právnických osob bez daně placené obcemi a kraji Daň z příjmů právnických osob placená obcemi nebo kraji Daň z přidané hodnoty

Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti Celostátní výnos 1,5 % podle počtu zaměstnanců 21,4 % podle přepočteného počtu obyvatel 8,92 % kraje každý kraj stanoveným % 68,18 % státní rozpočet obce

Daň z příjmů fyzických osob vybíraná srážkou Celostátní výnos 21,4 % obce podle přepočteného počtu obyvatel 8,92 % kraje každý kraj stanoveným % 69,68 % státní rozpočet

Daň z podnikání fyzických osob Celostátní výnos 30 % obce podle bydliště podnikatele 10 % státní rozpočet 60 % celostátní výnos 21,4 % obce podle přepočteného počtu obyvatel 8,92 % kraje každý kraj stanoveným % 69,68 % státní rozpočet

Daň z příjmů právnických osob bez daně placené obcemi a kraji Celostátní výnos 21,4 % obce podle přepočteného počtu obyvatel 8,92 % kraje každý kraj stanoveným % 69,68 % státní rozpočet

Daň z příjmů právnických osob placená obcemi nebo kraji 100 % obce daně placené obcemi 100 % kraje daně placené kraji

Daň z přidané hodnoty Daň z přidané hodnoty Celostátní výnos 21,4 % obce podle přepočteného počtu obyvatel 8,92 % kraje každý kraj stanoveným % 69,68 % státní rozpočet

Literatura Základní: - LAJTKEPOVÁ, E.: Veřejné finance. Brno : VUT, 2005. ISBN 80-214-2870-8. str. 73 – 86.