V žilách zpěvačky, která se narodila 2.12.1978 ve Victorii v kanadské provincii Britská Kolumbie, koluje temperamentní portugalská krev. Její rodiče Maria.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Johnny Cash.
Advertisements

Dovolte mi představit objev hudebního světa počátku 21.století …
Jana Fiedlerová Můj život od 1. roku Něco o mě Narodila jsem se 15. března 1993 v Kutné Hoře A také v tomto městě stále žiji a ještě dlouho žít budu.
JÁ A MOJE ŽENA.
Jak jsme točili na „KOMPOST“ Pozn: KOMPOST = COMP-OST, multimediální soutěž.
Slovosled Unscramble the following sentences. Vzor: nebudu bez ničemu rozumnět slovníku Bez slovníku ničemu nebudu rozumnět. *Taken from Lesson 12, pg.
Něco o nich První zakladatelé této nu-metalové skupiny jsou Michael Kenji Shinoda a Bradford Philip Delson. Bydleli poměrně blízko sebe v Agoura Hills,
V ÍTEJTE NA BONUSOVÉ HODINĚ !!! Co budeme dělat? Budeme se učit.
Jmenuji se Michaela Petrová
Moje vlast, moje bydliště Pověst o Libuši VY_32_INOVACE_15 Sada 9
Robert Pattinson. Osobní údaje: Jméno: Robert Thomas Pattinson Přezdívka: Rob Datum narození: 13.květen 1986 (23let) Místo narození: Londýn, Spojené království.
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Unikátní metalová skupina
Linkin Park.
Nyní má kapela čtyři členy.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
John Terry Celé jméno:John George Terry Přezdívka: JT Datum narození:7. prosince 1980 Místo narození:Barking, Londýn, Anglie Výška:187 cm Váha:90 kg Pozice:Obránce.
VYPRACOVAL: Filip Olejník
Lil Romeo Lil' Romeo se narodil 19. srpna 1989 v New Orleans (Louisiana). Pravým jménem Percy Romeo Miller III a jeho matka je Sonja Miller a otec Percy.
Rodné jméno: Beyoncé Giselle Knowles
Nebezpečí na internetu Nikola Zámečníková
FIMFÁRUM.
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.

Narozen: Houston, Texas, USA. Původ a počátky  Pochází z rodiny zubaře a burzovní makléřky => od malička styk s byznysem  S byznysem začal.
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Handicapované osobnosti
Jediným učitelem hodným toho jména je ten, který vzbuzuje ducha svobodného přemýšlení a vyvinuje cit osobní zodpovědnosti.
Spice girls Nicolé Adamová.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Nejlepší historka z rybolovu všech dob!. Mnohé rybářské historky jsou tak trochu těžko uvěřitelné, ale tenhle člověk má fotky jako důkaz... Slyšel jsem.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Chtěl/a bych být jako… Jsme skupina kamarádů a každý z nás má přání být někým. Teď vám řekneme kým…
Chtěla bych být jako… Zdenka Suchánková. Jako Tereza Kerndlová protože: Je hezká Umí zpívat.
Martin Dresler.  Hlavní město : Ottawa  Rozloha : km²  Státní zřízení : federativní konstituční monarchie  Počet obyvatel : 
Obsah O Simple Plan Členové Ukázka. Obsah O Simple Plan Členové Ukázka.
Základní informace  Je to australská pop punková a pop rocková skupina  Pochází ze Sydney  Aktivní jsou od roku 2011  Členové: Luke Hemmings, Michael.
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
EGO Michal Straka.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Avril Lavigne JEDNA BLONDÝNA... JEDNA ZPĚVAČKA....
Emil František Burian
Karel Čapek.
MADONNA GPJP Klára Šturmová 2.C.
FLORIDA JEHO ZAČÁTKY  Narodil se ve městě Carol City, státu Florida, okolo roků 1979 a 1980, přesné datum je nejasné, ale vychází se z 16 prosince.
Vytvořila: Anna Veselá
Jak na bezpečný internet?
Martin Malý Prima.
Pitbull.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
MLÁDÍ Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem a po ukončení školní docházky se v Praze neúspěšně pokoušel o studium výtvarného.
Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám.
Chris Brown. Celým jménem Christopher Maurice Brown Věk: 23 Narození: , Tappahannock Znamení: býk Výška: 183 cm.
 Narodil se roku 1815 v Castelnuovo d'Asti (dnes Castelnuovo Don Bosco) v Itálii  Zemřel roku 1888 v Turíně  Byl italský katolický kněz, světec, vychovatel,
Zpracovala: Mgr. Iva Novotná Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Projekt 5.A Aj – Hv - Vv.
P!nk.
Justin Bieber.
LINKIN PARK SLIPKNOT STRÁNKY O LINKIN PARK STRÁNKY O SLIPKNOT VIDEO:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/17
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Katy Perry.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

