PŘEDSTAVENÍ OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST Úřad vlády 31. 3. 2011 Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Evropský sociální fond v ČR
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Mariánské náměstí Magistrát hlavního města Prahy Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MAGISTRÁT HL. M. PRAHY, MARIÁNSKÉ NÁM. 2, PRAHA 1 7. PROSINCE 2015 EVROPSKÝ.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Evropský sociální fond
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

PŘEDSTAVENÍ OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST Úřad vlády Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj

| 2 PRAHA A EU  Praha díky výši HDP čerpá prostředky z fondů EU narozdíl od zbytku ČR v Cíli 2: Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost.  2 operační programy Operační program Praha - Adaptabilita (OPPA) Operační program Praha - Konkurenceschopnost (OPPK)  Financování: Evropský sociální fondOPPA Evropský fond pro regionální rozvojOPPK

| 3 Operační program Praha – Konkurenceschopnost Jednotný programový dokument pro Cíl 3 Operační program Praha - Adaptabilita Jednotný programový dokument pro Cíl PRAHA V RÁMCI PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ

| 4 ROZDĚLENÍ ALOKACE MEZI ESF A EFRR Celkem 403,8 mil. EUR (cca 10,2 mld. Kč)

| 5 GLOBÁLNÍ A SPECIFICKÉ CÍLE OPPA Specifický cíl 1 Zvýšení profesní mobility a adaptability pracovníků a zaměstnavatelů směřující ke zvýšení kvality a produktivity práce Prioritní osa 1 Podpora rozvoje znalostní ekonomiky Globální cíl Zvýšení konkurenceschopnosti Prahy posílením adaptability a výkonnosti lidských zdrojů a zlepšením přístupu k zaměstnání pro všechny Specifický cíl 3 Zvýšení kvality vzdělávání a odborné přípravy lidí, které odpovídají požadavkům trhu práce Specifický cíl 2 Zlepšení dostupnosti zaměstnání pro znevýhodněné osoby a zvýšení jejich účasti na trhu práce Prioritní osa 3 Modernizace počá- tečního vzdělávání Prioritní osa 2 Podpora vstupu na trh práce Globální cíl Zvýšení konkurenceschopnosti Prahy posílením adaptability a výkonnosti lidských zdrojů a zlepšením přístupu k zaměstnání pro všechny Specifický cíl 3 Zvýšení kvality vzdělávání a odborné přípravy lidí, které odpovídají požadavkům trhu práce Specifický cíl 2 Zlepšení dostupnosti zaměstnání pro znevýhodněné osoby a zvýšení jejich účasti na trhu práce Prioritní osa 3 Modernizace počá- tečního vzdělávání Prioritní osa 2 Podpora vstupu na trh práce

| 6 ROZPOČET OPPA Prioritní osa Celkové zdroje (mil. Kč) Schválené projekty 1.,2.,3. výzva Zbývá vyčerpat 4.,5. výzva % Podpora rozvoje znalostní ekonomiky 1229,2951,5277,622,6 Podpora vstupu na trh práce 938,9691,6247,426,3 Modernizace počátečního vzdělávání 938,9704,2234,725 Technická pomoc111,1123,700 Celkem ,1747,123,2 Hodnoty platí pro kurz: 25,24 Kč/EURO

| 7 PO 1: PODPORA ROZVOJE ZNALOSTNÍ EKONOMIKY  Podporované aktivity –Rozvoj a realizace dalšího vzdělávání –Rozvoj lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji –Podpora a poradenství rozvíjející podnikatelské prostředí  Uznatelné cílové skupiny –Zaměstnanci –Zájemci o podnikání –Zaměstnavatelé –OSVČ  Oprávnění žadatelé –Podnikatelské subjekty –Veřejné instituce –Nestátní neziskové organizace –Profesní a zájmová sdružení –Školy

| 8 PO 2: PODPORA VSTUPU NA TRH PRÁCE  Podporované aktivity –Začleňování znevýhodněných osob –Rozvoj organizací podporujících začleňování znevýhodněných osob –Podpora souladu pracovního a soukromého života –Rozvoj kapacit malých NNO  Uznatelné cílové skupiny –Znevýhodněné osoby –Pracovníci organizací sociálních služeb –Zaměstnavatelé  Oprávnění žadatelé –Nestátní neziskové organizace –Veřejné instituce –Podnikatelské subjekty

