M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Evropský sociální fond v ČR
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropský sociální fond v ČR
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
KVALITA rozvojový program kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Ing. Jan Šild, Mgr. Michal Bajer, HOPE-E.S., v.o.s.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ GLOBÁLNÍCH GRANTŮ V LIBERECKÉM KRAJI
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Transkript prezentace:

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje Odbor školství, mládeže a sportu 19. června 2007, Obchodní akademie, Orlová-Lutyně Projekty Moravskoslezského kraje v oblasti školství

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 2  Modernizace technického a didaktického vybavení center pro další profesní vzdělávání (6 SŠ, rozpočet 50 mil. Kč, projekt ukončen v 8/2006)  Vzdělávání v tradičních oborech moderní cestou (2 SŠ, rozpočet 7,6 mil. Kč, projekt ukončen v 8/2006)  Podpora rozvoje komunitních škol (8 SŠ, rozpočet 42 mil. Kč, projekt ukončen v 8/2006)  EDUNET (15 ZŠ,KVIC, rozpočet 10 mil. Kč, ukončení projektu v 12/2007)  Rozvoj a zkvalitňování vzdělávání na středních školách a vyšších odborných školách MSK s důrazem na odbornou praxi (7 SŠ, UNIHOST, rozpočet 10 mil. Kč, ukončení projektu v 12/2007) Realizované krajské projekty v oblasti školství

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 3 Schválené projekty SF předložené školami – SHRNUTÍ  SROP - opatření 3.1 a 2.2 Struktura žadatelů: 1 VOŠ (2 projekty), 3 SŠ  OP RLZ - opatření 1.1, 3.1, 3.3 a 4.1 Struktura žadatelů: 7 ZŠ, 23 SŠ, 6 VOŠ, 2 ZUŠ Individuální projekty škol Počet projektů škol Celkový rozpočet projektů (v mil. Kč) 5 12,1 mil. Kč Individuální projekty škol Počet projektů škol Celkový rozpočet projektů (v mil. Kč) 38 97,1 mil. Kč

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 4 Schválené projekty SF předložené školami – SHRNUTÍ CELKEM OP RLZ: 212,2 mil. Kč Individuální projekty škol: 97,1 mil. Kč Krajské projekty: 20,0 mil. Kč Projekty VŠ, Světa vzdělávání, KVIC v oblasti školství: 95,0 mil. Kč CELKEM SROP : 159,6 mil. Kč Individuální projekty škol: 12,1 mil. Kč Krajské projekty: 99,6 mil. Kč Projekty jiných subjektů v oblasti školství: 47,9 mil. Kč

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 5 Možnosti strukturálních fondů  Regionální operační program Moravskoslezsko Prioritní osa 2 Podpora prosperity regionu Oblast podpory 2.1Infrastruktura veřejných služeb  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání – GLOBÁLNÍ GRANT MSK Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Oblast podpory 1.2. Rovné příležitostí dětí, žáků včetně žáků se spec. vzděl. potřebami Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Prioritní osa 3 Další vzdělávání - GLOBÁLNÍ GRANT MSK Oblast podpory 3.3. Podpora nabídky dalšího vzdělávání  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa 1 Adaptabilita – GLOBÁLNÍ GRANT MSK Oblast podpory 1.1 Zvýšení adaptability pracovní síly a konkurenceschopnosti podniků

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 6 Krajské projektové záměry v oblasti školství INVESTICE  Vytváření center profesní praktické přípravy ve školách (modernizace technického a didaktického vybavení škol pro rozvoj dalšího profesního vzdělávání – strojírenství, stavebnictví, elektrotechnika,.. )  Vybavení středních škol ICT infrastrukturou pro zlepšení podmínek výuky přírodovědných a technických oborů  Modernizace sportovišť

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 7 NEINVESTICE  Rozvoj dalšího vzdělávání na školách  Další vzdělávání pedagogických pracovníků  Prevence sociálně patologických jevů  Inovace vzdělávacích forem a metod v odborném vzdělávání Krajské projektové záměry v oblasti školství

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 8 Děkuji za pozornost Ing. Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje Odbor školství, mládeže a sportu tel