Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, 118 01 Praha 1 Tisková konference Úřad.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference o kvalitě ovzduší v Ostravě 12. dubna 2010
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu VĚCNÝ ZÁMĚR NOVELY HORNÍHO ZÁKONA Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii Praha,
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Akční plán pro Moravskoslezský kraj na rok 2011
Návrh zákona o integrovaném registru znečišťování a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí Ing. Bc. Jan Maršák,
Integrovaný registr znečišťování Ohlašovací povinnosti za rok 2008 Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního.
Příklady odstraňování bariér konkurenceschopnosti české ekonomiky
Seminář IRZ a legislativa v ochraně ovzduší, , Praha Nařízení vlády č. 112/2004 Sb. a jeho novela Kurt Dědič, odbor ochrany ovzduší MŽP.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING IX. Právo na informace o ŽP.
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
VÝCHODISKA A HLAVNÍ ZMĚNY V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ „Novely právních předpisů legislativy ochrany ovzduší v roce SPE, IRZ a další připravované.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Příprava nové dopravní politiky ČR
CÍLE A HLAVNÍ ZMĚNY V NÁVRHU NOVÉHO ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ SENÁT Parlamentu České republiky Výbor pro územní rozvoj, veřejnou zprávu a životní prostředí.
Trvale udržitelný rozvoj v dopravě
Legislativní rámec ochrany zdraví obyvatel před hlukem MUDr. Michael Vít, Ph.D. hlavní hygienik ČR.
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Konference INOVACE 19. září 2013 Podpora podnikání malých a středních podniků ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Ing. Tomáš Hajdušek náměstek.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
E M A S Workshop Pavel Růžička, MŽP Projekt „Environmentální řízení měst se zaměřením na energetický management“ Ústí nad Labem,
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
Problematika kvality ovzduší Moravskoslezského kraje a činnost krajského úřadu Zpracoval: Ing. Marek Bruštík Datum:
Návrh nového zákona o ochraně ovzduší z pohledu provozovatele zdrojů znečišťování ovzduší Senát PČR, 16.února 2010 Petr BARANEK Ředitel pro životní prostředí,
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ JUDr. Michal Bernard MŽP ČR, odbor ochrany ovzdu ší Seminář Návrh nového zákona o ochraně ovzduší.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Vývoj kvality ovzduší v České republice
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Aktivní přístup kraje z hlediska ochrany ovzduší , Clarion Congress Hotel Ostrava náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.
SITUACE V ODPADECH Z POHLEDU SVAZU MĚST A OBCÍ ČR Bc. Marek Sýkora člen Komise životního prostředí Předsednictva Svazu měst a obcí České republiky XII.
Znečištění ovzduší na Ostravsko-Karvinsku v zimní sezóně
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Novela zákona o ochraně ovzduší Připravena na základě poslanecké iniciativy poslanců: Pavla Drobila Kristýny Kočí Pavola Lukši Jakub Achrer, OOO MŽP 20.
Projektový záměr Inovace Státní Imisní Sítě a nástrojů hodnocení kvality ovzduší (ISIS) Jan Macoun, Český hydrometeorologický ústav
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Nízkoemisní zóna v hl. m. Praze varianty územního rozsahu duben 2014.
Mgr. Magdaléna Peterková
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Evropská integrace Environmentální politika EU RNDr. Oldřich Hájek.
Energetické využívání odpadů Odpady 2013 a jak dál? Štěpán Jakl odbor odpadů.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Nový zákon o ochraně ovzduší
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
ÚZEMNÍ PROGRAM SNIŽOVÁNÍ EMISÍ A IMISÍ ZNEČIŠŤUJÍCÍCH LÁTEK DO OVZDUŠÍ PRO SPRÁVNÍ ÚZEMÍ ZLÍN – ZLÍNSKÝ KRAJ ČHMÚ, pobočka Brno
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
STUDIE PROVEDITELNOSTI ZAVEDENÍ NÍZKOEMISNÍ ZÓNY NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA „Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí.
Transkript prezentace:

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Tisková konference Úřad vlády České republiky, Pavel Drobil ministr životního prostředí Petr Nečas předseda vlády ČR Priority pro lepší životní prostředí a nižší administrativní zátěž

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 1.Novelu zákona o ochraně ovzduší k významnému zlepšení kvality ovzduší v ČR. 2.Ekoaudit ke snížení administrativní zátěže a byrokracie. Připravujeme

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Připravena na základě poslanecké iniciativy poslanců:  Pavla Drobila  Kristýny Kočí  Pavola Lukši Cílem rychlého projednávání v PSP je zajistit, aby obce získaly větší pravomoci při regulaci znečištění ovzduší již v nadcházející topné sezóně. Novela zákona o ochraně ovzduší 1.

