Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ŠANCE.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný operační program (IOP)
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
1 Využívání fondů EU v letech 2007 – 2013 Strategie a programy ČR INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Jana Římská Odbor řízení operačních programů Ministerstvo.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Operační program lidské zdroje a zaměstnanost 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Integrovaný operační program
Regionální politika EU v období
Prioritní oblast 4: Národní podpora cestovního ruchu
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Reforma psychiatrické péče
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM

Integrovaný operační program (IOP) Úvod IOP  Operačním program realizovaný pro cíle Konvergence a Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost  Charakterizován jako tématický OP s ucelenými oblastmi zastřešených horizontálními prioritami  Koncipován jako program komplexních intervencí národního rozměru pro řešení společných problémů na území České republiky  Navazuje na principy Lisabonské strategie  Zpracován na základě principu partnerství  Opřen o nařízení o ERDF a obsažen v NSRR  Řídícím orgánem IOP je Ministerstvo pro místní rozvoj  Schválen vládou dne usnesením č. 197

Integrovaný operační program (IOP) Globální cíl IOP Modernizace a zefektivnění činnosti a procesů v oblasti Modernizace a zefektivnění činnosti a procesů v oblasti - veřejné správy - veřejné správy - veřejných služeb - veřejných služeb - územního rozvoje - územního rozvoje jako předpokladu pro vytvoření moderní občanské společnosti a zvýšení konkurenceschopnosti regionů a ČR jako celku.

Integrovaný operační program (IOP) Struktura IOP Na základě identifikace potřeb je globální cíl rozložen do následujících specifických cílů: Zvýšení efektivity a zkvalitnění procesů a zlepšení dostupnosti služeb veřejné správy na národní a regionální úrovni Zvýšení efektivity a zkvalitnění procesů a zlepšení dostupnosti služeb veřejné správy na národní a regionální úrovni Modernizace a systémová přeměna vybraných veřejných služeb Modernizace a systémová přeměna vybraných veřejných služeb Zvýšit využití potenciálu území prostřednictvím národních, systémových intervencí v oblasti CR, kultury, bydlení a rozvoje systémů územních politik. Zvýšit využití potenciálu území prostřednictvím národních, systémových intervencí v oblasti CR, kultury, bydlení a rozvoje systémů územních politik.

Integrovaný operační program (IOP) Struktura IOP Prioritní osa P 1 Modernizace veřejné správy P 2 Zavádění ICT v územní veřejné správě P 3 Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb P 4 Národní podpora rozvoje CR P 5 Národní podpora územního rozvoje P 4 Technická asistence Celkem

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 1 – Smart administration rioritní osa přispívá ke Prioritní osa přispívá ke - zvýšení efektivnosti výkonu a optimalizaci procesů uvnitř ústřední státní správy - zvýšení efektivnosti výkonu a optimalizaci procesů uvnitř ústřední státní správy - zvýšení kvality veřejných služeb poskytovaných veřejnou správou - zvýšení kvality veřejných služeb poskytovaných veřejnou správou - naplňování strategie Efektivní veřejná správaa přátelské veřejné služby - naplňování strategie Efektivní veřejná správaa přátelské veřejné služby Cílem je vytvoření efektivní správní administrativy prostřednictvím rozvoje informační společnosti.

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 1 – Smart administration 1.1 a+b Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě rozvoj elektronické veřejné správy – eGovernment, eTax, eCulture, eHealth aj. tvorba centrálních registrů (živnostenské, finanční, katastrální úřady, zdravotní pojištovny, správy soc. zabezpečení) tvorba a sdílení dat ve veřejné správě Příjemci: organizační složky státu a jejich zřizované organizace, vč. finančních a katastrálních úřadů, ap.

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 2 – Zavádění ICT v územní veřejné správě 2.1 – Zavádění ICT v územní veřejné správě rozvoj a obnova informační infrastruktury v územní VS aplikace ICT standardů ve veřejné správě vybudování sítě kontaktních míst veřejné správy Příjemci: kraje, obce a jejich zřizované organizace, svazky obcí

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 3 – Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb Priorita se zaměřuje na zajištění a podporu kvality a dostupnosti veřejných služeb v oblasti - sociální péče - zdravotnictví - zaměstnanosti - bezpečnosti, prevence a řešení rizik. Podstatné z regionálního hlediska je, že se jedná o služby, které je nutno zajišťovat plošně v celém území ČR. Prioritní osa obsahuje 4 oblasti intervence.