| 9 PO 3: MODERNIZACE POČÁTEČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ  Podporované aktivity –Zkvalitnění vzdělávání na SŠ a VOŠ –Rozvoj a zkvalitnění studijních programů na VŠ –Další vzdělávání pedagogických a akademických pracovníků –Podpora žáků a studentů se specifickými vzdělávacími potřebami, včetně podpory nadaných žáků  Uznatelné cílové skupiny –Žáci a studenti –Pedagogičtí a akademičtí pracovníci –Osoby, které předčasně opustily vzdělávací systém  Oprávnění žadatelé –Školy –Veřejné instituce –Nestátní neziskové organizace

| 10 ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ  Výzvy vyhlašovány 1x za 16 měsíců  Příjemci dle výzvy  Velikost projektu dle výzvy: min. 1 mil. Kč, max. 15 mil. Kč  Délka realizace: max. 30 měsíců  Žádost se vyplňuje do webového formuláře Benefit7 na  Odevzdání projektové žádosti jen osobně  Předložení žádosti 1x v listinné podobě podepsané statutárními zástupci žadatele a všech partnerů

| 11 DALŠÍ VÝZVY Pořadí výzvyZapojené prioritní osyVyhlášení výzvy Předpokládané schválení podpory pro vybrané projekty 4. Výzva PO 1, PO 2, PO mil. 110mil. 110 mil. 4. května 2011prosinec výzvaPO 1, PO 2, PO 3září – listopad 2012únor 2013 Aktuality na Možnost zasílání aktualit pro zaregistrované

| 12 GLOBÁLNÍ A SPECIFICKÉ CÍLE OPPK Globální cíl Zvýšení konkurenceschopnosti Prahy jako dynamické metropole členské země EU prostřednictvím odstranění rozvojových bariér a slabin regionu, zkvalitněním městského prostředí, zlepšením dostupnosti dopravních a telekomunikačních služeb a rozvinutím inovačního potenciálu města. Specifické cíle Zlepšení dostupnosti dopravních a telekomunikačních služeb Specifické cíle Zkvalitnění životního prostředí Prioritní osa 1 Dopravní dostupnost a rozvoj ICT Prioritní osa 2 Životní prostředí Specifické cíle Zvýšení konkurence- schopnosti Prahy rozvojem a efektivním využitím jejího inovačního potenciálu Prioritní osa 3 Inovace a podnikání

| 13 ROZPOČET OPPK Prioritní osa Celkové zdroje (mil. Kč) Schválené projekty Zbývá vyčerpat % Dopravní dostupnost a rozvoj ICT Životní prostředí Inovace a podnikání Technická pomoc Celkem Hodnoty platí pro kurz: 25,24 Kč/EURO

| 14 ZAMĚŘENÍ OPPK PRIORITNÍ OSY SE ČLENÍ NA OBLASTI PODPORY  OP 1.1 – Podpora ekologicky příznivé povrchové dopravy  OP 1.2 – Rozvoj a dostupnost ICT služeb  OP 2.1 – Revitalizace a ochrana území  OP 2.2 – Úsporné a udržitelné využití energií a přírodních zdrojů  OP 3.1 – Rozvoj inovačního prostředí a partnerství mezi základnou výzkumu a vývoje a praxí  OP 3.2 – Podpora příznivého podnikatelského prostředí  OP 3.3 – Rozvoj malých a středních podniků

| 15 OP 1.1 – PODPORA EKOLOGICKY PŘÍZNIVÉ POVRCHOVÉ DOPRAVY PODPOROVANÉ AKTIVITY  Výstavba tramvajových tratí  Budování bezbariérových přístupů (stanice metra)  Park and Ride, Bike and Ride, Kiss and Ride  Výstavba nových cyklostezek OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ  HMP  Dopravní podnik HMP, a. s.  Vlastníci železniční infrastruktury, stanic a zastávek (Správa železniční dopravní cesty, státní organizace apod.) FINANČNÍ ALOKACE  92,5 mil EU (cca 2,6 mld. Kč)

| 16 OP 1.2 – ROZVOJ A DOSTUPNOST ICT SLUŽEB PODPOROVANÉ AKTIVITY  Rozvoj telekomunikačních sítí (zejména projekty zaměřené na místní sítě, včetně zřizování veřejných internetových terminálů)  Rozvoj e-služeb městské správy (e-government), jejich dostupnosti i využití  Projekty zaměřené na stimulaci využívání internetových služeb OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ  HMP  MČ  Nestátní neziskové organizace FINANČNÍ ALOKACE  10,3 mil EUR (cca 288,4 mil. Kč)

