Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL 17. 10. 2007 Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Evropský sociální fond v ČR
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Vymezení Iniciativy Společenství EQUAL.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Moravská asociace podnikatelek a manažerek PODPORA PODNIKÁNÍ JAKO MECHANISMU PRO SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ DOPORUČENÍ VZEŠLÁ Z MEZINÁRODNÍHO PARTNERSTVÍ TASE.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Evropský sociální fond v ČR
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
Celoživotní učení a Evropský sociální fond Barbora Hošková MŠMT ČR Betlémská kaple, Praha 30.října 2003.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Základní principy a Akce Iniciativy Společenství EQUAL Denisa Faltová a Alexandra Dubová Národní kancelář EQUAL.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ Shrnutí workshopu 19. listopadu.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
OP LZZ Operační Program Lidské Zdroje a Zaměstnanost PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Evropský sociální fond Úřad práce v Liberci Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Klíčové aktivity projektu
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP EQUAL Mgr. Jan Blahůšek Ministerstvo práce a sociálních věcí Ř ídící orgán CIP EQUAL

Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Iniciativa Společenství EQUAL  v roce 2000 vyhlášena Evropskou komisí  spolu-financování: Evropský sociální fond (ESF) a SR ČR  cíl: vývoj inovativních nástrojů pro odstranění nerovností a diskriminace na trhu práce a jejich následné šíření a prosazování do politiky a praxe  cílové skupiny (znevýhodněné): dlouhodobě nezaměstnaní, lidé se zdravotním postižením, starší lidé, ženy, mládež, etnické menšiny, cizinci, žadatelé o azyl, osoby po výkonu trestu

Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL CIP EQUAL a ESF  jedním ze tří programů v oblasti RLZ spolu-financovaných z ESF  programy ESF hlavního proudu:  Operační program Rozvoj lidských zdrojů – pro ČR mimo hl. m. Prahu  Jednotný programový dokument pro Cíl 3 – pro hl. m. Prahu  podpora dosažení cílů Evropské strategie zaměstnanosti  zvýšení zaměstnanosti a sociálního začleňování u ohrožených skupin

Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Specifika CIP EQUAL odlišnosti od programů hlavního proudu :  inovativnost  mezinárodní spolupráce  povinné naplňování 6 principů – tématický přístup, partnerství, společné rozhodování, inovativnost, mainstreaming a mezinárodní spolupráce  prosazování rovných příležitostí žen a mužů (gender mainstreaming)

Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Realizační fáze CIP EQUAL  hlavní výzva (srpen 2004) – 59 úspěšných žadatelů  Akce 1 (od 12/2004) – dotváření rozvojových partnerství, pracovních programů a navazování mezinárodní spolupráce  Akce 2 (od 6/2005) – implementace pracovních programů rozvojových partnerství (vývoj a testování inovací)  Akce 3

Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Akce 3 CIP EQUAL  V ČR současně s Akcí 2  Cíl: vyhodnocení inovativních výstupů projektů a jejich šíření a prosazování s cílem ovlivnit politiku a praxi  Cílové skupiny Akce 3 = plánovaní uživatelé inovací: ministerstva, úřady práce, neziskové organizace atd.  Nástroje Akce 3: publicita, lobbování, národní tématické sítě (NTS), příp. evropské tématické sítě (ETG), validace produktů  v současnosti Akci 2 a 3 v ČR realizuje 54 projektů + dalších 15 projektů z dodatečné výzvy realizuje již pouze Akci 3

Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP EQUAL  důvod: dosud nebyly alokovány všechny finanční prostředky CIP EQUAL Cíl: podpořit Akci 3 - šíření a prosazování již vyvinutých a v praxi otestovaných inovací do politiky a praxe  možní žadatelé: stávající i nově vytvořená rozvojová partnerství (projekty) – nutno zřetelně odlišit v žádosti  není možné mezinárodní partnerství

Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Děkuji za pozornost