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Hlavní cíl  Zlepšit kvalitu ovzduší v Moravskoslezském kraji a dalších oblastech, kde se potýkáme s problémem dlouhodobě a výrazně překračovaných imisních limitů.  Významným způsobem snížit emise polétavého prachu z největších průmyslových závodů a částečně i z dopravy v centru obcí a měst, a tím snížit zátěž občanů vystavovaných zdravotním rizikům. Suspendované částice frakce PM 10 (jemný polétavý prach) představují zvýšená rizika plicních a cévních onemocnění a zvýšené riziko vzniku nádorových onemocnění. Novela zákona o ochraně ovzduší

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Emisní stropy pro vymezené skupiny zdrojů na územích se zhoršenou kvalitou ovzduší  Jsou novým regulativním nástrojem, který novela zavádí.  Stanoveny by měly být nařízením vlády.  Krajské úřady budou v rámci svých povolovacích kompetencí zodpovědné za jejich alokaci mezi jednotlivé znečišťovatele.  Stanovení emisního stropu se bude odvíjet od příspěvku zdrojů k imisní situaci. Novela zákona o ochraně ovzduší

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Nízkoemisní zóny  Umožní obcím v případech překročení některého z imisních limitů stanovit si na svém území formou nařízení tzv. nízkoemisní zóny.  Vozidla vjíždějící do zóny budou označena emisní známkou podle jejich emisních parametrů.  Nízkoemisní zónu budou moci obce vyhlásit pouze tam, kde jsou překračovány imisní limity (případně také ve zvláště chráněných územích či lázeňských územích) a současně existuje objízdná trasa bez omezení po pozemní komunikaci stejné nebo vyšší třídy. Nízkoemisní zóny úspěšně fungují v řadě západoevropských měst (např. cca 50 německých měst, Londýn, Stockholm). Novela zákona o ochraně ovzduší

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Osvobození dálnic a obchvatů od poplatku při smogových situacích  Při vyhlášení signálu upozornění a signálu regulace při překročení tzv. zvláštních imisních limitů pro PM 10 budou určité úseky dálnic (ty, které mají charakter obchvatu) osvobozeny od zpoplatnění.  Tím by mělo být zajištěno jejich větší využívání namísto nezpoplatněných městských silnic, a tedy alespoň krátkodobé snížení emisí z dopravy uvnitř měst. Novela zákona o ochraně ovzduší

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Ekoaudit = eliminace nadbytečných požadavků env. legislativy vychází z:  Usnesení vlády ČR č. 419/2010 ze dne 31. května 2010 k posílení konkurenceschopnosti a rozvoje podnikání v ČR eliminací nadbytečných požadavků env. legislativy.  Programového prohlášení vlády, ve kterém se vláda zavazuje zjednodušit požadavky kladené na malé a střední podnikatele všude tam, kde zjednodušení nepovede ke snižování standardů ochrany ŽP. Ekoaudit 2.

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Hlavní cíl  Důsledné zjednodušení nepřehledné environmentální legislativy.  Zlepšování podnikatelského prostředí.  Snižování administrativní náročnosti.  Posílení konkurenceschopnosti a rozvoje podnikání v ČR. Ekoaudit

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Jakým způsobem Ekoaudit probíhá?  Byly seskupeny návrhy na zjednodušení a zefektivnění env. právních předpisů od zástupců průmyslových svazů a asociací, hospodářských a sociálních partnerů a další odborné veřejnosti.  Diskuze se vede o 96 konkrétních návrzích. Pro přehlednost byly návrhy rozděleny do 8 kapitol (dle zákona, kterého se týkají).  Každá kapitola (upravovaný zákon) byl opatřen popisem a rámcovým odhadem úspory nákladů pro podnikatele.  Kapitoly jsou řešeny v rámci nově ustavené meziresortní komise (MŽP, MPO, MZe, MMR, MF, MPSV, MD ad.).  Do konce roku 2010 budou konkrétní návrhy meziresortní komise předloženy vládě ČR. Ekoaudit

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Jaké zákony budeme zjednodušovat? 1.zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí 2.zákon č. 25/2008 Sb., o integrovaném registru znečišťování životního prostředí a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí 3.zákon č. 477/2001 Sb., o obalech 4.zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech 5.zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší 6.zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny 7.zákon č. 167/2008 Sb., o předcházení ekologické újmě a o její nápravě 8.zákon č. 254/2001 Sb., o vodách Ekoaudit

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Konkrétní příklady  Návrh na prodloužení termínu pro zkoušky na těsnost potrubí nebo nádrží určených pro skladování a prostředků pro dopravu nebezpečných látek (pro vybrané typy těchto staveb) z 5 na 20 let.  Současné znění zákona o vodách se vztahuje i na objekty budované v posledních 10 letech podle nejlepších dostupných technik, které jsou trvale monitorované a bezpečnost provozu mají stanovenu přísnými zahraničními normami.  Realizací tohoto opatření by podle navrhovatele mělo dojít k úsporám až 500 mil. Kč/rok. Ekoaudit

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Konkrétní příklady  Návrh na zrušení povinnosti zpracovat Plán odpadového hospodářství původce odpadů (s výjimkou obcí).  MŽP s tímto požadavkem souhlasí a bude ho realizovat nejbližší novelou zákona o odpadech.  Realizací tohoto opatření by podle navrhovatele mělo dojít k úsporám až 200 mil. Kč/rok.  Návrh umožnit vždy zjištění emisí znečišťujících látek výpočtem či od zjištění emisí upustit.  Návrh se týká zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší.  Uskutečnění této možnosti může přinést úsporu až 150 mil. Kč/rok. Ekoaudit

Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Děkujeme za pozornost