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 3 – Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb 3.1 – Služby v oblasti sociální integrace investiční podpora transformace pobytových zařízení soc. služeb budování institucí zajišťující návrat sociálně ohrožených osob na trh práce – Romská komunita podpora sociální ekonomiky Příjemci: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace, kraje a jimi zřizované organizace, obce a jimi zřizované organizace, NNO, podnikatelé v sociální ekonomice

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 3 – Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb 3.2 – Služby v oblasti veřejného zdraví modernizace přístrojového vybavení národní preventivní programy chování řízení systému zdravotní péče, aj. Příjemci: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace, organizace zřizované kraji a obcemi, NNO s celonárodní působností, fyzické a právnické osoby poskytující veřejnou službu v oblasti zdravotní péče podle zákona č.20/1966 Sb., nebo zákona č. 258/2000 Sb.

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 3 – Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb 3.3 – Služby v oblasti zaměstnanosti adaptace a modernizace systému služeb zaměstnanosti tvorbou a podporou  regionálních školících středisek,  center trhů práce  výcvikových a rekvalifikačních institucí Příjemci: organizační složky státu v oblasti služeb zaměstnanosti (MPSV, Úřady práce), kraje a jimi zřizované organizace

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 3 – Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb 3.4 – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Modernizace systému krizového řízení - projekt Integrovaného záchranného systému (Hradec Králové) + operačních středisek v krajích Vybudování Národní logistické základny pro krizovou připravenost podpora investic pro policejní služebny a policejní operační střediska Příjemci: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace, kraje a jimi zřizované organizace

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 4 – Národní podpora rozvoje cestovního ruchu 4.1 a+b Národní podpora rozvoje cestovního ruchu organizace, řízení a podpora marketingu cestovního ruchu na národní úrovni  podpora prezentace ČR, kulturního a přírodního bohatství  zavádění národního informačního a rezervačního systému  zavedení národních a mezinárodních standardů Příjemci: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace, NNO a zájmová sdružení právnických osob s celorepublikovou působností v cestovním ruchu

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 5 – Národní podpora územního rozvoje Priorita je zaměřena na zlepšení efektivity řízení a koordinace sektorů - kultury - bydlení - tvorby územních plánů

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 5 – Národní podpora územního rozvoje 5.1 – Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví Realizace vzorových projektů obnovy a využití nejvýznamnějších součástí nemovitého památkového fondu ČR Budování národních center pro identifikaci, dokumentaci, uchování a prezentaci kulturního dědictví Ekonomizace kulturního dědictví formou zefektivnění poskytovaných a vzniku nových služeb Příjemci: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace, obce a jimi zřizované organizace, svazky obcí, NNO a zájmová sdružení právnických osob

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 5 – Národní podpora územního rozvoje 5.2 – Zlepšení prostředí v problémových sídlištích revitalizace veřejných prostranství regenerace bytových domů pilotní projekty zaměřené na řešení romských komunit Příjemci: vlastníci domů, obce

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 5 – Národní podpora územního rozvoje 5.3 Modernizace a rozvoj systémů tvorby územních politik tvorba a aktualizace územních plánů a územních analytických podkladů na krajské úrovni a v úrovni obcí s rozšířenou působností Podpora tvorb a aktualizace územních plánů obcí s ohledem na udržitelný rozvoj Příjemci: kraje, obce

Integrovaný operační program (IOP) Závěr. Celkové finanční zdroje € € - Zprostředkující subjekty: Dne 28. února 2007 schválen vládou ČR. Celkové finanční zdroje € - příspěvek Evropského společenství € - národní zdroje Zprostředkující subjekty: Centrum pro regionální rozvoj, Ministerstvo vnitra, Ministerstvo zdravotnictví, Ministerstvo práce a sociálních věcí a Ministerstvo kultury

Integrovaný operační program (IOP) Děkuji za pozornost. Ing. Marcela Ondráčková více informací na