| 17 OP 2.1 – REVITALIZACE A OCHRANA ÚZEMÍ PODPOROVANÉ AKTIVITY  Revitalizace ploch s ekologickou zátěží (brownfields)  Regenerace veřejných prostranství v obytných územích (sportovní a víceúčelové plochy, volnočasové areály apod.)  Revitalizace poškozených a nevhodně využívaných zelených ploch (parky aj.), revitalizace nevhodně využívaných ploch omezujících budoucí rozvoj území, obnova historicky cenných objektů a areálů  Revitalizace vodních toků a vodních nádrží včetně doprovodné zeleně  Budování protipovodňových opatření  Výstavba protihlukových zdí a protihlukových pásů zeleně OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ  HMP, MČ, Organizace zřizované HMP a MČ  Nestátní neziskové organizace FINANČNÍ ALOKACE  60 mil EUR (cca 1,68 mld. Kč)

| 18 OP 2.2 – ÚSPORNÉ A UDRŽITELNÉ VYUŽITÍ ENERGIÍ A PŘÍR. ZDROJŮ PODPOROVANÉ AKTIVITY  Realizace energetických úspor a možnosti využití obnovitelných zdrojů energie (narazení spalování tuhých paliv obnovitelnými zdroji, nelze financovat pouhé zateplení objektů, to pouze jako doplněk – třeba doložit energetický audit)  Snížení energetické a materiálové náročnosti provozu města (Jedná se o budovy poskytující veřejné služby) OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ  HMP, MČ, organizace zřizované HMP a MČ HMP  Nestání neziskové organizace FINANČNÍ ALOKACE  9,1 mil EUR (cca 255 mil. Kč)

| 19 OP 3.1 – ROZVOJ INOV. PROSTŘEDÍ A PARTNERSTVÍ MEZI VV A PRAXÍ PODPOROVANÉ AKTIVITY  Podpora vzniku nových a rozvoje stávajících inovačních jednotek s přímou účastí organizací výzkumu a vývoje (technologické a vědecké parky, podnikatelské inkubátory, inovační centra a poradenská střediska zaměřená na informace z oblasti výzkumu a vývoje)  Vytváření sítí organizací vědy a výzkumu, podnikatelských firem a dalších subjektů (neziskový a veřejný sektor); společné projekty realizované v těchto sítích  Rozvoj informačních a poradenských center pro inovace a transfer technologií OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ  Organizace výzkumu a vývoje (vysoké školy, Akademie věd ČR, výzkumné ústavy apod.),NNO  Podnikatelské subjekty, Profesní sdružení (podnikatelská sdružení, hospodářské komory apod. FINANČNÍ ALOKACE  62,7 mil EUR (cca 1,76 mld. Kč)

| 20 OP 3.2 – PODPORA PŘÍZNIVÉHO PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ PODPOROVANÉ AKTIVITY  Stimulace nových forem spolupráce firem, městské správy, podnikatelských sdružení (zejména hospodářské komory), neziskového sektoru, výzkumných a dalších institucí (např. klastry, aj.)  Výstavba poradenských, příp. specializovaných školících středisek pro zaměstnance a řídící pracovníky MSP  Chráněné dílny, logistická střediska s péčí o handicapované, základny veřejných prací  Realizace infrastruktury v oblasti cestovního ruchu (vč. rekonstrukce vybraných památek bezprostředně sloužících turistice) OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ  HMP, MČ, organizace zřizované HMP a MČ HMP  Profesní a zájmová sdružení (podnikatelská sdružení, hospodářské komory apod.)  Nestátní neziskové organizace FINANČNÍ ALOKACE  11,9 mil EUR (cca 333 mil. Kč)

| 21 OP 3.3 – ROZVOJ MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ PODPOROVANÉ AKTIVITY  rozvoj MSP  dle NACE OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ  Podnikatelské subjekty – MSP (i začínající) FINANČNÍ ALOKACE  22,1 mil EUR (cca 618 mil. Kč)

| 22 ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ  Výzvy vyhlašovány cca 1x za rok  Délka realizace: max. 30 měsíců  Žádost se vyplňuje do webového formuláře Benefit7 na  Odevzdání projektové žádosti jen osobně  V řádně zalepené obálce: vytištěná a podepsaná žádost statutárním zástupcem žadatele listy žádosti musí být pevně spojeny přiložit povinné přílohy žádosti přílohy (povinné i nepovinné) – nevkládají se do elektronické žádosti

| 23 DALŠÍ VÝZVY Pořadí výzvy Zapojené prioritní osy/oblasti podpory Vyhlášení výzvy Předpokládané schválení podpory pro vybrané projekty 8. Výzva1.1,1.2 a května 2011zima výzva3.3podzim 2011jaro 2011 Aktuality na Možnost zasílání aktualit pro zaregistrované

DĚKUJI ZA POZORNOST Zuzana Bednářová manažerka publicity ODBOR FONDŮ EU MAGISTRÁT HL. M. PRAHY JUNGMANNOVA 35/ PRAHA