Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační."— Transkript prezentace:

1 I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Zlínského kraje výsledky 1. výzev Konference ESF Ing. Martin Kobzáň30. 10. 2008

2 I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Výzvy Zlínského kraje v GG OPVK Vyhlášení prvních výzev: 28. 4. 2008 Forma výzev: průběžné výzvy Výzvy vyhlášeny v GG: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji (obl. podpory 1.1); Rovné příležitosti ve vzdělávání ve Zlínském kraji (obl. podpory 1.2); Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení ve Zlínském kraji (obl. podpory 1.3).

3 I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Výsledky 1. výzvy – GG OPVK ZK 1.1 Datum ukončení příjmu žádostí: 23. 5. 2008 Datum schválení projektů ZZK: 10. 9. 2008 Počet předložených žádostí: 98 Celková požadovaná výše podpory: 463 mil. Kč Alokace na výzvu: 120 mil. Kč Vyřazeno na přijatelnosti: 17 projektů Počet schválených projektů: 28 Celková výše podpory: 119,9 mil. Kč Hlavní znak: Vysoký převis požadovaných prostředků nad alokovanými prostředky.

4 I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Výsledky 1. výzvy – GG OPVK ZK 1.2 Datum ukončení příjmu žádostí: 20. 6. 2008 Datum schválení projektů ZZK: listopad/prosinec 2008 Počet předložených žádostí: 23 Celková požadovaná výše podpory: 102 mil. Kč Alokace na výzvu: 43 mil. Kč Vyřazeno na přijatelnosti: 8 projektů Hlavní znak: Vysoký podíl vyřazených projektů při hodnocení a výběru žádostí  nevyčerpání celé alokace.

5 I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Výsledky 1. výzvy – GG OPVK ZK 1.3 Datum ukončení příjmu žádostí: 20. 6. 2008 Datum schválení projektů ZZK: listopad/prosinec 2008 Počet předložených žádostí: 51 Celková požadovaná výše podpory: 256 mil. Kč Alokace na výzvu: 55 mil. Kč Vyřazeno na přijatelnosti: 15 projektů Hlavní znak: Vysoký převis požadovaných prostředků nad alokovanými prostředky a současně velký podíl vyřazených žádostí při hodnocení a výběru žádostí.

6 I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Projekty středních škol – GG OPVK ZK 1.1 Celkem podpořeno 21 projektů SŠ. Hlavní znaky podpořených projektů: 20 projektů zaměřených na inovaci vzdělávání odborných nebo všeobecně vzdělávacích předmětů. 20 projektů zaměřených na inovaci vzdělávání odborných nebo všeobecně vzdělávacích předmětů. 14 projektů zaměřených na inovaci výuky s důrazem na využívání interaktivních metod výuky s využitím ICT 14 projektů zaměřených na inovaci výuky s důrazem na využívání interaktivních metod výuky s využitím ICT 5 projektů zaměřených čistě na inovaci odborného vzdělávání 5 projektů zaměřených čistě na inovaci odborného vzdělávání 4 projekty zaměřené na zkvalitnění a inovaci výuky cizích jazyků a v cizím jazyce (z toho 2 v kombinaci s využitím ICT) 4 projekty zaměřené na zkvalitnění a inovaci výuky cizích jazyků a v cizím jazyce (z toho 2 v kombinaci s využitím ICT) Využívání interaktivních a e-learningových prvků výuky Využívání interaktivních a e-learningových prvků výuky Výuka všeobecně vzdělávacích předmětů v cizím jazyce Výuka všeobecně vzdělávacích předmětů v cizím jazyce

7 I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Příklad projektu I Žadatel: Střední odborná škola Josefa Sousedíka Vsetín Název projektu: Modernizace výuky všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů v SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín prostřednictvím využití ICT Výše podpory: 5 916 tis. Kč Cíl projektu: Inovace výuky všeobecně vzdělávacích i odborných předmětů na pěti odborných školách Zlínského kraje s využitím interaktivní výuky (ICT). Bude vytvořeno 22 souborů výukových materiálů (vždy jeden ročník určitého předmětu). Součástí projektu je také doplnění znalostí pedagogických pracovníků, pilotní ověření nově vytvořených výukových materiálů a jejich evaluace.

8 I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Příklad projektu II Žadatel: Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Název projektu: Tvorba a implementace dvojjazyčných výukových programů pro využití ICT ve výuce matematiky, informatiky a počítačové grafiky na Gymnáziu a Jazykové škole ve Zlíně Výše podpory: 5 934 tis. Kč Cíl projektu: Inovace výuky předmětů – matematiky, informatiky a počítačové grafiky vytvořením dvojjazyčné verze (český a anglický jazyk) výukových modulů včetně výukových materiálů a databáze testových úloh (tři moduly po 90 vyučovacích hodinách v české a anglické verzi, databáze 500 testových úloh, ve výuce budou využívány ICT)

9 I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Děkuji za pozornost Ing. Martin Kobzáň vedoucí odboru řízení dotačních programů Krajský úřad Zlínského kraje


Stáhnout ppt "I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační."

Podobné prezentace


Reklamy Google