Pedagogická rada 16. 11. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evaluace v mateřské škole
Advertisements

Přijímací řízení na střední školy
Konference Asociace aktivních škol
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Vlastní hodnocení školy
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
Autoevaluace aneb vlastní hodnocení školy
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
Základní škola při Biskupském gymnáziu Krupka 1 - Bohosudov
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Hodnocení škol a školských zařízení
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Taneční a pohybová výchova
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Mgr. Jana Palanská.
ZŠ KUNRATICE ZÁSTUPCE ŘEDITELE PRO ROZVOJ KVALITY PEDAGOGICKÉ PRÁCE MgA. Bc. Olga Králová Foto školy.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Vlastní hodnocení školy
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
„ VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY “ Základní škola, Liberec, Lesní 575/12
Zpracoval: Ing. Petr Hajný, ředitel školy
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Autoevaluační nástroje na naší škole
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Základní škola a Mateřská škola Stařeč, okres Třebíč
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
vlastní hodnocení školy
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Autoevaluace školy ZŠ pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami s.r.o. Aviatiků 462, Ostrava-Hrabůvka Mgr. René Macháč.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Každodenní chod školy S čím za kým. Struktura školy Vedení školy (ředitel, zástupci ředitele) Sekretářka (hospodářka) školy Vedoucí předmětových sekcí.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Jednání řídícího výboru MAP Český Krumlov
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Šablony OP VVV a podpora nadání
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
První zkušenosti s evaluací
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Model intenzivní podpory
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

Pedagogická rada 16. 11. 2009

Program 1. Kontrola usnesení z minulé PR 2. Hodnocení plnění plánu za 1. čtvrtletí 3. Hodnocení prospěchu a chování a) z pohledu vedení školy b) z pohledu učitelů 4. Vlastní hodnocení školy a) plnění hlavních cílů ŠVP b) uplatňování vzdělávacích strategií stanovených v ŠVP c) sebehodnocení a hodnocení ped. pracovníků d) hodnocení klimatu školy e) hodnocení výsledků vzdělávání f) hodnocení podmínek ke vzdělávání g) silné a slabé stránky školy 5. Organizační záležitosti: a) Informace o plnění rozpočtu školy – Špaček b) Nákup pomůcek – Špaček c) Inventarizace – termín odevzdání odpisových listů do 30.11. 2009 – Špaček e) Vnitřní řád školní družiny d) Volba povolání, Festival vzdělávání – Ne e) Olympiády a soutěže f) Konzultace o prospěchu a chování dne 23. 11. od 14 do 16 hodin g) Plán akcí v závěru roku 2009 (divadlo KD, Mikulášská nadílka, Vánoční koledování, vystoupení národopisného souboru, Almanach, diskotéka) h) Česko čte dětem

Hodnocení prospěchu a chování a)     z pohledu vedení školy b)     z pohledu učitelů http://www.zsdr.cz/wp-content/uploads/1_ctvrtleti.doc

Autoevaluace školy ZŠ a MŠ Dolní Rožínka

Struktura vlastního hodnocení plnění cílů, které si škola stanovila ve ŠVP a jiných koncepčních materiálech oblasti, ve kterých dosahuje škola dobrých výsledků a oblasti, ve kterých je třeba úroveň vzdělávání zlepšit, včetně návrhů příslušných opatření účinnost opatření

Hlavní oblasti hodnocení podmínky ke vzdělávání průběh vzdělávání podpora školy žákům, spolupráce s rodiči výsledky vzdělávání řízení školy, kvalita personální práce, DVPP úroveň výsledků školy

Cíle stanovené v ŠVP chceme učit žáky takové znalosti a dovednosti, které budou dobře uplatnitelné v životě, tzn. méně encyklopedických poznatků a více se zaměřit na činnostní učení se zaměřením na praxi zavádíme do výuky efektivní metody, jako je skupinové a projektové vyučování, kterými vedeme žáky k týmové práci, k vzájemné pomoci, sounáležitosti a vzájemnému respektu důraz klademe na výuku cizích jazyků, především anglického jazyka, a nabízíme studium německého jazyka v rámci volitelných předmětů od 7. ročníku vedeme žáky k volbě povolání, za tím účelem poskytujeme žákům možnost si zvolit pracovní činnosti i v rámci volitelných předmětů, dále umožňujeme žákům návštěvy pracovního úřadu a pořádáme Malý festival vzdělávání s účastí zástupců okolních středních škol vedeme žáky k využívání komunikačních a informačních technologií, podporujeme zavádění a využívání výpočetní techniky do všech předmětů, podporujeme výuku na počítačích vedeme žáky k dodržování stanovených pravidel, zejména pravidel školního řádu

SWOT analýza S – strong (silné stránky) W – weak (slabé stránky) O – oportunity (příležitosti) T – threat (ohrožení) http://www.zsdr.cz/wp-content/uploads/SWOT.doc

Podpora školy žákům Vztah žáků ke škole: mapa školy – drahé, náročné vlastní hodnocení - rozdělení sledovaného vzorku žáků do 4 skupin na základě 2 otázek, např. Doporučil/a bys naši školu známým, přátelům? Uveď poslední známku z češtiny, matematiky a cizího jazyka. úspěšný, spokojený úspěšný, nespokojený neúspěšný, spokojení neúspěšný, nespokojený Příklad : http://www.zsdr.cz/wp-content/uploads/podpora_zakum.doc

Výsledky vzdělávání testy SCIO pro 3. třídu a 7. třídu http://www.scio.cz/skoly/stzs/testy.asp srovnání výsledků SCIA s výsledky žáků v 1. pololetí

Kvalita personální práce Formy hodnocení: sebehodnocení učitelů – 1-2x ročně hodnocení učitelů vedením školy 1-2x ročně hospitace uplatňování vzdělávacích strategií stanovených ve ŠVP http://www.zsdr.cz/wp-content/uploads/VVS.doc Význam hodnocení: zpětná vazba pro učitele zvyšování kvality práce pomoc při řešení problémů Příklady hodnocení: http://www.zsdr.cz/wp-content/uploads/sebehodnoceni_ucitele.pdf http://www.zsdr.cz/wp-content/uploads/hodnoceni_ucitele.pdf http://www.zsdr.cz/wp-content/uploads/hospitacni_zaznam_vzor.doc

Usnesení Pedagogická rada schvaluje Vnitřní řád školní družiny. Pedagogická rada bere na vědomí : hodnocení plnění plánu práce za 1. čtvrtletí rozbor prospěchu a chování žáků v 1. čtvrtletí informaci o plnění rozpočtu školy informace o vlastním hodnocení školy. Na základě projednání v pedagogické radě ředitel školy rozhodl o následujícím hodnocením chování žáků: Ředitel školy po projednání pedagogickou radou ukládá : třídním učitelům informovat rodiče o termínu konzultací o prospěchu a chování žáků 23.11.2009 od 14 do 16 hod třídním učitelům informovat rodiče o prospěchu a chování žáků formou přehledu známek v žák. knížkách všem ped. pracovníkům zapojit a připravit žáky do soutěží a olympiád výchovnému poradci zajistit informovanost žáků 9. ročníku o přihláškách na střední školy, připravit spolu s TU 9. a 5.ročníku výstupní hodnocení žáků.