V žilách zpěvačky, která se narodila ve Victorii v kanadské provincii Britská Kolumbie, koluje temperamentní portugalská krev. Její rodiče Maria Manuela a António José Furtadovi se do Kanady přistěhovali na počátku 80. let minulého století z Azorských ostrovů. Nelly, která má ještě sestru Lisu Anne a bratra Michaela Anthonyho, tak mluví nejen anglicky, ale i portugalsky. A taky hindsky! Poprvé si Nelly, kterou rodiče pojmenovali po sovětské gymnastce Nellie Kim (49), jejíž celé jméno zní Nelly Kim Furtado, před lidmi zazpívala ve čtyřech letech. Duet v kostele zpívala se svou matkou. V devíti se začala učit na ukulele a trombon, za dva roky si přibrala ještě kytaru a klávesy a ve třinácti začala psát svoje první písničky. Hudební začátky si Nelly odbyla v rapperských a dýdžejských uskupeních. V Torontu potkala Tallise Newkirka, člena kapely Crazy Cheese. V roce 1997, rok poté, co dokončila střední školu, s ním založila triphopovou skupinu Nelstar. Pak ale zjistila, že tenhle hudební styl jí nedává moc příležitostí k předvedení hlasových možností, a tak z kapely odešla.

Řekli byste do 155 cm vysoké Nelly, že je už máma? V září 2003 se jí narodila dcera Nevis, kterou má s DJ Jasperem Gahuniou. S ním se Nelly nejdřív několik let jen přátelila, pak se dali dohromady, ale nakonec se v roce 2005 po čtyřech letech rozešli. Slávu mladé zpěvačce přineslo už debutové album Whoa, Nelly!, které vyšlo v roce Z něj pochází i její první celosvětový hit I'm Like A Bird, který si hned oblíbily miliony lidí po celém světě. Tohle album Nelly vyneslo dokonce hned čtyři nominace na cenu Grammy. V roce 2003 přišlo na svět album Folklore, ve kterém Nelly hodně využila imigrantských zkušeností svých rodičů. Píseň Forca se stala dokonce hymnou evropského fotbalového šampionátu, který se konal v roce 2004 v Portugalsku. Tam ji také Nelly před finále osobně zazpívala. Není tomu tak dlouho, co Nelly dostala nabídku nafotit snímky do pánského časopisu Playboy. S díky ale odmítla, i když by si na své konto mohla připsat Hned půl milionu dolarů! „Nemyslím, že bych jako zpěvačka pop-music musela nutně fotit takové fotky. Ráda si něco nechám pro sebe,“ prohlásila.

Na megaúspěch si ale Nelly musela ještě nějaký čas počkat. Na svém třetím albu Loose, které vyšlo loni, spolupracovala se známým hudebním mágem a rapperem Timbalandem (36). A dobře udělala. Muž, který stojí i za úspěchem zpěváka Justina Timberlaka (26), se vyplatil i jí. V těchto dnech můžete často slyšet například jejich společnou píseň Give It To Me. V showbyznysu vítězí pořádně ostré lokty. A o tom mezinárodním to platí dvojnásob. Nelly se o tom přesvědčila ve chvíli, kdy ji zpěvačka Fergie (32) z kapely Black Eyed Peas osočila, že nosí paruku. Měla to být odveta za to, že si ji Nelly vzala trochu na paškál v písni Promiscuous, kde narážela na její „přátelskou“ povahu. Energická Nelly, která jako teenagerka byla silnou kuřačkou, miluje plážový volejbal a fandí hlavně zdravé stravě. Nedá dopustit na sójové výrobky, ale čas od času si ráda dá i poctivý sendvič...

Hana Filipová Beata Jadrná Markéta Odvářková Jana Ondráčková